Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ



Υπάρχει ζωή σ’άλλον πλανήτη; Δεν μ’έπιασε ποτέ αυτή η μαλακία. Αυτό το ερώτημα. Η τρέλλα της τρέλλας. Και η μεγαλύτερη, η πιο σαλεμένη τρέλλα πάει στην επιστήμη. Ποια βουνά και ποια ποτάμια; Καλά, μόνον στα βουνά, διότι στα ποτάμια και τις λίμνες πάνε οι νεράιδες.

Πάντα γρατσούνιζε το μυαλουδάκι η απορία, η αγωνία αν υπάρχουν εξωγήινοι, έξω από τη γη άνθρωποι, και τι είδους δίποδα, τρίποδα, δικέφαλα, ακέφαλα είναι. Μετά τον πόλεμο το πράμα έφθασε στην υστερία με τα ΑΤΙΑ, τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα ufos.

Γιατί δεν ρωτάνε τον Θεό για να τελειώνουμε. Η θρησκεία γιατί υπάρχει; Για να επικοινωνούμε με τον μεγαλοδύναμο. Και είναι γνωστό ότι ο Χριστός έχει πει στο παπαδαριό γράφτε τα ιερά βιβλία, τα ευαγγέλια για να πείτε στα κοπρόσκυλα πως οφείλουν να ζουν.


Ρωτάω, λοιπόν. Τι δουλειά κάνουν οι πάπες και οι πατριάρχες; Όχι, βέβαια, για να λένε τα ίδια και τα ίδια στους αιώνες. Αφού, λοιπόν, παίζει το ερώτημα, η ανησυχία και ξοδεύονται τα δις των δις για τα διαστημικά προγράμματα, να ρωτηθεί ο παππούς. Έφτιαξες Αδάμ και Εύα σ’άλλον πλανήτη, ναι ή, όχι; Και σε ποιον, σε ποιους πλανήτες, να μας πει.

Μάλλον, θα επανέλθω.

ΠΗΓΗ


ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΟΥ


Κατ’ αρχήν δεν μου είναι απίθανο να υπάρχει ζωή, άνθρωποι και ζώα, σ’ άλλον πλανήτη. Δεν ξέρεις. Και το σίγουρο είναι, λέω εγώ, ότι δεν θα το μάθεις ποτέ, όσο ακόμα θα κυκλοφορεί στη γη το γνωστό δίποδο. Όλα έχουν ένα τέλος.

Ασφαλώς σ’ άλλον πλανήτη η ζωή, αν υπάρχει, σε κάποια πλάσματα, θα είναι διαφορετική. Αυτονόητο. Διαφορετική φύση, διαφορετικό ό,τι αναπνέει σε σχήμα, σε μορφή.

Και πως μπορεί να γνωρίζεις τι υπάρχει στο σύμπαν όταν αυτό είναι ατελείωτο, άγνωστο, αχαρτογράφητο, απλησίαστο. Ρε, δεν έχει τέλος, σου λέω.

Παίζει, όμως, η ανθρώπινη μαλακία ότι εμείς είμαστε κι όχι άλλοι. Στο φινάλε τι να τους κάνουμε τους άλλους, όταν σκοτώνονται μεταξύ οι άνθρωποι από τότε που έσκασαν μύτη. Έτσι είναι. Η Ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη είναι ιστορία αίματος.

Και λέω εγώ. Γιατί να μ’ενδιαφέρει το κάθε μπουρδέλο στο διάστημα; Είμαι ο αρχιμαλάκας της αιωνιότητας, το πιο τζάμπα δημιούργημα του Θεού αν δεν χαίρομαι τον πιο όμορφο, τον πιο γοητευτικό, τον πιο καυλωτικό πλανήτη της πλάσης. Και βάζω νέφτι από πίσω μου να ασχολιέμαι στα σύμπαντα με διαστημικά τερατουργήματα και να ξοδεύομαι στον πόλεμο των άστρων. Αυτή είναι η υπέρτατη ύβρις στον Δημιουργό.

Βέβηλος γεννήθηκε, βέβηλος ζει όσο ζει ακόμα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα