Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ισχυρός τυφώνας «πέρασε» από το Τόκιο και απειλεί την Φουκουσίμα


Ένας ισχυρός τυφώνας συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους «χτύπησε» την ανατολική Ιαπωνία.
Ο τυφώνας έπληξε την μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη το πρωί και κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική Ιαπωνία όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλα 40 αγνοούνται.

Ο τυφώνας Ουίφα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στο μικρό ιαπωνικό νησί Οσίμα, νοτίως του Τόκιο, ενώ μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στο δυτικό Τόκιο.


Αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο τυφώνας Ουίφα που είναι ο 26ος της σεζόν, πιθανώς να περάσει κοντά από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αργότερα μέσα στην ημέρα.
Στις 07:00 τοπική ώρα, ο τυφώνας ήταν περίπου 40χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της πόλης Κατσούρα, με τις αρχές να προειδοποιούν για πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα στην κεντρική, ανατολική και βόρειο - ανατολική Ιαπωνία .
Ο Ουίφα κινείται προς τα βόρεια - ανατολικά με ταχύτητα 65χλμ/ώρα και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 126χλμ/ώρα.
Τρία σπίτια παρασύρθηκαν από ένα υπερχειλισμένο ποταμό 100χλμ. νότια του Τόκιο.
Η καταιγίδα προκάλεσε αναταραχή στις μεταφορές σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής και βόρειο - ανατολικής Ιαπωνίας, όπου περίπου 500 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν και πολλά δρομολόγια τρένων ανεστάλησαν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα