Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τα 7 ψυχοσωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης

Τα 7 ψυχοσωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης

Οι νευρόπονοι, η κούραση, η αυπνία και άλλα καθημερινά συμπτώματα, πολλές φορές κρύβουν την αρχή της κατάθλιψης.
Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι μία οντότητα που κανείς δεν τα παραγνωρίζει, ούτε βέβαια οι γιατροί. Μάλιστα, τα οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις είναι πολύ συχνές και ειδικά στους άνδρες.

Το ζήτημα είναι να μην τα αγνοούμε και αν επιμένουν να αναζητούμε τη συμβουλή του γιατρού, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που η αιτία δεν είναι η κατάθλιψη , αλλά κάποιο σωματικό πρόβλημα υγείας.

Τα πιο συχνά ψυχοσωματικά είναι:

Διαρκής Κούραση, ακόμα και μετά από πολλές ώρες ύπνου. Προσοχή όμως, γιατί αυτό το σύμπτωμα είναι και καμπανάκι για την ύπαρξη αναιμίας.

Λίγες ή πολλές ώρες ύπνου. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της κατάθλιψης είναι οι διαταραχές στον ύπνο.

Πονοκέφαλοι ή στομαχόπονοι. Σφίξιμο ή κόμπος στο στομάχι, αλλά και πόνοι στην κοιλιακή χώρα ή στο κεφάλι, σχετίζονται με την κατάθλιψη, αλλά και με άλλα προβλήματα, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε γιατρό.

Αδυναμία συγκέντρωσης και αρνητικές σκέψεις. Οταν προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε σε κάτι και δεν το καταφέρνουμε όπως παλαιότερα, τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό που μας εμποδίζει είναι συνήθως οι αρνητικές σκέψεις.

Θυμός χωρίς λόγο ή για ψύλλου πήδημα. Θυμώνετε με το παραμικρό και όλα σας φταίνε. Είναι μία κλασική αντιδραση του οργανισμού όταν νιώθει πιεσμένος.

Ξαφνική Σεξουαλική δυσλειτουργία. Τα προβλήματα στο σεξ είναι πολύ συχνά σε άνδρες μελαγχολικούς ή καταθλιπτικούς, εκτός αν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας.

Αδιαφορία και αναποφασιστικότητα. Ίσως το πιο σοβαρό σύμπτωμα της αρχης της κατάθλιψης, εκτός αν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητας.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα