Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μαριχουάνα Και Ύπνος..5 Τρόποι Με Τους Οποίους Η Μαριχουάνα Επιδρά Στον Ύπνο Σας!!!

(Φωτογραφία: Maltsev Semion / Shutterstock)


Είναι κοινό για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν μαριχουάνα πριν να πέσουν στο κρεββάτι, είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη. Και δεκαετίες έρευνας σχετικά με την σύνδεση μαριχουάνα και  ύπνου μπορούν να δώσουν μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Εκτός από την καταπολέμηση της αϋπνίας, η μαριχουάνα φαίνεται να έχει ένα ευρύ φάσμα  επιπτώσεων στον ύπνο.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα χημικά στη μαριχουάνα, που είναι γνωστά ως κανναβινοειδή, μιμούνται  τη δραστηριότητα των φυσικών χημικών ουσιών που βρίσκονται στον εγκέφαλο.
Αυτά τα χημικά και τα βιολογικά μονοπάτια τους, συνθέτουν το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του σώματος,το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση του ύπνου, μεταξύ άλλων.
Ομοίως, η έρευνα δείχνει ότι η μαριχουάνα μπορεί επίσης να έχει άμεση επίπτωση στον ύπνο. Παρουσιάζουμε 5 από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που οι μελέτες έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής.

1. Ευκολότερο Ύπνο

(Φωτογραφία: clinicaomegazeta.com)
(Φωτογραφία: clinicaomegazeta.com)
Μερικές από τις πρώτες έρευνες σχετικά με τη σύνδεση μαριχουάνα και ύπνου δείχνουν ότι το κύριο συστατικό της μαριχουάνας, το THC, μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται  για να πάρει ο ύπνος τόσο αυτούς που υποφέρουν από αυπνίες όσο και τους υγιείς άνθρωπους.
Σε μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1973, το THC μείωσε το χρόνο που χρειάστηκε σε 9 άτομα με αϋπνία για να κοιμηθούν, σε πάνω από μία ώρα κατά μέσο όρο. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η υπερβολικά υψηλή δόση θα μπορούσε να αντισταθμίσει το αποτέλεσμα.
Το THC βρέθηκε, επίσης, να διευκολύνει τον ύπνο, σε μια μελέτη του 2013, με υγιή άτομα.

2. Μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου

(Φωτογραφία: WikiHow)
(Φωτογραφία: WikiHow)
Πρώιμες μελέτες αποκάλυψαν επίσης ότι η λήψη είτε THC ή CBD πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της συνολικής διάρκειας του ύπνου. Σε μία μελέτη , η αύξηση της δόσης του THC, επίσης, αυξάνει την ποσότητα του χρόνου που δαπανάται στον ύπνο.
Ωστόσο, υψηλότερες δόσεις THC προκάλεσαν επίσης μια  αίσθηση  “hang over σε ορισμένα άτομα, όταν ξύπνησαν, ενώ η αίσθηση αυτή δεν εμφανίστηκε  σε χαμηλότερες δόσεις.

3. Περισσότερο Βαθύ Ύπνο

(Φωτογραφία: cobalt123/Flickr)
(Φωτογραφία: cobalt123/Flickr)
Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα της μαριχουάνα στον ύπνο περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις της στον κύκλο του ύπνου. Οι μελέτες δείχνουν ότι το THC μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ύπνου βραδέων κυμάτων, επίσης γνωστό ως βαθύ ύπνο.
Αυτό πιθανόν είναι καλό , επειδή ο βαθύς ύπνος πιστεύεται ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποκατάστασης που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Και ακόμη περισσότερο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πιο καταστροφικές επιπτώσεις της στέρησης ύπνου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ύπνου βραδέων κυμάτων. Για παράδειγμα, η έρευνα έχει δείξει ότι η μείωση του ύπνου βραδέων κυμάτων μπορεί να είναι ισχυρός προγνωστικός παράγοντας της υψηλής αρτηριακής πίεσης σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

4. Μικρότερος REM ύπνος 

(Φωτογραφία: uhdwallpapers.org)
(Φωτογραφία: uhdwallpapers.org)
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η μαριχουάνα επηρεάζει τον κύκλο ύπνου είναι η μείωση του REM ύπνου . Πολλοί άνθρωποι που καπνίζουν πριν πέσουν για ύπνο  αναφέρουν την έλλειψη ονείρων, που συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM.
Ενώ ο λιγότερος REM ύπνος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια αρνητική επίδραση της χρήσης μαριχουάνα, οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για το τι πράγματι εξυπηρετεί ο σκοπός του REM ύπνου .
Ωστόσο, οι άνθρωποι που το κόβουν μετά τη χρήση μαριχουάνα σε συχνή βάση, συχνά βιώνουν μια αύξηση στον ύπνο REM , επίσης γνωστή ως  «REM ανάκαμψη», η οποία συνοδεύεται από αύξηση των ονείρων και ανησυχία κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αλλά αυτό το φαινόμενο τείνει να σταματά μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, ανάλογα με το άτομο.

5. Καλύτερη αναπνοή

(Φωτογραφία: Huffington Post / Getty)
(Φωτογραφία: Huffington Post / Getty)
Όταν πρόκειται για ιατρική χρήση, η μαριχουάνα θα μπορούσε να προσφέρει ένα απίστευτο όφελος για το περίπου 25% των ανδρών και το 9% των γυναικών που πάσχουν από μια διαταραχή που ονομάζεται άπνοια ύπνου.
Η υπνική άπνοια χαρακτηρίζεται από διακοπή  αναπνοής κατά τον ύπνο, και έχει συνδεθεί με μια σειρά από σοβαρές παθήσεις όπως ο διαβήτης και τα καρδιακά προβλήματα. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία πασχόντων από υπνική άπνοια  παραμένουν αδιάγνωστοι και χωρίς θεραπεία.
Ακόμη και από εκείνους που αναζητούν θεραπεία, πολλοί τελικά εγκαταλείπουν και συμβιβάζονται με μια μάσκα CPAP κάθε βράδυ.
Αλλά εκεί είναι που η μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει, καθώς οι ερευνητές δκιμάζουν την THC ως εναλλακτική λύση, με τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν υποσχέσεις . Αν οι κλινικές δοκιμές είναι επιτυχείς, οι ασθενείς με άπνοια ύπνου μπορεί μια μέρα να αποκτήσουν τη δυνατότητα να αλλάξουν μια ογκώδη μάσκα ύπνου με μερικά χάπια πριν πέσουν για ύπνο..
Από leafscience
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα