Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μειωμένη επιθυμία για σεξ ?.Αιτιες




Οι αιτίες που μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή είναι πολλές. Αν και τις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι μόνιμο είναι σημαντικό να καταλάβετε το γιατί συμβαίνει μια τέτοια κατάσταση. Με αυτό το τρόπο θα κάνετε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε το πρόβλημα.
Ένας από τους συχνότερους λόγους μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας σε γυναίκες και σε άνδρες είναι η κούραση. Η κόπωση είναι αποτέλεσμα των πολλών επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, του άγχους και του «τρελλού» ρυθμού που χαρακτηρίζει την καθημερινή μας ζωή. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η διάθεση για σεξ.


Στις γυναίκες οι ορμονικές αλλαγές που επέρχονται λόγω της εμμηνόπαυσης, μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαταραχές της σεξουαλικής τους ζωής. Στη φάση αυτή της ζωής της γυναίκας, η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται σταδιακά. Η απουσία οιστρογόνων στον οργανισμό της γυναίκας προκαλεί πολύ σημαντικές φυσιολογικές αλλαγές. Η κολπική ξηρότητα λόγω μείωσης των οιστρογόνων, προκαλεί ατροφία του κόλπου με λέπτυνση και απώλεια της ελαστικότητάς του. Σαν αποτέλεσμα αυτού η σεξουαλική επαφή μπορεί να γίνει επώδυνη και δυσάρεστη.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί η εμμηνόπαυση στις γυναίκες όπως η κατάθλιψη, οι απότομες αλλαγές της ψυχολογικής διάθεσης, οι πονοκέφαλοι, οι αδυναμίες συγκέντρωσης και η κούραση συμβάλλουν στην απώλεια της επιθυμίας για σεξ.
Η αντιμετώπιση των διαταραχών στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας λόγω της περιεμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Αρχικά οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν τη φυσιολογία και τις ορμονικές αλλαγές του οργανισμού τους λόγω ηλικίας. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο φόβος που βιώνουν για το τι συμβαίνει. Η θεραπεία της ορμονικής υποκατάστασης πρέπει να συζητείται με το θεράποντα γιατρό. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, θα αποφασιστεί η πιο κατάλληλη ορμονική ή μη ορμονική θεραπεία.
Επίσης ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν. Η σωματική άσκηση αυξάνει στον οργανισμό τις ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχική κατάσταση. Επίσης η μείωση λήψης καφεΐνης, η υγιεινή διατροφή, βελτιώνουν τα προβλήματα της γυναίκας που σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες που προκαλούν συνεχή κούραση, όπως για παράδειγμα η μείωση ή απουσία των θυρεοειδών ορμονών. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ζητείται η συμβουλή του γιατρού εάν υπάρχει ανεξήγητη και παρατεταμένη κούραση.
Για την ξηρότητα του κόλπου, η ορμονική θεραπεία, οι λιπαντικές κρέμες, μπορούν να βοηθήσουν εναντίον του πόνου κατά τη συνουσία και να μειώσουν τους λόγους που συμβάλλουν στην αναστολή της επιθυμίας για σεξ.
Στις γυναίκες, το αίσθημα ότι το σώμα τους έχει κακή εμφάνιση λόγω ηλικίας, είναι συχνότερο και πιο έντονο παρά στους άνδρες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες αλλαγές στο σώμα τους λόγω ηλικίας και είναι συνήθως περισσότερο υπέρβαροι.
Στους άνδρες η αλλαγή της σωματικής εικόνας συνοδεύεται όχι μόνο από την πρόσληψη περιττών κιλών αλλά και από την απώλεια των μαλλιών τους. Το άσχημο αίσθημα που μπορούν να έχουν οι άντρες για την σωματική τους εικόνα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ενδιαφέροντος τους για σεξ.
Εδώ εκτός από τις βασικές αρχές της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής, είναι απαραίτητο άνδρες και γυναίκες να δεχθούν ψυχολογικά τις αλλαγές του σώματος τους. Πρέπει να αποδεχθούν τον εαυτό τους όπως εξελίσσεται διότι αυτό είναι μέρος της φυσιολογικής ωρίμανσης.
Μερικοί άνδρες ή γυναίκες δυσκολεύονται να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα. Κάποτε η βοήθεια του γιατρού ή του ψυχολόγου, είναι αναγκαίες για να ξεπεραστεί το εν λόγω εμπόδιο. Πολλοί πιστεύουν ότι το σημαντικότερο σεξουαλικό όργανο είναι ο εγκέφαλος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ψυχολογικές επιβαρύνσεις επιδρούν αρνητικά στη διάθεση για σεξ.
Οι δυνατότητες της στύσης στους άνδρες, μειώνονται λόγω ηλικίας. Προβλήματα στο αγγειακό σύστημα που σχετίζονται με τη ροή αίματος στο πέος και τους μηχανισμούς της στύσης, επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα και διάρκεια της στύσης.
Μαζί με τα καθαρά οργανικά προβλήματα μπορούν να υπάρχουν στους άνδρες και ψυχολογικές αιτίες όπως ανησυχίες, μελαγχολία και κατάθλιψη που συμβάλλουν στην απώλεια της σεξουαλικής ορμής τους.Τα οργανικά και ψυχολογικά προβλήματα επιδεινώνουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Η λήψη φαρμάκων σε άνδρες και γυναίκες, πιθανόν να δημιουργεί παρενέργειες στη σεξουαλική τους δραστηριότητα.
Η μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης, σχετίζεται με την απώλεια της σεξουαλικής ορμής των ανδρών. Ορισμένοι ειδικοί συστήνουν και στους άνδρες θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Όμως δεν συμφωνούν όλοι για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας θεραπείας.
Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση και κατανόηση των καταστάσεων που οδηγούν στην απώλεια αυτή. Η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα