Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Περίανδρος: Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου που ο αρχηγός της Χ.Α. έδωσε εντολή να «καθαρίσουν»

Περίανδρος: Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου που ο αρχηγός της Χ.Α. έδωσε εντολή να «καθαρίσουν»


Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής πριν η οργάνωση γίνει δημοφιλής. Ο λόγος για τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο γνωστό και ως «Περίανδρο», ο οποίος καταδικάσθηκε για την δολοφονική επίθεση το 1998 σε βάρος του αριστερού φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή και από τότε αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για την ακροδεξιά οργάνωση.

Ο Περίανδρος, ο οποίος υπήρξε δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου κατηγορήθηκε το 1998 για την δολοφονική εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998. 

Η επίθεση είχε στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κεντρικό της Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και μέλος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ο Περίανδρος διέφυγε της σύλληψης μέχρι το 2005, οπότε και παραδόθηκε στις Αρχές.


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων για να του συμπαρασταθούν, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης απουσίασε. Στις 12 Μαρτίου 2009 με απόφαση κατά την προσφυγή του στο Εφετείο, άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η ποινή του μειώθηκε στα δώδεκα χρόνια Τότε, πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής τον κατηγόρησαν πως συνεργάστηκε με τις αρχές προκειμένου να πέσει στα «μαλακά», ενώ λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Η κόντρα του με την Χρυσή Αυγή

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς ο λόγος της κόντρας του Περίανδρου με την Χρυσή Αυγή, πάντως γεγονός είναι πως το πρώην επιτελικό πρόσωπο της οργάνωσης και στενός συνεργάτης του Νικου Μιχαλολιάκου, αποτελεί «persona non grata», ενώ σύμφωνα με το Εθνος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είχε δώσει εντολή να τον σκοτώσουν μόλις τον εντοπίσουν. Ο κύριος λόγος πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως «φορτώθηκε» την δολοφονική επίθεση και η ακροδεξιά ογάνωση τον εγκατέλειψε.

Ο Ανδρουτσόπουλος δηλώνει πως η Χρυσή Αυγή τον πρόδωσε και τον αποκήρυξε από τότε που πραγματοποίησε την εγκληματική απόπειρα και έχει απειλήσει πολλές φορές με αποκαλύψεις για τις πρακτικές του ακροδεξιού κόμματος και τις «υπόγειες» διασυνδέσεις που διατηρεί. Σε συνέντευξη του στην Realnews το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει χαρακτηριστικά: «Με είχαν πεταμένο όλα αυτά τα χρόνια και ούτε που ασχολήθηκαν αν ζω ή πεθαίνω. Με άφησαν στη φυλακή γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσα μέσα από το κελί να διαχειριστώ το πολιτικό μου παρελθόν και πόνταραν στην ανδρική μου τιμή ότι δεν θα αποκαλύψω ποιοι επιτέθηκαν στον φοιτητή».

Παράλληλα, ο Ανδρουτσόπουλος υποστηρίζει πως ο Ηλίας Παναγιώταρος ήταν αυτός ο οποίος άρχισε την αποδόμηση στο πρόσωπο του, δηλώνοντας: «Δεν φτάνει που τα πήρα όλα πάνω μου και ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να πατήσουν στο δικαστήριο, είχαν και το θράσος να λένε ότι έκανα αλισβερίσι με τους δικαστές για να μου μειώσουν την ποινή. Ντροπή τους και ειδικά στον Παναγιώταρο που ήξερε τι συνέβη το 1998...».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή τον είχε εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, ο Περίανδρος είχε υποστηρίξει πως επί σειρά ετών ο Νίκος Μιχαλολιάκος απέκρυπτε το γεγονός πως δεν ήταν πλέον μέλος του ακροδεξιού κόμματος, προκειμένου να στρατολογήσει νέα μέλη χρησιμοποιώντας το όνομα του: «Πληροφορήθηκα ότι το χρησιμοποιούσαν, κατέθεσα αμέσως μήνυση , και απαγόρευα την χρήση του ονόματός μου.»

«Ο Μιχαλολιάκος θαυμαζε τον Χίτλερ»

Σε συνέντευξη του στο γαλλικό δίκυτο Canl Plus, ο Περίανδος είχε δηλώσει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος θαύμαζε τον Χίτλερ, ενώ η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ήταν ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστική, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών: «Οταν τον ρωτούν για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ο Ανδρουτσόπουλος απαντά αυθόρμητα στα αγγλικά: ''National Socialism'' -και μεταφράζει ο ίδιος: «Εθνικοσοσιαλισμός».

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν αληθεύει το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος θαυμάζει τον Χϊτλερ. ''Φυσικά!'' απαντά ο Περίανδρος. Και εξηγεί: ''Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Μιχαλολιάκος προσέγγιζε τον κόσμο. Αλλά θα ήταν άδικο να τον κατηγορήσω, γιατί όλοι το κάναμε εκείνη την περίοδο. Δεν ήταν κάτι κρυφό, ήταν ο τρόπος να προσεγγίσουμε τον εθνικοσοσιαλισμό''».


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα