Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑΣ


ΚΑΛΟΣΥΝΗ


Υπάρχει μια τριάδα για την οποία οι αρχαίοι μιλούσαν με σεβασμό και σύμφωνα με την οποία προσπαθούσαν να ζήσουν τη Ζωή τους.
Η τριάδα αυτή είναι Καλοσύνη, Ομορφιά και Αλήθεια.

Σε κάθε πράξη καλοσύνης πρέπει να έχουμε ομορφιά και αλήθεια.
Σε κάθε πράξη ομορφιάς πρέπει να έχουμε καλοσύνη και αλήθεια και
σε κάθε πράξη αλήθειας πρέπει να έχουμε καλοσύνη και ομορφιά.
Αυτά τα τρία δε μπορούν να χωριστούν.
Βασικά ο άνθρωπος ο ίδιος είναι μια τριάδα.

Ουσιαστικά είναι μια σταγόνα του Κοσμικού Πυρός. Αυτό το Πυρ ή Σπινθήρας, εκφράζεται σαν καλοσύνη, ομορφιά και αλήθεια, ή με άλλα λόγια, σαν Θέληση, Αγάπη, και Φως.
Το εσωτερικό, Κεντρικό Πυρ χρειαζόταν ένα μηχανισμό μέσω του οποίου να εκφραστεί και έτσι το Πυρ προσέλκυσε, μαγνητικά, στον Εαυτό Του εκατομμύρια λεπτές ζωές και από αυτές έφτιαξε τρεις φορείς, το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό φορέα.
Το Κεντρικό Πυρ τους κρατάει σε μια ενότητα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου της έκφρασής Του. Τα διατηρεί σαν ένα μηχανισμό επικοινωνίας ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό κόσμο ή ανάμεσα στον αντικειμενικό και υποκειμενικό κόσμο.
Το Κεντρικό Πυρ, ο πυρήνας του ανθρώπου, είναι μια γεννήτρια φωτός, αγάπης και δύναμης. Είναι η πηγή της ζωής για τους φορείς ακόμα και για τον περιβάλλοντα κόσμο, αλλά συχνά εξαιτίας της έλλειψης ολοκλήρωσης και ευθυγράμμισης, υπάρχει πολύ αδύναμη επικοινωνία ανάμεσα στο Κεντρικό Πυρ και τους τρεις φορείς, το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα.
Η έλλειψη ευθυγράμμισης και ολοκλήρωσης είναι η πραγματική αιτία όλων των ψυχοσωματικών ασθενειών, των ψυχολογικών διαταραχών και φυσικά όλων των προσωπικών και κοινωνικών προβλημάτων.
Η βασική μέθοδος για τη θεραπεία αυτών των σχισμάτων, των διαταραχών και των προβλημάτων είναι να ελευθερώσουμε την ενέργεια του Θείου Σπινθήρα μέσα μας, να αυξήσουμε τη ζωτικότητα του φυσικού μας σώματος, να ενισχύσουμε την ενέργεια της αγάπης στη συναισθηματική μας φύση και να δυναμώσουμε το φως στο νοητικό μας κόσμο.
Για να το πετύχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ απλή τεχνική.
Έχουμε μέσα μας μια πηγή φωτός, αγάπης και δύναμης.
Κάπου κοντά σε αυτή την πηγή βρίσκεται ο μικρός κήπος της ζωής μας, με δέντρα και λουλούδια και πολλά ζωντανά πράγματα. Για να διατηρήσουμε τον κήπο μας ζωντανό και υγιή τον ποτίζουμε με νερό φωτός, αγάπης και δύναμης από την εσωτερική μας πηγή.
Ο κήπος είναι η ζωή μας, το περιβάλλον μας.
Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσουμε από το φυσικό μας περιβάλλον.
Καθόμαστε κάπου μόνοι, ήρεμα και σκεφτόμαστε, «Ξέρω κάποιον άνδρα, γυναίκα ή παιδί που να έχει ανάγκη;»
Ίσως; ύστερα από λίγα λεπτά να θυμηθούμε ότι ένας από τους φίλους ή τους γείτονές μας χρειάζεται ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα βιβλίο, ένα κοστούμι, ένα αυτοκίνητο ή ένα ραδιόφωνο.
Λέμε στον εαυτό μας,
«Το άτομο αυτό το χρειάζεται πραγματικά; Ναι.
Έχω αρκετά χρήματα για να αγοράσω αυτό που χρειάζεται; Ναι, έχω! Θα το αγοράσω και θα το δώσω σε αυτόν που το χρειάζεται».
Το δεύτερο βήμα είναι να αγοράσουμε το αντικείμενο που αποφασίσαμε.
Το τρίτο είναι να το δώσουμε στο άτομο με τον πιο όμορφο και τον πιο προσεκτικό τρόπο.
Όταν εκτελούμε μια τέτοια πράξη νιώθουμε ότι καινούργια ενέργεια αρχίζει να κυλάει και να κυκλοφορεί στο μηχανισμό μας.
Δοκιμάζουμε βαθύτερη χαρά, καινούργια δύναμη και καινούργια γαλήνη.
Τι ακριβώς συνέβη;
Μπορούμε να πούμε ότι μέσω αυτής της πράξης καλής θέλησης ένα λεπτό ρεύμα ζωτικής ενέργειας κύλησε στο μηχανισμό μας από το Κεντρικό Πυρ και στο δρόμο του απομάκρυνε μερικά εμπόδια και εγκαθίδρυσε μια λεπτή επικοινωνία ανάμεσα στο Κεντρικό Πυρ, τους φορείς έκφρασης και το περιβάλλον μας.
Κάθε φορά που νιώθετε θλιμμένοι, μόνοι και ξεχασμένοι κάντε μια πράξη καλής θέλησης χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση.
Αυτή είναι μια πραγματική επιστήμη και δε μπορείτε να τη μάθετε παρά μόνο αν την ασκήσετε. Από μια τέτοια έκφραση καλής θέλησης θα μάθετε πώς να δράτε με ανιδιοτέλεια, με μια απρόσωπη στάση.
Θα μάθετε πώς να προσεγγίζετε τους ανθρώπους, πώς να τους γνωρίζετε, να τους νιώθετε και θα γίνετε έτσι ικανοί να αντιμετωπίζετε καλύτερα την πραγματική ανάγκη. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική για μια μεγάλη χρονική περίοδο, το κανάλι της επικοινωνίας ανάμεσα στον Πραγματικό Εαυτό σας και την προσωπικότητα σας θα γίνει πλατύτερο και βαθύτερο και θα είστε έτοιμοι για να κάνετε το επόμενο βήμα.
Μερικές φορές δε μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους οικονομικά. συχνά δεν το χρειάζονται. ‘ Ισως χρειάζονται μόνο το χαμόγελο σας, τα ευχάριστα λόγια σας, γλυκά τρα­γούδια, μουσική. Μερικές φορές χρειάζονται μόνο την παρουσία σας, τη σιωπηλή παρουσία σας.
Αρχίστε να χαρίζετε το χαμόγελο και τα λόγια σας σε κείνους που πραγματικά τα χρειάζονται. Δίνοντας τους χαρά, νιώθετε ότι η δική σας εσωτερική χαρά αυξάνει.
Λέγοντας λόγια γαλήνης και παρηγοριάς, η εσωτερική σας γαλήνη βαθαίνει.
Ερχόσαστε πιο κοντά στο δικό σας Εσωτερικό Πυρ και πιο κοντά στο Εσωτερικό Πυρ εκείνων τους οποίους βοηθάτε.
Σιγά – σιγά παρατηρείτε ότι τα συναισθηματικά και φυσικά σας προβλήματα μειώνονται και συχνά εξαφανίζονται γιατί η ενέργεια της ζωτικότητας και της αγάπης διαλύει την ομίχλη, την καταχνιά, τα σύννεφα του συναισθηματικού σας κόσμου.
Το Κεντρικό Πυρ σκορπίζει τις θεραπευτικές του ακτίνες στο μηχανισμό σας, ευθυγραμμίζοντας και ολοκληρώνοντας τον.
Δεν μπορείτε, όμως, να σταματήσετε εδώ. Πρέπει να προσθέσετε άλλο ένα βήμα, το έργο της καλής θέλησης στο νοητικό πεδίο.
Το έργο αυτό περιλαμβάνει το δόσιμο του φωτός σας στους άλλους, βοηθώντας τους ανθρώπους να λύσουν τα προβλήματα τους μέσω μιας διαδικασίας εκπαίδευσης και φώτισης.
Υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι δε χρειάζεται να ξέρουν τι τους δίνετε.
Συχνά δεχόμαστε ενέργειες αγάπης και φωτός χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή τους.
Κάποιοι φίλοι μας σκέφτονται και μας στέλνουν την πιο βαθιά αγάπη και συμπόνια τους.
Ετσι βοηθιόμαστε. Σιγά – σιγά ξεπερνάμε τη θλίψη, τον πόνο και το πρόβλημά μας χάρη σε καλές σκέψεις και σε κύματα αγάπης που έχουν σταλεί σε μας από τους φίλους, το σύζυγο ή τη σύζυγο, ή από τους γονείς μας.
Ξαφνικά μια ακτίνα φωτός λάμπει στην πιο σκοτεινή μας ώρα. Το φως μας δίνει κουράγιο και μας οδηγεί στην πόρτα.
Ένας αληθινός φίλος μας σκέφτεται. Μας στέλνει το κουράγιο του, την αγάπη του.
Θρέφει το Εσωτερικό μας Πυρ για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια οποιαδήποτε και αν είναι. Αυτό είναι επίσης ένα είδος προσφοράς με το οποίο ανοίγουμε τις εσωτερικές πόρτες ώστε η αγάπη και η αγνή σκέψη μας να μπορέσουν να ξεχυθούν μέσα από αυτές και να αυξήσουν έτσι την εσωτερική επικοινωνία με την Ουσία μας.
Για να φτάσουμε σε αυτό το ύψος πρέπει να εργαστούμε βαθμιαία.
Ο πιο απλός τρόπος για να αρχίσουμε, είναι να διδάξουμε σε κάποιον κάτι που να το χρειάζεται. Μπορείτε να διδάξετε προφορικά, με επιστολές, με συγγράμματα, με δημιουργικά άρθρα, με βιβλία, ακόμα και με τις σκέψεις σας. Εδώ αρχίζει η πραγματική επιστήμη της αγαθοεργίας, αλλά πριν μπορέσουμε να βοηθήσουμε πραγματικά τους άλλους πρέπει να μάθουμε:
…Να μην εντυπώνουμε τις ιδέες, τις απόψεις και τις σκέψεις μας σε κάποιον, αλλά να σεβόμαστε την ελευθερία των άλλων.
…Πώς να ντύνουμε τις ιδέες μας ώστε να αποκαλύπτουν τη μεγαλύτερη ομορφιά τους.
…Πώς να ανακαλύπτουμε το επίπεδο των φίλων μας έτσι ώστε να μην τους βλάπτουμε δίνοντας τους περισσότερα απ’ όσα μπορούν να αφομοιώσουν.
…Να λέμε ή να γράφουμε μόνο την αλήθεια. Δεν πρέπει ποτέ να μολύνουμε τη διδασκαλία μας με ψέματα, μεγάλα ή μικρά.
…Να πλησιάζουμε τους ανθρώπους με βαθιά και ειλικρινή αγάπη, μια αγάπη που διεισδύει στην καρδιά του αδελφού μας και αποκαλύπτει τα βάσανά του.

Καθώς συνεχίζετε το καλό έργο στο νοητικό πεδίο, ρίχνοντας φως, φέρνοντας ξεκαθάρισμα και φώτιση, θα παρατηρήσετε ότι το φως στο δικό σας νου αυξάνει δεκαπλάσια και καινούργια ενέργεια αγάπης, φωτός και χαράς κυκλοφορεί μέσα στον εγκέφαλο σας, στην καρδιά σας και μέσα στο νευρικό σας σύστημα.
Έτσι, χρόνο με το χρόνο η επικοινωνία και η σχέση ανάμεσα στο Κεντρικό Πυρ και τους φορείς της έκφρασής σας θα μεγαλώνει. Αντίστοιχα οι φορείς θα ευθυγραμμίζονται, θα ολοκληρώνονται και θα συγχωνεύονται με το Εσωτερικό Φως.
Η συγχώνευση αυτή θα εκφραστεί με πράξεις καλής θέλησης, θυσίας και αγάπης, με δημιουργική ζωή και ακτινοβόλα υγεία.
Μέσω τέτοιας έκφρασης, μέσω των προσπαθειών μας να φέρουμε φώτιση στους άλλους, θεραπεύουμε τον εαυτό μας φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με το ζωοδότη Σπινθήρα. Γι’ αυτό το λόγο ο Χριστός είπε στους μαθητές Του, «Είναι πιο ευλογημένο να δίνετε παρά να δέχεστε».
Αυτό είναι θείο μοίρασμα.
Αν μεταβιβάζετε ένα σπινθήρα σε ένα φίλο ή ακόμα και σε έναν άγνωστο, το πυρ σας αυξάνει πολλαπλάσια.
Στη διαδικασία του ξεκαθαρίσματος των φυσικών εμποδίων, της εξαφάνισης της θυμαπάτης και των βαθιά ριζωμένων συναισθηματικών προβλημάτων και της απομάκρυνσης της πλάνης από το νου των ανθρώπων, η πράξη της καλής θέλησης πρέπει να λαμβάνει χώρα και στα τρία επίπεδα ταυτόχρονα.
Προσπαθήστε να απομακρύνετε ένα εμπόδιο σε κάποιο άτομο σε οποιοδήποτε επίπεδο και θα ανακαλύψετε ότι απομακρύνετε ένα αντίστοιχο εμπόδιο στον εαυτό σας.
Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι σε κάποιον άλλο, χωρίς να το κάνουμε πρώτα υποκειμενικά στον εαυτό μας. Παρόμοια, οποτεδήποτε δρούμε φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά ενάντια στο καλό, την αλήθεια και την ομορφιά χτίζουμε ένα τείχος ανάμεσα στον εαυτό μας και την εσωτερική μας Ουσία.
Κάνοντάς το προκαλούμε ψυχοσωματικές ασθένειες, φυσικές περιπλοκές και γενικά κακή υγεία στα τρία επίπεδα.
Για να ζήσουμε μια ακτινοβόλα ζωή πρέπει να επιστρέψουμε στην Πηγή μας και να γίνουμε ένα με τον Πραγματικό Εαυτό μας ο οποίος είναι το Κεντρικό Πυρ μέσα μας. Η αγαθοεργία πάνω στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης προσπάθειας είναι η ατραπός που μας οδηγεί πίσω στο Σπίτι του Πατέρα μας.
Άσκηση Πρώτη
Διαθέστε λίγα λεπτά το πρωί πριν αρχίσετε την καθημερινή σας εργασία. Καθίστε ήρεμοι, χαλαρώστε και πείτε:
«Οι γιοι των ανθρώπων είναι ένα και εγώ είμαι ένα μαζί τους.
Ζητώ να αγαπώ όχι να μισώ,
ζητώ να υπηρετώ όχι να περιμένω οφειλόμενη υπηρεσία,
ζητώ να θεραπεύω όχι να βλάπτω».
Ύστερα σκεφτείτε κάποιον τον οποίον μπορείτε να βοηθήσετε σήμερα.
Πρώτα σκεφτείτε τη βοήθεια στο φυσικό πεδίο, ίσως να βοηθήσετε κάποιον οικονομικά. Προσπαθήστε να καλύψετε μια πραγματική ανάγκη στο φυσικό πεδίο.
Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς κάποια προσδοκία ανταπόδοσης. Θυμηθείτε αυτό που είπε ο Χριστός:
«Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών μη ποιείν έμπροσθεν των ανθρώπων προς το θεαθήναι αυτοίς… σου δε ποιούντος ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου, όπως ή σου η ελεημοσύνη εν τω κρυπτώ».
Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε χρήματα.
Μπορείτε ίσως να κάνετε κάποια δουλειά.
Μπορείτε να περιποιηθείτε τον κήπο ενός ηλικιωμένου γείτονα.
Μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά ενός φίλου που χρειάζεται τη βοήθεια σας.
Προσπαθήστε να υπηρετείτε κάποιον κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα.
Αν το κάνετε θα ανακαλύψετε ότι θαυματουργές ενέργειες αρχίζουν να ελευθερώνονται από την εσωτερική σας πηγή.
Μια νέα ζωή θα ανοιχτεί για σας και μια θεραπευτική ενέργεια θα δυναμώσει το σώμα, την καρδιά και το νου σας.
Όταν επιστρέφετε από την εργασία σας το απόγευμα, ή την ώρα που αποσύρεστε, κάντε μια σύντομη νοητική ανασκόπιση της μέρας, δείτε τη στάση και το αίσθημα της χαράς που ένιωσε το άτομο τη στιγμή της βοήθειά σας.
Πριν κοιμηθείτε πείτε την ακόλουθη προσευχή:
«Κύριε, οδήγησε τα βήματά μου εκεί όπου με χρειάζονται».
Την επόμενη μέρα επαναλάβατε τα ίδια πράγματα.
Σκορπίστε καλές πράξεις γύρω σας, στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο σπίτι.
Μερικές φορές ίσως να μη νιώθετε εσωτερική χαρά, μην την αναζητάτε.
Αποφασίστε να βοηθήσετε κάποιον και κάντε το. Αυτή είναι μια τέχνη.
Κατά τη χρησιμοποίηση της τεχνικής της επιστήμης της. αγαθοεργίας, χρειάζεται μια διπλή απόσπαση. Είναι σημαντικό να:
  1. Είστε αποσπασμένοι από κείνον τον οποίο βοηθάτε. Μην περιμένετε ευχαριστίες, χαμόγελα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ανταπόδοσης.
    Κάντε απλώς την πράξη για χάρη της «καλοσύνης» και ύστερα προσπαθήστε να βρείτε κάποιον άλλον για να βοηθήσετε.
  2. Είστε αποσπασμένοι από εσωτερικές αισθήσεις, κρίσεις, ευτυχία ή οτιδήποτε άλλα αισθήματα που μπορεί να έχετε.
    Αφήστε την αγνή αγάπη να κυλήσει από την καρδιά σας και να εκφραστεί σαν βοήθεια στο υλικό πεδίο.
Πολλοί άνθρωποι βοηθούν τους φίλους τους περιμένοντας ανταπόδοση για την υπηρεσία τους. Αργότερα, αν δεν υπάρξει κάποιου είδους ανταπόδοση, νιώθουν πειραγμένοι, δυστυχισμένοι και συχνά δημιουργούν κάποια εχθρότητα απέναντι σε κείνον που βοήθησαν.
Ακούμε ανθρώπους να λένε, «Τον βοήθησα τόσες πολλές φορές με αυτό ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν έδειξε την παραμικρή ευγνωμοσύνη, αντίθετα έγινε εχθρός μου».
Στην πραγματικότητα ένας τέτοιος άνθρωπος δε βοήθησε, γιατί πίσω από την πράξη του δεν υπήρχε ένα απρόσωπο κίνητρο. Υπήρχε η αναμονή για κάποιο είδος αναγνώρισης.
Η βοήθεια που δίνεται μ’ ένα τέτοιο ανάμεικτο κίνητρο θα δημιουργήσει αυτόματα μια μυστική απόρριψη από την καρδιά εκείνου που τη δέχεται.
Η προσφορά δώρων στους φίλους μας σε διάφορες περιπτώσεις θα πρέπει να περιέχει το ίδιο απρόσωπο κίνητρο. Αρχικά ήταν μια πράξη καλής θέλησης. Καλύπτατε την ανάγκη του φίλου σας, αλλά βαθμιαία αυτή η ανώτερη ιδέα της κάλυψης μιας ανάγκης μεταβλήθηκε σε τυπικότητα και τελικά έγινε μια καταναγκαστική πράξη. Θα δείτε ότι τώρα του κάνετε ένα δώρο γιατί νιώθετε αναγκασμένοι να το κάνετε. Αν και ξέρετε ότι στην πραγματικότητα δεν το χρειάζεται, ξέρετε επίσης ότι θα νιώσει άσχημα αν δεν του χαρίσετε κάτι.
Το ίδιο ισχύει και για την αποστολή εκατοντάδων χριστουγεννιάτικων ή άλλων ευχητηρίων καρτών.
Είναι καλό αν καλύπτετε μια πραγματική ανάγκη στο φυσικό, συναισθηματικό ή νοητικό πεδίο αλλά δεν έχει νόημα, αν αναγκάζεστε να το κάνετε ή αν ενδιαφέρεστε μόνο για το τι θα κάνει ή τι θα σκεφτεί ο φίλος σας αν δε λάβει την κάρτα ή το δώρο.
Σε όλα τα δώρα και τις κάρτες μας πρέπει να βάζουμε την ειλικρινή αγάπη μας, την απρόσωπη αγάπη μας.
Πρέπει να τα στέλνουμε χωρίς κάποια προσδοκία και όχι μηχανιστικά, αλλά με πραγματική αγάπη και με ειλικρινή πρόθεση να καλύψουμε κάποια ανάγκη.

Μερικές φορές οι άνθρωποι δωροδοκούν ακόμα και τον εαυτό τους ακριβώς όπως προσπαθούν να δωροδοκήσουν το Θεό με προσευχές.
Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν χρήματα μόνο και μόνο για να «νιώσουν καλά» και για πολλές μέρες αισθάνονται ευτυχισμένοι γιατί έδωσαν λίγα χρήματα σε κάποιον, ακόμα και σε έναν «παίχτη».
Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διάκριση.
Πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματική ανάγκη και το βάρος της βοήθειάς μας.
Πάνω στην ατραπό της αγαθοεργίας θα μάθουμε επίσης ποιον να βοηθάμε και πώς να παραμένουμε αποσπασμένοι. Μόνο με μια τέτοια απρόσωπη στάση θα λάμψει το Εσωτερικό Φως και θα πλημμυρίσει όλη μας την ύπαρξη με χαρά και ευδαιμονία.
Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη του Εσωτερικού Φωτός, αλλά ακόμα και αυτό δε θα πρέπει να είναι το κύριο κίνητρό μας τη στιγμή που βοηθάμε.
Οι σπουδαιότεροι παράγοντες που παρακινούν την καρδιά μας είναι:
πρώτο, η αίσθηση της ενότητας και
δεύτερο, η κατανόηση της πραγματικής ανάγκης του ατόμου.
Πρέπει να νιώσουμε ότι οι ανάγκες των άλλων είναι δικές μας ανάγκες, αλλά η βοήθεια μας δεν πρέπει να τους παραλύει. Αντίθετα πρέπει να τους οδηγεί στη δράση.
Πρέπει να θυμόμαστε να βασίζουμε τις πράξεις μας στην επίκληση που λέμε κάθε πρωί:
«Οι γιοί των ανθρώπων είναι ένα και εγώ είμαι ένα μαζί τους…». Είναι αδέλφια μας και, κατά μια έννοια, είναι ο εαυτός μας.
Μόνο πάνω σε τέτοιες ιδέες μπορεί να βασιστεί ένας καινούργιος πολιτισμός και να ανατείλει μια καινούργια εποχή μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
Είναι δυνατό μερικές φορές να επαναφέρουμε τους ανήλικους εγκληματίες στο σωστό δρόμο διδάσκοντάς τους την επιστήμη της αγαθοεργίας με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Όταν θα αρχίσουν να μαθαίνουν την επιστήμη μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, βαθμιαία θα αλλάξουν και μπορούν να γίνουν οι πιο εξέχοντες ευεργέτες της φυλής τους ή της ανθρωπότητας.
Δε μπορούμε να ελευθερώσουμε το αίσθημα ευθύνης στους άλλους, αν δεν τους οδηγήσουμε πρώτα να ανακαλύψουν μια πραγματική ανάγκη και ύστερα τη μέθοδο για να καλύψουν αυτή την ανάγκη.
Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι πρώτα βλέπουμε τα ελαττώματα των άλλων και είμαστε εύκολοι στην κριτική μας.
Αν μπορούμε να βοηθάμε τους άλλους αντί να τους κριτικάρουμε, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις δικές μας ανάγκες και να χρησιμοποιούμε το νου μας για να τις καλύψουμε.
Έτσι όταν οι συγχυσμένοι νεαροί μάθουν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, βαθμιαία θα απομακρύνουν τα εμπόδια που ευθύνονται για την εγκληματικότητά τους, αδιάφορο από το σε ποια περιοχή του μηχανισμού τους βρίσκονται αυτά τα εμπόδια. Θα είναι σε θέση να ελευθερώσουν το εσωτερικό και δημιουργικό πυρ τους.
Επομένως, μάθετε στα παιδιά σας να κάνουν το καλό στο σπίτι, στο σχολείο και στον κόσμο, οποτεδήποτε μπορούν και δε θα γίνουν ποτέ εγκληματίες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο και σε κείνους που είναι εχθρικοί απέναντι σας. Βρείτε τρόπους να τους επιτρέψετε να σας βοηθήσουν και η εχθρότητά τους θα μειωθεί ή θα εξαφανιστεί τελείως.
Το ακόλουθο ποίημα της Λένα Στερνς Μπόλτον συνοψίζει με όμορφο τρόπο αυτό το κεφάλαιο:
«Θέλω να κάνω μια ευγενική πράξη κάθε μέρα;
να βοηθήσω κάποιον να βρει έναν καλύτερο δρόμο.
Θέλω να προσφέρω ένα χέρι βοήθειας σε αυτόν που το χρειάζεται ή να βρω και να ταίσω κάποιο μοναχικό αδέσποτο ζωάκι.
Θέλω να τραγουδήσω για κάποιον ένα αγαπημένο τραγούδι να του δώσω κουράγιο όταν ο δρόμος είναι μακρύς. Αν έστω και ένα χαμόγελο μου μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο τότε θα νιώσω ότι δεν έζησα μάταια».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα