Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΞΑΝΘΙΑ, Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ


Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Λόγια. Ποιοι άνδρες; Όχι οι αληθινοί. Αλλοίμονο και να ξεχωρίσω μία γυναίκα μονάχα για το χρώμα των μαλλιών της. Ακόμα κι αν το ξανθό είναι το φυσικό της χρώμα.

Επειδή, λέει, η ξανθιά συμβολίζει την αγνότητα, όπως και σε προσκαλεί με τον ερωτισμό της. Και από τον 18ο αιώνα έπεσε το στερεότυπο ότι η ξανθιά είναι χαζή. Κουκούτσι μυαλό. Ότι είναι πιο έξυπνες οι καστανές, οι σκουρόχρωμες. Κι όμως, οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές. Είπαμε. Επειδή τους φοβίζει η μελαχροινή, που βαράει μία αίσθηση κινδύνου στο υποσυνείδητο του άνδρα.


Άσε, σου λέει, θα πάω με μία ξανθιά, μία χαζούλα που δεν θα έχει απαιτήσεις, που δεν θα μου κάνει δύσκολη τη ζωή. ‘

Ποιος Αϊνστάιν και ποιος Μπιλ Γκαίητς, άνδρες με πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας. Ένα 16χρονο κορίτσι, από το Έσεξ της Αγγλίας, κάποια Λώρεν Μάρμπ (φωτό), πανηγυρικά απορρίπτει το μύθο της ξανθιάς, της άμυαλης, της ανόητης. Μετρήθηκε η κοπέλλα με το πιο υψηλό I.Q. Και είναι ξανθιά. Όχι με βαμμένο μαλλί όπως π.χ. η Μαίρυλιν Μονρώ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ηΜαντόνα, ένα σωρό άλλες που γεννήθηκαν μελαχροινές.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ


Λέμε για το 16χρονο κορίτσι από το Έσεξ της Αγγλίας που σ’ένα διαγωνισμό, σ’ένα τεστευφυϊας, αναδείχθηκε πρώτη, με τον υψηλώτερο δείκτη I.Q. και είναι ξανθιά, φυσική ξανθιά. Πώς με τα χρόνια και τους καιρούς πέρασε ο μύθος ότι η ξανθιά γυναίκα είναι ηλίθια, σαχλοκούδουνο.

Όλα έχουν την αιτία τους. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Πάντα απασχολούσε η ξανθιά, όπως και τα γαλάζια μάτια. Άστο αυτό. Μην το μπερδέψουμε. Μιλάμε για το ξανθό μαλλί και από κοντά το ανοιχτόχρωμο του δέρματος. Λοιπόν.

Υμνήθηκε το «ξανθό γένος» από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αναγέννηση, τη ναζιστικήΓερμανία, βέβαια, που μίλησε για την αρεία φυλή.

Στο μεσαίωνα, από την άλλη, το ξανθό μαλλί παρέπεμπε στη διαφθορά, στην ανωμαλία, στο ανεξήγητο. Όπως στη συντηρητική Αγγλία, στα ελισαβετιανά χρόνια το ξανθό μαλλί βρώμαγε μυστήριο, δαιμονισμό, διαβολισμό.

Και έφθασε το πράμα στον καιρό μας, όπου η μία στις τρεις γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά. Για να φαίνονται… χαζές; Γιατί, όχι; Όταν οι πονηρές γνωρίζουν «ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», σύμφωνα με το σλόγκαν, επειδή είναι ευκολομεταχείριστες. Λιγώτερο δύσκολες από τις μελαχροινές.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα