Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΕΚΛΕΙΨΗ

Η πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου γίνεται στις 19-11-2013, ώρα 2.38π.μ. (θερινή) κι αυτή, όπως και η προηγηθείσα Νέα Σελήνη, σε «κρίσιμη» μοίρα, στην 25ο Κριού - Ζυγού.




Η έκλειψη - Πανσέληνος δεν είναι ολική, είναι «appulse», όπως είναι η διεθνής ορολογία για τέτοιου είδους εκλείψεις, αλλά η δυναμική της φαίνεται ισχυρή.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της έκλειψης είναι ίδιος με τον ωροσκόπο της προηγηθείσας Πανσελήνου, είναι στις 24ο Λέοντα, κι αυτή τη φορά σε σκληρές όψεις 135ο με Ουρανό και Πλούτωνα και ακριβώς απέναντι από το μεσοδιάστημά τους.

Την ίδια μέρα το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα είναι «κλειστό» μιας και οι δύο πλανήτες είναι στην 9ο Αιγόκερω - Κριού. Ο Κρόνος στις 12ο Σκορπιού ετοιμάζεται να κλείσει στην απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνό του με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας ενεργοποιώντας την αντίθεση που αυτοί οι δύο πλανήτες έχουν στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, κάτι που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. 



Καλή όψη της ημέρας είναι το τρίγωνο Ερμή - Δία (18ο Σκορπιού και 19ο Καρκίνου αντίστοιχα), ενώ το πολύ δύσκολο στοιχείο της ημέρας είναι η ακριβέστατη αντίθεση Άρη (2ο Παρθένου) - Ποσειδώνα (2ο Ιχθύων) που ενεργοποιεί στην απόλυτη ακρίβεια τον ωροσκόπο της Ελλάδας.

Τέλος η Αφροδίτη στις 12ο τοξότη κάνει σκληρές όψεις 45ο και 135ο με την έκλειψη - πανσέληνο και βρίσκεται ακριβώς σχεδόν στο μεσοδιάστημα Κρόνου - Πλούτωνα, με το οποίο και η Πανσέληνο έχει εμπλοκή με σκληρές όψεις 45ο και 135ο.

Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο άξονας των επεμβάσεων πάσης μορφής (Άρης/ Ουρανός) είναι στις 21ο Διδύμων, ακριβώς πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας και ο άξονας του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) εμπλέκεται με Πλούτωνα και Ουρανό, κάτι που είναι σημαντικό όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, εμπλέκεται όμως to the point με Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο μεταξύ αυτών των δύο πλανητών, που είναι σε μεγάλο βαθμό και η «κακοδαιμονία» της χώρας, πολύ περισσότερο που ο Δίας στον Αιγόκερω είναι η χειρότερη θέση του Δία στο ζωδιακό.

Πάντως το ότι με την έκλειψη αυτή ενεργοποιούνται δύο γενέθλιες «πληγές» του γενεθλίου ωροσκοπίου (η αντίθεση Ήλιου - Κρόνου) και το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα είναι κάτι που μας κάνει να υποστηρίζουμε πως η έκλειψη αυτή, αν και δεν είναι ολική, μπορεί να «σημαδέψει» την πορεία της χώρας.




Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πάντα οι Οκτώβρηδες ήταν σημαντικοί στη Νεοελληνική Ιστορία και θα άξιζε να γραφεί «αστρολογική μονογραφία» πάνω σ’ αυτό το θέμα (28η Οκτωβρίου ’40, Οκτώβρης ’44 απελευθέρωση, Οκτώβρης ’81 άνοδος ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πρόσφατος μοιραίος Οκτώβρης ’09, που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και το ΔΝΤ στην Ελλάδα κ.ά.).

Την ίδια πάντως μέρα ο άξονας των ασθενειών (Κρόνος/ Ποσειδώνας) εμπλέκεται κι αυτός με Πλούτωνα, Ουρανό, Άρη/ Κρόνο και Δία, Πλούτωνα της Ελλάδας, ενώ ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) εμπλέκεται κι αυτός με Σελήνη της Ελλάδας! Πολύ δυνατό κοκτέιλ, αξίζει να το παρακολουθήσουμε με προσοχή:

Έκλειψη σε Ζυγό - Κριό (υπόψη πως Ζυγός - Κριός στην κλασική Αστρολογία συγκροτούν «άξονα πολέμου») συνδέεται με ανατροπή ισορροπιών, πολεμική, ακόμα και πόλεμο, ανατρεπτικά γεγονότα σε επίπεδο συνεργασιών, διπλωματίας. Το ότι η έκλειψη γίνεται σε «κρίσιμες» μοίρες μας υποψιάζει πως μια ισχυρή κρίση φαίνεται να εκδηλώνεται μ’ αυτήν την Πανσέληνο, πολύ περισσότερο που η Πανσέληνος εμπλέκεται με Κρόνο/ Πλούτωνα της ημέρας αλλά και τον ίδιο άξονα του ωροσκοπίου της Ελλάδας (υπόψη πως αυτός ο άξονας συνδέεται με κατάλυση εξουσίας, περιορισμό και αυταρχισμό). Εμπλοκή μ’ αυτόν τον άξονα υποδηλώνει παραίτηση, ψυχρότητα, λιτότητα και, σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει μια «τραγική μοίρα» όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτόν τον συνδυασμό.
Αφροδίτη σε Κρόνο/ Πλούτωνα συνηγορεί για μοναχικότητα, απομόνωση, ασκητισμό, αποξένωση, απαλλοτρίωση κάθε μορφής. Δύσκολη εμπλοκή για κάθε μορφή συνεργασίας.
Άρης σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα δείχνει αδυναμία, παράλυση, ανικανότητα ή απροθυμία για συνεργασία, απουσία σχεδιασμού, προγραμματισμού, «μοίρασμα πόνου και θλίψης μαζί με άλλους, τερματισμό συνεταιρισμών ή ενώσεων», γράφει κατά λέξη ο R. Ebertin γι’ αυτό το συνδυασμό, ειδικά όταν εμπλέκεται και ο ωροσκόπος, κάτι που συμβαίνει σ’ αυτή τη πανσέληνο, οι δύο πλανήτες εμπλέκονται με τον ωροσκόπο της Ελλάδας. δείχνει επίσης η εμπλοκή αυτή αστάθεια και αδυναμία.
Ερμής σε τρίγωνο με Δία (η καλή όψη της ημέρας) είναι θετικό αντίβαρο στην υπόλοιπη σκληρή δυναμική, επιτρέπει διατήρηση ορθής κρίσης, αίσθηση «κοινού νου», ευνοεί επικοινωνίες και είναι άριστη όψη για κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, για κάθε ρήτορα (όχι δημαγωγό ή λαϊκιστή).
Κρόνος σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας είναι δύσκολη ένδειξη για την κυβέρνηση. όταν το 2007 με τον Κρόνο στο Λέοντα είχαμε ενεργοποίηση της αντίθεσης Ήλιου - Κρόνου της Ελλάδας είχαμε και τις πυρκαγιές που έκαψαν την Ελλάδα (δε σημαίνει πως και τώρα θα έχουμε το ίδιο, το αναφέρουμε για να δείξουμε τη βαρύτητα αυτής της δυναμικής).
Ουρανός και Πλούτωνας σε ωροσκόπο έκλειψης είναι αντίστοιχο με ό,τι γράψαμε πιο πάνω, μιας και ίδια δυναμική είχαμε και στην Πανσέληνο.
Οι άξονες των επεμβάσεων και των εξεγέρσεων στη Σελήνη της Ελλάδας είναι ένδειξη για δυναμικές συναισθηματικές εκρήξεις που μπορεί να οδηγήσουν και σε ατύχημα ή τραυματισμό, δείχνει και κάποιο ξαφνικό «ξέσπασμα».
Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Πλούτωνα και Ουρανό συνηγορεί για δυνατή δοκιμασία νεύρων, ξαφνική βία, κίνδυνο ακόμα και από φυσικά φαινόμενα (επαναλαμβάνουμε πως η δυναμική αυτή ισχύει για όλον τον κόσμο). Πάντως η εμπλοκή αυτού του άξονα με Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας είναι δύσκολη ένδειξη και - λόγω της εμπλοκής του Δία - μπορεί να δηλώνει «τελείωμα» μιας κατάστασης με τον σχετικά πιο εύκολο τρόπο.
Πάντως Κρόνος/ Ποσειδώνας σε Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας δείχνει φαινόμενα καταπίεσης, εξασθένηση, διόγκωση αρνητικών φαινομένων.
Τέλος οι Δεσμοί της Σελήνης στο μεσοδιάστημα του μυστηρίου (Ποσειδώνας - Πλούτωνας) δείχνουν ένα παράξενο περιβάλλον, τάση μυστικότητας, μυστικό ή σκοτεινό περιβάλλον και μυστικές, απόκρυφες συναντήσεις, πολύ περισσότερο που οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στον - έτσι κι αλλιώς «σκοτεινό» - Σκορπιό. Στο Σκορπιό επίσης βρίσκεται το μεσοδιάστημα του πένθους (Κρόνος/ Β. Δεσμός) σε εμπλοκή με το M/C της Ελλάδας.

Δυνατός Οκτώβρης που μας προετοιμάζει για τη μυστηριώδη «υβριδική», όπως χαρακτηρίζεται έκλειψη του Σκορπιού (ηλιακή). 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα