Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σούπερ μυστικά για τέλειο σεξ και απόλαυση στο φουλ



Κι όμως, τα τελευταία ευρήματα των ειδικών στον τομέα του σεξ μπορούν να σε βοηθήσουν να το απολαύσεις περισσότερο. Διάβασε και θα το διαπιστώσεις!

Τουλάχιστον στη θεωρία, το σεξ είναι αρκετά απλό: «Βάλε την προεξοχή Α στη σχισμή Β. Επανάλαβε και απόλαυσε». Όμως, στη ζωή, το να τα καταφέρεις με το τεχνικό μέρος αποτελεί μόνο ένα μικρό (αν και σημαντικό) κομμάτι της εικόνας. Ευτυχώς, οι ερευνητές μαθαίνουν περισσότερα κάθε μέρα για την τέχνη του σεξ και τα ευρήματά τους μπορούν να μεταφραστούν στη δική σου καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ετοιμάσου, λοιπόν, να δοκιμάσεις απόψε κιόλας τα νέα αυτά επιστημονικά δεδομένα... στο κρεβάτι.
1. Ποιος να το φανταζόταν; Το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος
Μπορεί να είναι κάπως πιο εύκολο να φτάσεις σε οργασμό, όταν νιώθεις άνετα με το σώμα σου, όμως μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο: Το (ικανοποιητικό) σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το κορμί που επιθυμείς. «Ο οργασμός ενεργοποιεί την παραγωγή της φαινεθυλαμίνης, μιας φυσικής αμφεταμίνης που καταστέλλει την όρεξη» σημειώνει ο Ίαν Κέρνερ, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Φτάνει πρώτη σε οργασμό (She Comes First). «Επιπλέον, με την ίδια την ερωτική πράξη μπορεί να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες» συμπληρώνει ο ίδιος. Σκέψου, επίσης, πως οι άνθρωποι με ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν την τάση να είναι γενικά πιο δραστήριοι. Ίσως τελικά να ανακαλύψεις ότι ο δρόμος για να φορέσεις μικρότερο νούμερο μπορεί να είναι πιο εύκολος -και πιο ευχάριστος- απ' ό,τι φανταζόσουν...
2. Ποιος να το φανταζόταν; Μπορείς να φτάσεις σε οργασμό στον ύπνο σου
Το ακόλουθο επιστημονικό εύρημα ίσως να βάλει τέλος σε όλη αυτή την παρατεταμένη συζήτηση σχετικά με το ότι το θέμα του σεξ ξεκινά από το μυαλό σου: περισσότερο από το 40% των γυναικών είπε πως έχει ξυπνήσει μες στη νύχτα, επειδή είχε οργασμό που προέκυψε χωρίς καμία σωματική διέγερση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε περισσότερες από δύο χιλιάδες εξακόσιες γυναίκες. «Δεν είναι άξιο απορίας που το σώμα βιώνει έναν κύκλο σεξουαλικής αντίδρασης όταν κοιμάσαι» τονίζει η Κάρολ Ρίνκλαϊμπ Έλισον, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Η σεξουαλικότητα των γυναικών (Women's Sexualities) και μία από τους υπευθύνους της έρευνας. «Μπορεί να λείπει ο σύντροφός σου ή μπορεί να διάβασες κάτι ερωτικό πριν πας για ύπνο. Το σώμα σου σε φροντίζει» προσθέτει η ίδια.
3. Ποιος να το φανταζόταν; Μπορείς να έχεις εγγυημένη ικανοποίηση
Λόγω των διαρκών αυξομειώσεων των ορμονών, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο στον κύκλο σου στη διάρκεια του οποίου το σεξ μπορεί να είναι σούπερ ικανοποιητικό. Το όνομά αυτού; Ωορρηξία! Φυσικά, οι γυναίκες είμαστε προγραμματισμένες να θέλουμε σεξ στη μέση του κύκλου για να εξασφαλίσουμε τη διαιώνιση του είδους και όλα αυτά, αλλά είτε θέλεις μωρό είτε όχι, το σεξ εκείνη την περίοδο είναι βέβαιο ότι θα σου προκαλέσει επιπρόσθετο ρίγος (απλώς μην ξεχάσεις τις προφυλάξεις σου). «Αυτό είναι το σημείο του μήνα που τα επίπεδα τεστοστερόνης –ένας από τους κινητήριους παράγοντες της λίμπιντο– βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο». Ίσως να ανακαλύψεις πως μέρη του σώματός σου, ιδιαίτερα οι θηλές και η κλειτορίδα, είναι περισσότερο ερεθισμένα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή του κύκλου σου. Επιπλέον, η τεστοστερόνη που βρίσκεται στο ζενίθ κάνει πιο έντονο τον οργασμό, οδηγώντας σε κορύφωση που κυριολεκτικά θα νιώσεις από την κορυφή ως τα νύχια. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για τον οργασμό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσο πιο μεγάλος τόσο το καλύτερο!
4. Ποιος να το φανταζόταν; Ακόμη και μια ντροπαλή γυναίκα μπορεί να βρει την ικανοποίηση μέσω των φαντασιώσεων
«Η μισή από την απόλαυση του σεξ προέρχεται από την προσμονή ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί» λέει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ, Ph.D., διευθύντρια Σεξουαλικής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Σεξουαλικής Υγείας της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ. «Αυτή η έξαψη ξεκινά στο μυαλό σου. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να την προκαλέσεις είναι να εξάπτεις πού και πού το νοητικό “προβολέα” σου. Για κάποιο λόγο, οι γυναίκες εκπαιδεύονται να πιστεύουν πως όταν έχουν μια μακρόχρονη σχέση, μόνο το άγγιγμα, η μυρωδιά και η όψη του συντρόφου τους μπορεί να προκαλέσει πυροτεχνήματα ανά πάσα στιγμή. Τα πράγματα δεν είναι έτσι» εξηγεί η ίδια. Στην πραγματικότητα, οι ζουμερές φαντασιώσεις συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή: το να σκέφτεσαι τον άνδρα των ονείρων σου ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της πυροδοτεί τις ερωτικές σκέψεις και αντιδράσεις σου. Το να φαντάζεσαι μια σκηνή που μπορεί να μην εμπεριέχει το σύντροφο ή την κρεβατοκάμαρά σου δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. «Η φαντασίωση δεν αντιπροσωπεύει πάντα μια επιθυμία που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Δεν είναι σημάδι πως έχεις βαρεθεί, πως είσαι άπιστη ή ότι θέλεις να φύγεις από τη σχέση, αλλά ένα είδος ονείρου, ένα νοητικό σκηνικό που θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σου να συμμετάσχει κι αυτός στη σωματική σου διέγερση και ικανοποίηση» προσθέτει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ.
5. Ποιος να το φανταζόταν; Το σημείο G υπάρχει, και είναι για το καλό σου!
Αρχικά, υπήρξε μακρά συζήτηση για τον αν υπήρχε καν. Στη συνέχεια, διατυπώθηκαν αμφιβολίες για τη σημασία και τη σπουδαιότητά του. Τώρα, οι ερευνητές στον τομέα του σεξ δεν είναι βέβαιοι μόνο πως η μικρή αυτή περιοχή απόλαυσης όντως υπάρχει, αλλά και ότι η διέγερσή της ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που μπλοκάρει τον πόνο σε ολόκληρο το σώμα. «Η επίδραση δε διαρκεί πολύ –περίπου 8 λεπτά, εκτός κι αν συνεχίσεις να διεγείρεις την περιοχή–, όμως τα αποτελέσματά της είναι αρκετά σημαντικά, αφού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις ενοχλήσεις που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, το αυχενικό, το μετεγχειρητικό πόνο και διάφορα άλλα είδη πόνου» επισημαίνει η Μπέβερλι Ουίπλ, Ph.D., γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξουαλικής Υγείας, στο Νιου Τζέρσι. «Επειδή η τραχηλική διαστολή διεγείρει τις ίδιες νευρικές οδούς με το σημείο G, οι επιστήμονες σκέφτονται ότι ο φυσιολογικός τοκετός θα ήταν πολύ πιο επώδυνος χωρίς αυτή τη φυσική αναλγητική επίδραση» προσθέτει η ίδια. Κι αυτό δεν οφείλεται στην επισκληρίδιο. Το αδιόρατο σημείο, με μέγεθος αμύγδαλου, βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου και είναι πιο σκληρό από τον περιβάλλοντα ιστό. Μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα εισάγοντας το δάχτυλο και λυγίζοντάς το, όπως όταν δείχνεις σε κάποιον να έρθει κοντά (σημείωση: είναι πιο εύκολο να βρεις την περιοχή όταν είσαι ερεθισμένη, επειδή πρήζεται). Εάν δεν τα καταφέρνεις καλά με τα δάχτυλα, χρησιμοποίησε έναν ειδικό δονητή που είναι σχεδιασμένος για τη διέγερση του εν λόγω σημείου.
6. Ποιος να το φανταζόταν; Η αγάπη μπορεί να πονάει, το σεξ όμως δε θα 'πρεπε
Εντάξει, μπορεί να αισθάνεσαι μεμονωμένη ενόχληση αραιά και πού, λόγω του έντονου σεξ ή ορισμένων ορμονικών αλλαγών (μπορεί να υπάρχει μικρότερη λίπανση της περιοχής μετά την περίοδο, για παράδειγμα). Όμως, το σεξ δεν πρέπει να είναι επώδυνο κάθε φορά. Εάν είναι όμως, υπάρχει περίπτωση να ανήκεις στις γυναίκες που πάσχουν από σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου (μία στις δεκαπέντε παγκοσμίως), όπως αναφέρει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ. Το σύνδρομο αυτό είναι μια φλεγμονή των μικρών βλεννογόνων αδένων που βρίσκονται στην αρχή του κόλπου. Προκαλεί έντονο πόνο και κάψιμο κατά τη διείσδυση. Παρότι η αιτία δεν είναι γνωστή, οι γιατροί υποπτεύονται ότι οι χρόνιες κολπικές μολύνσεις μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο. Ευτυχώς, το σύνδρομο μπορεί να διαγνωστεί και η κατάσταση να θεραπευτεί, συχνά με την επάλειψη τοπικών αλοιφών. Εν τω μεταξύ, σταμάτα για λίγο την επαφή, αλλά μη διακόψεις όλα τα σεξουαλικά παιχνίδια. «Οι γυναίκες με αυτό το σύνδρομο μπορούν να κάνουν στοματικό έρωτα και να αυτοϊκανοποιηθούν χωρίς πρόβλημα» σημειώνει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ. Μην υποφέρεις, λοιπόν, σιωπηλά: αν πονάς, κλείσε ραντεβού με το γυναικολόγο σου.
7. Ποιος να το φανταζόταν; Το ταξίδι μετρά όσο και ο προορισμός.
Ο Τζόι Ντέιβιντσον, πιστοποιημένος σεξοθεραπευτής στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου Σεξ χωρίς φόβο (Fearless Sex), λέει πως είναι η αυξομείωση της παρατεινόμενης διέγερσης και όχι απαραίτητα ο οργασμός που μας κάνει να θέλουμε κι άλλο σεξ. «Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι γυναίκες που αναζητούν θεραπεία, επειδή δεν έχουν μεγάλη επιθυμία για σεξ, συνήθως είναι οργασμικά προικισμένες, δηλαδή έρχονται σε οργασμό εύκολα και συχνά», γράφει ο ίδιος και προσθέτει: «Αυτό είναι το παράδοξο στην κατάστασή τους και καταρρίπτει το μύθο ότι το να είσαι οργασμική αρκεί πάντα για να σου εμπνέει επιθυμία». Αντί να κάνεις σπριντ προς το τέρμα, συγκεντρώσου στην καθυστέρηση της κορύφωσης όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Εάν αφήνεις επανειλημμένα τη σεξουαλική ενέργεια να κορυφώνεται και να υποχωρεί, το αποτέλεσμα θα είναι η πιο έντονη εκτόνωση. «Ακουμπώντας ένα δονητή στην κλειτορίδα τους, οι πιο πολλές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, όμως ο σύντροφός σου μπορεί να σου προσφέρει πολύ περισσότερα. Ο δονητής δεν μπορεί να σου μιλήσει σε κατάσταση τρελής διέγερσης, ενώ ο σύντροφος που ξέρει τις μαγικές λέξεις μπορεί να σε πάει σε μέρη όπου κανένας ηλεκτρικός “φίλος” δε θα μπορούσε ποτέ» συμπληρώνει ο Τζόι Ντέιβιντσον.
8. Ποιος να το φανταζόταν; Μπορεί να σου αρέσει το πορνό...
Περίπου το 30% των εσόδων ενοικίασης ταινιών προέρχεται από τις ταινίες για ενηλίκους και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο οι άνδρες να είναι οι μόνοι που τις βλέπουν. Στην πραγματικότητα, τριάντα εκατομμύρια γυναίκες επισκέφθηκαν ιστοσελίδες μόνο για ενηλίκους μέσα σε ένα μήνα μόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ComScore, μια εταιρεία ερευνών στο Ρέστον της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ. «Οι γυναίκες βιώνουν τη σεξουαλικότητα στο ευρύτερο πλαίσιο του κόσμου τους. Εάν ανησυχείς για οικονομικά ζητήματα ή για τη δουλειά σου, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να είσαι παρούσα όταν κάνεις έρωτα» αναφέρει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ. Όταν όμως παρακολουθείς μια καυτή σκηνή, δύσκολα συγκεντρώνεσαι σε οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις ή ντρέπεσαι; Επισκέψου το βίντεοκλαμπ στο οποίο έχεις οικειότητα με την υπάλληλο και ζήτησέ της να σου προτείνει κάποιους τίτλους. Θα εκπλαγείς με την ετοιμότητά της, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα τής ζητάει παρόμοια βοήθεια.
9. Ποιος να το φανταζόταν; Μπορείς να βρεις το σεξαπίλ σε μπουκαλάκι
Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 75% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν συνθετική φερομόνη ήταν πιο ελκυστικό σεξουαλικά προς το αντίθετο φύλο, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Λιγότερο από το 25% που χρησιμοποίησε placebo (εικονικό φάρμακο) είπε το ίδιο. Μπορείς να αναμείξεις το άχρωμο, άοσμο υγρό με το αγαπημένο σου άρωμα, την κολόνια του ή το aftershave.
10. Ποιος να το φανταζόταν; Το εβδομαδιαίο σεξ σε διατηρεί υγιή
Φυσικά, το σεξ σε ευχαριστεί, αλλά σου κάνει επίσης και καλό. «Ένα σημαντικό όφελος φαίνεται να είναι η ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου» τονίζει η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ, Ph.D., αναπαραγωγική βιολόγος και ιδρύτρια του Ινστιτούτου Athena Institute for Women's Wellness στο Τσέστερ Σπρινγκς της Πενσιλβάνια, στις ΗΠΑ. Η έρευνά της έχει δείξει ότι το εβδομαδιαίο σεξ βελτιώνει τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών. Τα οιστρογόνα σχετίζονται με την αυξημένη οστική πυκνότητα, το υγιέστερο καρδιαγγειακό σύστημα, τη βελτιωμένη γονιμότητα, τη μειωμένη «κακή» χοληστερόλη, την αυξημένη «καλή» χοληστερόλη και την ηπιότερη εμμηνόπαυση. «Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι αποκομίζεις τα οφέλη ανεξάρτητα από το αν έχεις οργασμό» προσθέτει η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ,
11. Ποιος να το φανταζόταν; Εκείνος λατρεύει κάθε σου οσμή
Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για να βρεις το τέλειο σέξι άρωμα που θα φορέσεις στο ραντεβού. Όπως αποδεικνύεται, σχεδόν κάθε ευχάριστη μυρωδιά αυξάνει τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου το επίπεδο διέγερσης του συντρόφου σου, σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν από το Ίδρυμα Smell & Taste Treatment and Research Foundation, στο Σικάγο. Η αύξηση στη διέγερση που προκαλείται από την οσμή κυμαινόταν από 2 έως 5% για το άρωμα των μύρτιλλων, τα λουλουδάτα αρώματα και την πίτσα με τυρί (με αυτή τη σειρά) ως το εκπληκτικό 40% για τα αρώματα της λεβάντας και της γλυκιάς κολοκυθόπιτας ανακατεμένα μαζί! Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μειωμένη κολπική ροή αίματος, όταν εκτέθηκαν στις μυρωδιές του ψητού κρέατος, των κερασιών και της... ανδρικής κολόνιας. Βρείτε τα, λοιπόν, κάπου στη μέση: ένα μικρό ψέκασμα με λεβάντα στα σεντόνια σας θα βοηθήσει και τους δυο σας να αποκτήσετε διάθεση για σεξ.
12. Ποιος να το φανταζόταν; Όταν πρόκειται για το μέγεθος του πέους, σχεδόν τα πάντα είναι φυσιολογικά
Το να αναζητήσουμε αξιόπιστα στοιχεία για το μέσο όρο των φυσικών προσόντων των ανδρών είναι, όπως φαντάζεσαι, δύσκολο. Εάν όμως οι πωλήσεις στο Condomania.com, ενός δικτυακού χώρου με τεράστια επισκεψιμότητα, που διαθέτει προφυλακτικά κάθε είδους και μεγέθους, αποτελούν κάποια ένδειξη, βρίσκουμε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα. Περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες άνδρες κατέβασαν το kit με τα μεγέθη από το site, ώστε να αγοράσουν από μια σειρά που ήταν διαθέσιμη σε σχεδόν 100 μεγέθη, τα οποία κυμαίνονταν από τα 7,5 ως τα 25 εκατοστά σε μήκος και σχεδόν σε κάθε φάρδος. Όσο κι αν αυτό προκαλεί έκπληξη (μα, 25 εκατοστά;), εδώ είναι το περίεργο: κανένα μέγεθος δεν έκανε πάνω από 5% πωλήσεις, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Condomania, Άνταμ Γκλίκμαν. Πριν φέρεις στο μυαλό σου την εικόνα χιλιάδων ανδρών να μετρούν το μόριό τους, σκέψου αυτό: σε έρευνα που διεξήχθη στο Kinsey Institute του Πανεπιστημίου της Ινδιάνα, στο Μπλούμινγκτον, συμπεραίνεται ότι τα ειδικής κατασκευής προφυλακτικά σπάνε λιγότερο συχνά από αυτά που κάνουν για κάθε μέγεθος. Κοστίζουν περίπου το ίδιο με το κλασικό προφυλακτικό. Όπως και να έχει, τα οφέλη για τις γυναίκες συγκεκριμένα είναι σημαντικά: αν ο σύντροφός σου είναι λίγο πιο... μικρός από το μέσο όρο, δε θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως γλιστρήσει το προφυλακτικό ή για τα 7 εκατοστά προφυλακτικού που περισσεύουν και σε δυσκολεύουν να το απολαύσεις. Αν, πάλι, ξεπερνά το μέσο όρο, μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να ανησυχείς μήπως το προφυλακτικό σπάσει. Με λίγα λόγια; Οτιδήποτε εξαφανίζει το άγχος στην κρεβατοκάμαρα είναι καλό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα