Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι εχθροί της οικογένειας




Υπάρχουν δυνάμεις στο σύμπαν που επιτίθενται σε κάθε νέα μονάδα που σχηματίζεται. Κάθε μονάδα που σχηματίζεται, είτε πρόκειται για ορυκτή μονάδα, φυτική μονάδα, για ανθρώπινη μονάδα είτε για ένα ηλιακό σύστημα, εγκαλεί επιθετικές δυνάμεις εναντίον της.

Η οικογένεια είναι μια μονάδα η οποία ορισμένες φορές εγκαλεί εχθρότητα, επιθετικότητα και εχθρούς. Κάθε μονάδα δημιουργείται για ένα κοινό συμφέρον και για την προστασία αυτού του κοινού συμφέροντος. Η οικογενειακή μονάδα πρέπει να εργαστεί μαζί και κάθε μέρος της πρέπει να συνεργαστεί έτσι ώστε να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του και το οικογενειακό όραμα ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές δυνάμεις.

Τρία είδη δυνάμεων μπορούν να ενωθούν και να επιτεθούν στην οικογένεια. Μερικές δυνάμεις καταστροφής κρύβονται μέσα στην ατομική ψυχολογία, μέσα στην ψυχή και στη συνείδηση του ατόμου. Άλλες βρίσκονται μέσα στην ίδια την οικογένεια. Μερικές υποκειμενικές και αόρατες δυνάμεις βρίσκονται έξω από την οικογένεια.

Πρέπει να παρατηρήσετε τη δική σας οικογένεια για να δείτε αν αυτοί οι εχθροί εργάζονται για να υπονομεύσουν τη “μονάδα” σας.




1. Ο πρώτος εχθρός της οικογένειας είναι η ασέβεια. Αν τα μέλη της οικογένειας δεν τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό, τότε καλούν εχθρικές δυνάμεις να επιτεθούν στη μονάδα. Η ασέβεια δημιουργεί αρνητικές στάσεις, εντάσεις και εκνευρισμούς. Όλα αυτά συσσωρεύονται και δημιουργούν μέσα σας ορισμένα δηλητήρια τα οποία μπορούν να καταστρέψουν την οικογένειά σας. Τέτοια δηλητήρια διαλύουν το σύστημά σας και τα συστήματα εκείνων που ζουν μαζί σας.

Ο τρόπος για να αποκρούσετε τον εχθρό της ασέβειας είναι να δείχνετε σεβασμό στα μέλη της οικογένειάς σας. Πρέπει να προσέχετε τα λόγια σας, τις σκέψεις σας, τα αισθήματα, τις πράξεις σας και τα νεύρα σας ώστε μόνο σεβασμός να εκφράζεται από εσάς. Αυτή είναι μια θαυμάσια μέθοδος για να επιτύχετε οικονομία ενέργειας.

Μερικές φορές νομίζουμε ότι δείχνουμε σεβασμό επειδή δεν λέμε τίποτε όταν νιώθουμε αρνητικά, αλλά ύστερα όταν χτυπάμε την πόρτα, προδίδουμε την οργή και την ασέβειά μας. Μια και μόνη πράξη ασέβειας προς ένα άλλο άτομο εισέρχεται στη συνείδησή του και δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του νόμου του συνειρμού. Ας πούμε ότι μια γυναίκα δεν σέβεται τον σύζυγό της. Αυτή η πληγή συνδέεται με όλες τις αναμνήσεις από άλλα άτομα που του είχαν δείξει ασέβεια και κάνει τον νου του να παράγει μια μεγάλη “εκτύπωση” συνειρμών. Αυτή η μικρή πράξη ασέβειας που κάνει τώρα εκείνη γίνεται ένας μεγάλος γίγαντας ασέβειας τον οποίον εκείνος δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.


2. Ο δεύτερος εχθρός της οικογένειας είναι το κουτσομπολιό. Μερικές φορές τα μέλη της οικογένειας αρχίζουν και κουτσομπολεύουν άλλους, νομίζοντας ότι αυτό είναι κάτι αθώο. Σκέφτονται, “Δεν έχουμε τίποτε να πούμε, ας μιλήσουμε για τις αδυναμίες των άλλων”. Με αυτόν τον τρόπο η οικογένεια φέρνει καταστροφικές, βρώμικες εικόνες στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και στη συνείδησή της.

Λέγοντας άσχημα, ασεβή πράγματα για τους άλλους φέρνετε την αδυναμία και την ασχήμια τους στον νου σας και τις εκφράζετε μέσα από το στόμα σας. Έτσι μεγαλώνετε την ασχήμια των άλλων και την φέρνετε στην οικογένειά σας. Στην πραγματικότητα κατευθύνετε καταστροφικές δυνάμεις στην οικογένειά σας.

Επειδή κανένας από εμάς δεν είναι άγγελος και όλοι έχουμε πολλά άσχημα πράγματα στη φύση μας, κάθε φορά που μιλάμε για την ασχήμια των άλλων, παρόμοια σπέρματα μέσα μας δέχονται ενέργεια και αρχίζουν να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται. Με αυτόν τον τρόπο η οικογένειά μας γίνεται σαν αυτούς τους οποίους κουτσομπολεύουμε. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στις οικογένειες, αλλά και στα έθνη.

Γι’ αυτό να πάρετε δραστήρια μέτρα ώστε να κρατήσετε το κουτσομπολιό έξω από το σπίτι σας. Κάθε φορά που θα βρίσκει τρόπο να εμφανίζεται στη συζήτηση πείτε, “Αγάπη μου, δεν θέλω να ακούσω γι’ αυτό. Έχεις κάτι όμορφο να μας πεις;”


3. Ο τρίτος εχθρός της οικογένειας είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος. Λέτε, “Δεν με νοιάζει αν φύγεις ή όχι, τι τρως, ή τι φοράς”. Αυτό είναι αδιαφορία για την κατάσταση του άλλου. Για να εμποδίσετε τους κινδύνους αυτού του εχθρού, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ενδιαφέρεστε για τις δραστηριότητες, τις καταστάσεις και τις ανάγκες των μελών της οικογένειας. Αν αδιαφορείτε για την υγεία του συντρόφου σας, θα έχετε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους σας στο μέλλον. Αν δεν δίνετε προσοχή στο πώς τρέφετε την οικογένειά σας, αργότερα θα το πληρώσετε ακριβά μέσω των ιατρικών εξόδων που θα επιβληθούν στην οικογένειά σας.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος προκαλεί μακροπρόθεσμα μεγάλη σπατάλη χρημάτων. Εξαιτίας αυτού συμβαίνουν αυτοκτονίες, διαζύγια και καταστροφές.


4. Ο τέταρτος εχθρός της οικογένειας είναι η έλλειψη οικονομίας. Αν η οικογένεια δεν ξέρει τι ξοδεύει και πόσα χαλάει, πολλά προβλήματα εμφανίζονται. Η οικονομία αναφέρεται τόσο στην ορθή χρήση του χρόνου και του σεξ όσο και στην ορθή χρήση του χρήματος.

Πρέπει να είστε οικονόμοι όχι μόνο με τα αποθέματα του χρόνου, των χρημάτων και της ενέργειάς σας, αλλά και με εκείνα του συντρόφου σας. Αν σπαταλάτε τη σεξουαλική ενέργεια του συντρόφου σας, τον αναγκάζετε να αρρωστήσει στο μέλλον και τότε θα χρειαστεί να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια για να θεραπεύσετε την ασθένειά του. Ποιος ενδιαφέρεται για το αν γνωρίζετε μερικά μεταφυσικά γεγονότα, όταν δεν ξέρετε πώς να ζήσετε τη ζωή σας σωστά και πώς να φτιάξετε μια οικογενειακή μονάδα που μπορεί να αντισταθεί στο διαζύγιο και στην καταστροφή και να μεταβληθεί σε πηγή χαράς, ομορφιάς και δημιουργικότητας;

Που ξοδεύετε τον χρόνο σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας για κάτι δημιουργικό και όμορφο που θα ενισχύσει την οικογένειά σας; Έχω δει πολλές γυναίκες να αφήνουν τα παιδιά τους στο σπίτι ενώ εκείνες πηγαίνουν στο σινεμά και σε νάιτ-κλαμπ. Κάποτε μια γυναίκα μου παραπονέθηκε ότι τα παιδιά της ήταν τόσο άτακτα που φαίνονταν σχεδόν σατανικά. Τα παιδιά της δεν την έβλεπαν συχνά. Τις περισσότερες νύχτες ήταν σε μπαρ, σε νάιτ-κλαμπ, ή χόρευε και έπινε, ενώ τα παιδιά της έμεναν μόνα στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση και αποκοιμόνταν μπροστά της. Φυσικά τα παιδιά ήταν πρόβλημα γι’ αυτήν. Δεν έτρωγαν καλά, δεν κοιμόνταν ούτε συμπεριφέρονταν καλά. Και αργότερα αναγκάστηκε να πληρώσει για τη ζημιά που τους είχε κάνει.

Αν τα παιδιά σας σπαταλούν τη σεξουαλική ενέργεια με αυνανισμό ή σε σεξ με άλλους της ηλικίας τους, όταν παντρευτούν θα γίνουν ανίκανοι σε νεαρή ηλικία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή σπατάλησαν την ενέργειά τους στα νιάτα τους, αργότερα στη ζωή τους θα εμφανίσουν επίσης καρδιοπάθειες, νευρασθένειες και διάφορες άλλες ασθένειες. Η οικογένεια πρέπει να προσέχει την οικονομία όλων των μελών της, έτσι ώστε το κάθε μέλος να παραμένει δυνατό και υγιές.

Η οικογένεια θα πρέπει επίσης να μην σπαταλάει τον ηλεκτρισμό. Ακόμη και αν θεωρείται ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνή, είναι επικίνδυνο για την οικογένειά σας να αφήνετε τις συσκευές να λειτουργούν ασταμάτητα. Ο ηλεκτρισμός παράγει ακτινοβολίες, χημικές αντιδράσεις και βλάβη στην αύρα σας.


5. Ο πέμπτος εχθρός της οικογένειας είναι το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η μαριχουάνα. Έχω δει πολλές οικογένειες να διαλύονται εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η μαριχουάνα ασκούν φοβερή οικονομική πίεση στην οικογένεια. Δεύτερον, δημιουργούν λαθεμένες σχέσεις. Τα μέλη της οικογένειας που χρησιμοποιούν αυτά τα πράγματα γίνονται ασεβή, απρόσεκτα και ανεύθυνα προς τους άλλους.

Η ευθύνη είναι το συνδετικό υλικό της οικογενειακής μονάδας. Αν είστε υπεύθυνοι προς τα παιδιά και τον σύντροφό σας η οικογένειά σας θα διαρκέσει για πάντα. Αν, όμως, δεν υπάρχει ευθύνη τα σπέρματα της διάλυσης θα εισχωρήσουν στην οικογένειά σας.

Δεν υποστηρίζουμε τον φανατισμό. Μπορείτε μερικές φορές να πίνετε λίγη μπίρα ή κρασί, αλλά όχι σε βαθμό που να μεθύσετε, να γίνετε αδιάφοροι, ή να βλάψετε την υγεία σας.

Η μαριχουάνα ασκεί άσχημη επίδραση ακόμη και δώδεκα έως δεκαπέντε χρόνια μετά το σταμάτημα της χρήσης της. Επηρεάζει τον εγκέφαλό σας και προκαλεί φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά προβλήματα πολύ αργότερα. Στην αρχή οι ιατροί είπαν ότι η μαριχουάνα δεν είναι επικίνδυνη, αλλά τώρα αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους πολλούς κινδύνους της.

Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η μαριχουάνα είναι επίσης εχθροί της ενότητας του έθνους.


6. Η απιστία είναι ο έκτος εχθρός της οικογένειας. Η απιστία είναι δημιουργός χωρισμών και χασμάτων. Δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα. Δημιουργεί ένταση, μίσος, εκδίκηση και ζήλια.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε πιστοί στον σύντροφό σας, στα παιδιά σας και στον φίλο ή στη φίλη σας. Η απιστία ανοίγει πολλές πόρτες για επίθεση από υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνάμεις και από πράγματα κρυμμένα μέσα στη φύση σας. Η απιστία φέρνει αρνητικές δυνάμεις στην επιφάνεια οι οποίες διαλύουν την οικογένεια. Οδηγεί την οικογένειά σας στα δικαστήρια.


7. Η ανειλικρίνεια και η έλλειψη επικοινωνίας μαζί σχηματίζουν τον έβδομο εχθρό της οικογένειας. Όταν οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι, σταματούν να επικοινωνούν. Ύστερα αρχίζουν να φαντάζονται κάθε είδους πράγματα για τον σύντροφο ή το παιδί τους. Όταν είστε θυμωμένες, αρχίζετε να φαντάζεστε ότι ο σύζυγός σας έχει κάποια σχέση, επειδή τον είδατε να μιλάει με μια άλλη γυναίκα. Τέτοιου είδους φαντασιώσεις δεν συμβαίνουν αν διατηρείτε την επικοινωνία ανοιχτή και ειλικρινή.

Η ειλικρίνεια ανοίγει την καρδιά σας και σας επιτρέπει να μιλήσετε. Μην κρατάτε τις εντάσεις μέσα σας, γιατί θα πολλαπλασιαστούν. Πάντα να διατηρείτε ένα κανάλι ανοιχτό για να μιλάτε. Μιλήστε με χαμόγελο, με ηρεμία και νοημοσύνη. Όταν είστε θυμωμένοι, παραδεχθείτε το και πείτε και το γιατί. Προσπαθήστε να φέρετε στην επιφάνεια οτιδήποτε κρύβεται και να το καθαρίσετε. Ο Χριστός είπε, “Μην αφήνετε την οργή σας να διαρκεί μετά το ηλιοβασίλεμα”.

Αν δεν επικοινωνείτε, οι στιγμές έντασης συσσωρεύονται μέχρις ότου φτιάχνουν ένα βουνό που είναι πολύ μεγάλο για να μετακινηθεί. Το κακό πρέπει να καταστρέφεται από την αρχή. Όταν βλέπετε την παραμικρή ένδειξη οργής ή εκνευρισμού ή κάποια αναστάτωση στον σύντροφο ή στα παιδιά σας, πείτε, “Αγάπη μου, ας μιλήσουμε. Γιατί είσαι αναστατωμένη; Τι συμβαίνει; Έκανα κάτι που δεν σου άρεσε;” Μιλήστε με ειλικρίνεια και μην αφήσετε την ένταση να συνεχιστεί.


8. Η ιδιοτέλεια ή τα ατομικά ενδιαφέροντα είναι ο όγδοος εχθρός της οικογένειας. Όταν σκέφτεστε μόνο τη δική σας ικανοποίηση, τα σχέδια και τους σκοπούς και δεν ενδιαφέρεστε για εκείνα του συντρόφου και των παιδιών σας, καταστρέφετε τις ρίζες της οικογενειακής μονάδας.

Έξυπνοι είναι οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκουν κοινούς παρονομαστές στα ενδιαφέροντα όλων των μελών της οικογένειας και θεωρούν τα ενδιαφέροντα των άλλων τόσο σημαντικά όσο και τα δικά τους. Οι πιο πετυχημένες οικογένειες είναι εκείνες που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τους ίδιους στόχους.

Μην ανεβαίνετε στο άλογό σας και τραβάτε προς τη δική σας ευτυχία, όταν ο σύντροφός σας χρειάζεται επίσης ένα άλογο. Και ο σύντροφός σας θέλει επίσης να είναι ευτυχισμένος. Πρέπει να βρείτε έναν κοινό παρονομαστή στην οικογένεια και να μοιραστείτε τον εαυτό σας. Αν επιβάλετε τη δική σας θέληση, δημιουργείτε αρνητικές αντιδράσεις και χάσματα. Τελικώς τα άλλα μέλη της οικογένειας θα σας μισήσουν και εσείς θα τα μισήσετε.

Υπάρχουν μερικοί άνδρες και γυναίκες που είναι δικτάτορες στο σπίτι τους. Λένε, “Αυτό είναι! Όχι διαφωνίες ή συζητήσεις!” Αυτό δεν δημιουργεί ενότητα σε μια οικογένεια' την καταστρέφει.

Το να είστε ανιδιοτελείς και προσεκτικοί δεν σημαίνει ότι γίνεστε χαλί να σας πατήσουν ή ότι δίνετε σε όλους κάθε φορά αυτό που θέλουν, άσχετα από την αληθινή ανάγκη της οικογένειας. Σημαίνει να είστε υπεύθυνοι ως προς τα αληθινά συμφέροντα και τις ανάγκες των μελών της οικογένειας και να προσπαθείτε να τις καλύψετε με νοημοσύνη.


9. Ο ένατος εχθρός της οικογένειας είναι η τσιγκουνιά. Η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με τσιγκουνιά. Αν η γυναίκα χρειάζεται καινούριο φόρεμα επειδή πηγαίνει στο κολέγιο ή παρακολουθεί συνελεύσεις, αλλά ο σύζυγος δεν την αφήνει να να αγοράσει  ό,τι χρειάζεται, υπάρχει διαίρεση στην οικογένεια από την τσιγκουνιά του. Αν ο άνδρας έχει ένα μεγάλο όραμα που απαιτεί χρήματα για να πραγματωθεί, αλλά η σύζυγος δεν αφήνει να ξοδευτούν χρήματα γι’ αυτό, μια τέτοια τσιγκουνιά καταστρέφει την οικογένεια.

Ο χαρακτήρας του παιδιού σχηματίζεται από το παράδειγμα των γονέων του. Αν είναι φιλάργυροι, τότε και αυτό θα έχει προβλήματα αργότερα στη ζωή. Είτε θα νιώθει την επιθυμία να ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα, είτε θα γίνει και αυτό φιλάργυρο.

Οι πιο ευτυχισμένες οικογένειες μοιράζονται κάποιο κοινό όραμα και στηρίζουν ο ένας τις προσπάθειες του άλλου για την επίτευξή του. Θεωρούν ότι τα χρήματα της οικογένειας ανήκουν σε ολόκληρη την οικογένεια, όχι μόνο σε αυτόν που τα κερδίζει. Συζητούν μεταξύ τους πώς θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα προς το καλύτερο συμφέρον ολόκληρης της οικογένειας και για την επίτευξη των στόχων της οικογένειας.


10. Ο δέκατος εχθρός της οικογένειας είναι η έλλειψη συναισθηματικού ελέγχου. Μόλις αναστατωθείτε, πράγματα που κρύβονταν μέσα σας για χρόνια έρχονται στην επιφάνεια. Μπορείτε να σώσετε την αξιοπρέπεια της οικογένειας αν ελέγχετε τα λόγια και τα συναισθήματά σας. Ο Ράντιαρ Κίπλινγκ έδωσε μια έξοχη συμβουλή όταν είπε να τρέχετε ένα μίλι πριν απαντήσετε σε κάποιον όταν είστε θυμωμένοι.

Όταν είστε συναισθηματικά αναστατωμένοι, κάντε ένα κρύο ντους, κάντε κάποια σωματική εργασία, πηγαίνετε έναν περίπατο ή τρέξτε μερικά χιλιόμετρα. Αυτά θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και να μην τα αφήσετε να δράσουν καταστροφικά για την οικογένειά σας. Ελέγχοντας τα συναισθήματά σας ωριμάζετε τον εαυτό σας και βελτιώνετε την υγεία τη δική σας, καθώς και της οικογένειάς σας.


11. Ο ενδέκατος εχθρός της οικογένειας είναι ο πλανευτής. Πλανευτής είναι ο καθένας που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν χωρισμό ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι για να κερδίσει την προσοχή και τη συμπάθεια του ενός εκ των δυο συντρόφων. Ένας άνδρας, για παράδειγμα, μπορεί να προσεγγίσει τη γυναίκα κάποιου και να πει, “Καλή μου, είσαι τόσο όμορφη, αλλά ο άνδρας σου είναι τόσο συντηρητικός. Δεν σε πηγαίνει σε εστιατόρια ή στον κινηματογράφο ή για χορό”. Με αυτόν τον τρόπο κατ’ αρχάς κάνει τον άνδρα να φαίνεται κακός στα μάτια της συζύγου του. Ύστερα δίνει υποσχέσεις, λέγοντας πράγματα όπως, “Εγώ μπορώ να σε πάω παντού. Μπορώ να σου αγοράσω όμορφα ρούχα και κοσμήματα”. Και σιγά-σιγά η γυναίκα παρασύρεται, αν είναι αρκετά ανόητη ώστε να δαγκώσει το δόλωμα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι ξεπλανέματος. Μην αφήνετε κανέναν να σας ξεγελάσει ή να καταστρέψει τον γάμο σας και μην πλανεύετε εσείς άλλους. Μερικές φορές πιθανόν να έχετε την πρόθεση να βοηθήσετε την οικογένεια, αλλά στο τέλος θα καταλήξετε να δημιουργήσετε ζήλια και χάσμα ανάμεσα στους συζύγους και έτσι ασυνείδητα θα δράσετε σαν πλανευτής.


12. Η έλλειψη οράματος στην οικογένεια είναι ο δωδέκατος εχθρός. Μια οικογένεια χρειάζεται να έχει κάποιο όραμα που θα το επιτύχει σαν μονάδα, κάτι μεγάλο για το οποίο θα εργαστεί από κοινού. Αυτό το όραμα μπορεί να είναι να δημιουργήσει ένα κοινωνικό κίνημα για τη βελτίωση της ζωής των άλλων, να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο ή ένα νοσοκομείο, ή να βοηθήσει το έθνος ή την κοινότητα με κάποιον τρόπο.

Η οικογένεια ενοποιείται σε μια πολύ ισχυρή μονάδα όταν εργάζεται για ένα όραμα. Ο καθένας γίνεται ένα γρανάζι στη μηχανή που λειτουργεί για ένα όραμα. Εκείνες οι οικογένειες που σχεδιάζουν και εργάζονται μαζί για ένα μεγάλο όραμα γεμίζουν από χαρά και ευχαρίστηση ενός βαθύτερου είδους.

Αν η οικογένεια δεν έχει όραμα, δεν υπάρχει ενοποίηση ούτε δύναμη που να συγκρατεί τα μέλη μαζί. Βεβαίως η οικογένεια μπορεί να παραμένει σαν μονάδα ακόμη και δίχως όραμα εξαιτίας οικονομικών πιέσεων ή ορισμένων αναγκών των συζύγων· αλλά αν οι πιέσεις αυτές εξαφανιστούν, η οικογένεια πιθανόν να διαλυθεί.

Μερικές γυναίκες θεωρούν τους συζύγους τους ανόητους και δίχως όραμα. Θα πρέπει να αντιληφθούν πως όταν μια γυναίκα έχει όραμα, σχεδόν πάντα βρίσκει τρόπους να κάνει και τον σύζυγό της να δει αυτό το όραμα και να θέλει να εργαστεί γι’ αυτό σαν οικογένεια. Κατά μια έννοια θα πρέπει να είναι σαν ψυχολόγος, που εισχωρεί με νοημοσύνη στον τρόπο που σκέπτεται. Δεν μπορεί να του πετάξει απλώς το όραμά της και να περιμένει ότι θα θέλει να εργαστεί γι’ αυτό, ούτε μπορεί να το παρουσιάσει σαν “δικό της” όραμα. Πρέπει να γίνει και δικό του όραμα.

Μπορείτε να σώσετε την οικογένειά σας αν έχετε ενωμένη αφιέρωση σε κάποια υπηρεσία. Όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι αφιερωμένα σε έναν τομέα υπηρεσίας που ευεργετεί τη ζωή σαν σύνολο, τότε η οικογένεια γίνεται μια δυνατή, ενοποιημένη μονάδα, άτρωτη σε κάθε επίθεση.


13. Η τηλεόραση μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της οικογένειας.Ξέρω μια γυναίκα η οποία παρακολουθούσε υποθέσεις διαζυγίων στην τηλεόραση και σιγά-σιγά άρχισε να βλέπει το καθετί στη ζωή της από τη σκοπιά των επιχειρημάτων για διαζύγιο. Η συνείδησή της είχε γεμίσει με εικόνες οργής, εκδίκησης και διάφορα αρνητικά συναισθήματα και άρχισε να θέλει διαζύγιο. Δεν υπήρχε τίποτε το στραβό στον σύζυγό της ή στον γάμο τους, αλλά οι εικόνες των διαζυγίων από την τηλεόραση την είχαν επηρεάσει με τους φόβους και τις επιθυμίες για διαζύγιο.

Η τηλεόραση επηρεάζει τις οικογένειες όχι μόνο με εικόνες διαζυγίου, αλλά και με εικόνες βίας, εγκλήματος και εκνευρισμού. Εσείς και η οικογένειά σας δεν χρειάζεστε να βλέπετε ανθρώπους να σκοτώνονται μεταξύ τους, να μισούνται, να διαπράττουν εγκλήματα, να φωνάζουν και να ξεγελούν ο ένας τον άλλον.

Η τηλεόραση παρουσιάζει έναν άλλον παράγοντα τον οποίον οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν. Οι ήχοι, οι εικόνες και οι συναισθηματικοί κραδασμοί που έρχονται από τη συσκευή επηρεάζουν όχι μόνο την οικογένειά σας, αλλά και τα έπιπλα, τα χαλιά και τους τοίχους του σπιτιού σας. Η τηλεόραση δημιουργεί κραδασμούς που βυθίζονται σε όλα τα αντικείμενα του δωματίου. Ακόμη και ημέρες ή μήνες αργότερα, αν έχετε κάποιο συναίσθημα ή σκέψη παρόμοια με τον κραδασμό από την τηλεόραση, τα αντικείμενα στο δωμάτιο θα ακτινοβολήσουν σ’ εσάς ό,τι έχει εντυπωθεί πάνω τους. Έτσι η οργή ή η ζήλια σας, για παράδειγμα, θα γίνει πιο δυνατή και αυτοί οι ενισχυμένοι κραδασμοί μέσα στο δωμάτιο μπορεί να καταστρέψουν την ακεραιότητά σας.

Αναγνωρίζουμε ότι η τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια μεγάλη πηγή έμπνευσης, αν τα προγράμματα επιλέγονται με νοημοσύνη. Προς το παρόν, όμως, τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα είναι άσχημα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.


14. Η έλλειψη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης είναι ο δέκατος τέταρτος εχθρός της οικογένειας. Όταν δεν εκφράζετε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στον σύντροφο και στα παιδιά σας σε συχνά διαστήματα, νιώθουν ότι δεν τους αγαπάτε και γίνονται πικρόχολοι ή μνησίκακοι. Αυτό διαλύει την οικογενειακή μονάδα.

Η έκφραση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης φέρνει στην επιφάνεια περισσότερη ενέργεια της καρδιάς τόσο σ’ αυτόν που την δίνει όσο και σ’ αυτόν που την δέχεται. Αυτό δημιουργεί ενοποίηση. Αν ο σύντροφος ή το παιδί σας είναι ντυμένος όμορφα, θαυμάστε τον. Πείτε του πόσο πολύ σας αρέσει έτσι όπως είναι, πόσο λάμπουν τα μάτια του. Πείτε του πόσο εκτιμάτε τα πράγματα που κάνει. Πείτε του πόση ευγνωμοσύνη νιώθετε για τις ενοράσεις, τις καλές ιδιότητες, τη σοφία και τις ικανότητές του.

Όταν εκφράζετε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση φέρνετε στην επιφάνεια τις καλύτερες πλευρές του άλλου και αυξάνετε την καλοσύνη και την ομορφιά στην οικογένειά σας. Αλλά η έκφραση αυτή πρέπει να γίνεται προσεκτικά, με ειλικρίνεια και όχι σαν κολακεία ή δωροδοκία. Αν γίνει κολακεία ή δωροδοκία τότε καταστρέφει την οικογενειακή μονάδα.


15. Περηφάνια, ματαιοδοξία, εγωισμός, πείσμα και επίδειξη είναι εχθροί της οικογένειας. Όλα αυτά προκαλούν πολλά προβλήματα και τριβές στην οικογένεια, καταστρέφοντας τελικώς την ενότητά της. Η εντιμότητα, η δικαιοσύνη και η αληθινή ταπεινότητα αφήνουν τους ανθρώπους ελεύθερους να αναπτυχθούν χωρίς να καταπνίγονται.


16. Ο δέκατος έκτος εχθρός της οικογένειας είναι η ανάμνηση περασμένων αποτυχιών και λαθών σε στιγμές έντασης. Αυτός είναι ένας φοβερός εχθρός που ανοίγει παλιές πληγές και δεν τις αφήνει να κλείσουν. Κάνει επίσης τις πληγές αυτές να μολύνονται με σκληρά λόγια. Αυτό τελικώς οδηγεί σε σοβαρά χάσματα στην οικογένεια τα οποία είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν.


17. Ο δέκατος έβδομος εχθρός της οικογένειας είναι η ζήλια. Η ζήλια μολύνει τα συναισθήματα και το νοητικό σώμα της οικογένειας και γεμίζει τα φυσικά σώματα με έλκη.

Όταν υπάρχει ζήλια στην οικογένεια οι σύζυγοι ζουν μέσα στην αμφιβολία. Δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και δημιουργούν ατέλειωτες υποψίες. Έτσι η ενοποίηση της οικογένειας καθίσταται αδύνατη. Όταν η ενοποίηση της οικογένειας αποτυγχάνει, ολόκληρος ο σκοπός του γάμου αποτυγχάνει.



-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα