Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διαστημικό σκάφος της NASA βρίσκει πλαστικό συστατικό στο φεγγάρι του Κρόνου Τιτάνα


REUTERS - Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έχει βρει προπυλένιο, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλαστικών δοχείων των νοικοκυριών, στο φεγγάρι του Κρόνου Τιτάνα, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία . 

"Αυτή είναι η πρώτη οριστική ανίχνευση πλαστικού συστατικού σε οποιοδήποτε φεγγάρι ή πλανήτη, εκτός από τη Γη," είπε η NASA .

 Μια μικρή ποσότητα προπυλενίου που προσδιορίστηκε στην κατώτερη ατμόσφαιρα του Τιτάνα από το σύνθετο υπέρυθρο φασματόμετρο του Cassini, το οποίο μετρά την ακτινοβολία θερμότητας, ανέφερε το πρακτορείο  στην έκδοση της Δευτέρας στο Astrophysical Journal Letters. 


Με την απομόνωση του ίδιου σήματος σε διάφορα ύψη μέσα στην κατώτερη ατμόσφαιρα, οι ερευνητές εντόπισαν μοναδικά θερμικά δακτυλικά αποτυπώματα του χημικού με υψηλό βαθμό σιγουριάς, δήλωσε η NASA . 

«Αυτή η χημική ουσία είναι παντού γύρω μας στην καθημερινή ζωή, η οποία ενώνεται σε μεγάλες αλυσίδες για να σχηματίσει ένα πλαστικό που ονομάζεται πολυπροπυλένιο», δήλωσε ο Conor Nixon, ένας επιστήμονας στο Goddard Space Flight Centerτης NASA στο Greenbelt, Maryland, και επικεφαλής της έρευνας.

 "Αυτό  το πλαστικό δοχείο στο μανάβικο με τον κωδικό ανακύκλωσης 5 στο κάτω μέρος - αυτό είναι το πολυπροπυλένιο." Η χημική ουσία χρησιμοποιείται επίσης για τη παραγωγή  προφυλακτήρων αυτοκινήτων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων. 

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν το “chemical zoo”, που δημιουργεί την  θολή καφέ ατμόσφαιρα του Τιτάνα, δήλωσε ο Scott Edgington, αναπληρωτής επιστήμονας του project Cassini στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

 Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της Ιταλικής Υπηρεσίας Διαστήματος. 

Από firstpost
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα