Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» - Δίδυμοι & Καρκίνοι




Όπως έχουμε αναφέρει, σύμφωνα με την «Νέα Ιατρική», η κάθε σωματική παθογένεια συνδέεται με κάποιο ψυχικό συμβάν και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε επίπεδο ψυχικό εκδηλώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. 

Ας αναφέρουμε το παράδειγμα που και σε άλλα σημεία αυτού του βιβλίου μας έχουμε αναφέρει, το παράδειγμα της υποτίμησης και των οστών: όπως θα θυμάστε, όταν κάποιος υποστεί υποτίμηση μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα που συνδέονται με τα οστά ή γενικότερα με τα σκληρά μέρη του σώματος (π.χ. δόντια). 

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στην ισορροπία και τα σκληρά μέρη του σώματος, αυτά, κυρίως η σπονδυλική στήλη εξασφαλίζουν την ισορροπία και αυτά κρατούν το σώμα όρθιο, πάνω σε αυτά πάλι στηρίζονται όλα τα άλλα μέρη του σώματος. Όταν λοιπόν υφιστάμεθα υποτίμηση, νιώθουμε ότι χάνουμε την ισορροπία, νιώθουμε πως δεν έχουμε τίποτα να μας στηρίζει. 

Έτσι λοιπόν εξηγείται η εσωτερική σύνδεση ανάμεσα σε υποτίμηση και σε σκληρά μέρη του σώματος, γι’ αυτό και όταν υφιστάμεθα έντονα υποτίμηση και τη βιώνουμε, αυτό μπορεί να εκφρασθεί με κάποιο πρόβλημα στα σκληρά σημεία του σώματος.

Όμως κάθε σημείο του σώματος συνδέεται όχι μόνο με κάποιο ζώδιο ή με κάποιο πλανήτη, συνδέεται ακόμα και με συγκεκριμένη μοίρα του  ζωδιακού. ο μεγάλος γερμανός αστρολόγος Ebertin είχε συνδέσει κάθε μοίρα του ζωδιακού με κάποιο συγκεκριμένο μέρος του σώματος. 

Αν λοιπόν ξέρουμε τι δηλώνει σε επίπεδο υγείας κάθε αστρολογικό στοιχείο (πλανήτης, ζώδιο, οίκος, μοίρα του ζωδιακού κλπ.), τότε μπορούμε να δούμε ποιο σημείο του σώματος είναι ευάλωτο και αν ξέρουμε με ποια ψυχική κατάσταση συνδέεται το κάθε σημείο του σώματος μπορούμε να πάρουμε και τις απαραίτητες προφυλάξεις π.χ. αν ξέρουμε πως ο Αιγόκερως συνδέεται με οστά και με σκληρά μέρη του σώματος και τα οστά με τη σειρά τους μπορούν να παρουσιάσουν πρόβλημα αν υποστούν υποτίμηση, τότε θα πρέπει να πούμε σε ένα άτομο που έχει έντονο το στοιχείο του Αιγόκερω, πως πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται περιπτώσεις υποτίμησης, ώστε να αποφύγει προβλήματα με τα σκληρά μέρη του σώματος. Μπορούμε μάλιστα να του δώσουμε αν είμαστε γιατροί, ομοιοπαθητικά φάρμακα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της υποτίμησης, π.χ. ανθοϊάματα Bach και άλλα συναφή.

Έτσι βλέπουμε να ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο όπου με την Αστρολογία μπορούμε να εντοπίσουμε σε τι έχει το άτομο προδιάθεση. Αυτό μπορούμε να το δούμε αν ξέρουμε καλά:

Α) την ανατομική σύνδεση των ζωδίων.
Β) την ανατομική σύνδεση των πλανητών.
Γ) την ανατομική σύνδεση κάθε μοίρας του ζωδιακού.
Δ) ανατομική αντιστοιχία των Αστρολογικών οίκων (π.χ. ο 5ος οίκος συνδέεται με την καρδιά).
Ε) τους αστρολογικούς εκείνους παράγοντες που συνδέονται με τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό αλλά και με τα άλλα συστήματα του οργανισμού που θα τα αναφέρουμε αναλυτικά παρακάτω.

Ο αστρολογικός χάρτης επίσης μπορεί να δείχνει σε ποιες συγκινησιακές καταστάσεις μπορεί να είμαστε ευάλωτοι και κατ’  επέκταση πως μπορούμε αυτές να τις διαχειρισθούμε.
Είναι αυτονόητο πως όταν πολλοί ομοειδείς παράγοντες εμφανίζονται έντονα σε ένα ωροσκόπιο, αυξάνουν οι περιπτώσεις να έχουμε ευαισθησία στα θέματα που συνδέονται με αυτούς τους παράγοντες:  για παράδειγμα αν έχουμε Ήλιο στον 5ο οίκο στον Λέοντα με κακές όψεις ή πάνω σε βαριά μεσοδιαστήματα αυξάνει η περίπτωση για θέματα καρδιάς και κυκλοφορικού, γιατί και ο Ήλιος και ο 5ος οίκος συνδέονται με θέματα καρδιάς και κυκλοφορικού.

Ας δούμε λοιπόν καταρχήν τη σύνδεση κάθε ζωδίου με ανατομικά σημεία του σώματος και με αντίστοιχα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις.

Ας δουμε στη συνεχεια τα ζωδια των Διδυμων και του Καρκινου


Δίδυμοι:
Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο που συνδέεται κατεξοχήν με το αναπνευστικό, κατ’ επέκταση με τους πνεύμονες, συνδέεται όμως και με τα χέρια μιας και τα χέρια, ειδικά η παλάμη, και τα δάχτυλα συνδέονται με την ικανότητα διαπραγμάτευσης (γι’ αυτό και η έκφραση «το ‘χω στα χέρια μου» και το ρήμα «Δια- χειρίζομαι»). 

Γι’ αυτό λοιπόν και οι Δίδυμοι είναι και ζώδιο του εμπορίου, γιατί το εμπόριο θέλει διαχείριση και διαπραγμάτευση. Αν σκεφθούμε πως η αναπνοή φέρνει το οξυγόνο στον οργανισμό τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι η λειτουργία αυτού του ζωδίου.

Όταν λοιπόν βιώνουμε καταστάσεις εγκλωβισμού («Δεν μπορώ να αναπνεύσω εδώ μέσα») τότε αυτός ο εγκλωβισμός, η απουσία αναπνοής μπορεί να εκφρασθεί στο ανατομικό σημείο των Διδύμων, το αναπνευστικό.

Ο Hamer συνδέει το Καρκίνο των πνευμόνων με τον φόβο του θανάτου και είναι πολύ λογικό γιατί οι πνεύμονες φέρνουν το οξυγόνο στον οργανισμό δίνοντας έτσι την ζωή, άρα φοβούμενος τον θάνατο ανησυχούμε μήπως χαθεί και η διαδικασία της αναπνοής και ο φόβος αυτός εκφράζεται στο κατεξοχήν όργανο που διακινεί τη ζωή, δηλαδή το οξυγόνο.

Έτσι άγχη σχετικά με το εμπόριο – θέμα των Διδύμων - , στενοχώριες εμπορικής φύσεως μπορεί να επηρεάσουν τα άκρα, να φέρουν ακόμα και κινητικά προβλήματα και βέβαια προβλήματα που έχουν να κάνουν με διαπραγμάτευση, μπορεί να επηρεάσουν το λόγο. Γι’ αυτό το λόγο πλανήτες στους Διδύμους δηλώνουν ευπάθεια στα όργανα που αναλύσαμε.


Καρκίνος:
Το ζώδιο αυτό συνδέεται με το στομάχι και φυσικά με τους μαστούς, άλλωστε στο συμβολισμό του υπάρχουν δύο μαστοί, μιας και ο Καρκίνος κυβερνάται από τον πλανήτη της θηλυκότητας, την Σελήνη και είναι και θηλυκό ζώδιο (θηλυκά είναι τα ζώδια της γης και του νερού και το θηλυκό έχει την έννοια του δεκτικού).

Η συμβολική λειτουργία των ανατομικών σημείων του Καρκίνου (μαστοί και στομάχι) είναι η εξής:

Το στομάχι κυριολεκτικά επιτελεί την λειτουργία της χώνεψης γι’ αυτό και ένα φαγητό που δεν μπορούμε να το χωνέψουμε «μας κάθεται στο στομάχι». Σε συμβολικό επίπεδο δείχνει πρόσωπα και καταστάσεις που δεν μπορούμε να χωνέψουμε και μεταφορικά μας «κάθονται στο στομάχι». Ας προσέξουμε τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο λαός μας όπως «αχώνευτος άνθρωπος», «δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό που μου έκαναν» κλπ. Φυσικά όταν δεν μπορούμε να χωνέψουμε κάτι αυτό παραμένει στο στομάχι, καταλαμβάνει μεγάλο χώρο του και ο χώρος πια στο στομάχι είναι στενός, γι’ αυτό και έχουμε στενο-χώρια.

Ο μαστός συμβολικά συνδέεται με την γονιμότητα, την αναπαραγωγή και την σεξουαλικότητα, γι’ αυτό και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την σεξουαλικότητα ή με τα παιδιά, που είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικότητας εκφράζονται στους μαστούς. Απόρριψη ή υποτίμηση από τον σύντροφο, απώλεια παιδιού κυριολεκτική ή μεταφορική, σύγκρουση με το παιδί κλπ. Συναφή μπορεί να εκφρασθούν με προβλήματα στο μαστό. Ο Dr. Hamer συνδέει τον δεξιό μαστό με προβλήματα που αφορούν στα παιδιά ενώ τον αριστερό με προβλήματα που αφορούν στη σεξουαλικότητα.

Άρα λοιπόν πολλοί πλανήτες στον Καρκίνο και επικίνδυνα μεσοδιαστήματα σ’ αυτό το ζώδιο είναι προειδοποίηση πως το άτομο μπορεί εύκολα να θιγεί από υποτιμήσεις ερωτικής φύσεως, απογοητεύσεις από παιδιά και σίγουρα δεν θα μπορεί εύκολα να χωνέψει κάτι που τον στεναχώρησε και όλα αυτά μπορεί να εκφρασθούν στα ανατομικά σημεία του Καρκίνου που αναφέραμε.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα