Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

#accounts_xeftiles ΤΡΟΛΛΛΛΛΛΛΑΡΟΥΝ ακούγοντας Καζαντζίδη



                        Στην πρώτη εκπομπή του στο star #stoneniko ο Χατζηνικολάου είχε καλεσμένο τον κ.Στουρνάρα,τον υπουργό οικονομικών.Η εκπομπή πήγε πολύ καλά και ο Χατζηνικολάου έφτασε εκείνο το βράδυ απο τα 1800 mentions που είχε τα 5400 περίπου,αριθμός πολύ υψηλός και απολύτως φυσιολογικός για μία τέτοια εκπομπή!


                        Ένα μήνα αργότερα όμως η Μενεγάκη έδωσε δώρο ένα ρολόι απο την εκπομπή της και πέτυχε το θαυμα του αιώνα,κατάφερε μία Παρασκευή μεσημέρι σε μία εκπομπή που βλέπουν κυρίως νοικοκυρές να ξεπεράσει τα 23000 mentions,απο τα οποία τα 19000 έγιναν εκείνη την μέρα!


                        Και όλα αυτά πριν ο κ.Σαμαράς υποσχεθεί free wifi σε όλη τη χώρα!



                        Σκέφτομαι πως ο μόνος που θα μπορούσε να ξεπεράσει την θεϊκή Ελένη θα ήταν ο Άδωνις αν έδινε δώρο με τον ίδιο τρόπο το χρυσό του Ρόλεξ!


                       Βλέποντας όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο πολύ έχει εισχωρήσει το twitter στην καθημερινή μας ζωή και πόσο σημαντικό μέσο χειραγώγησης είναι!


                        Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές εκπομπές ή και καταστήματα καλούν τον κόσμο να κάνει RT ένα tweet τους για να πάρουν μέρος σε κάποιο διαγωνισμό και φυσικά για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους να τους κάνουν και follow!


                        Κανένας βέβαια δεν μας λέει ποιός έχει κερδίσει το δώρο,αν πίσω απο το account που κληρώνουν υπάρχει κάποιο υπαρκτό πρόσωπο...............!


                        Το γιατί θα πρέπει να ζητιανευουν βέβαια τα follow με αυτό τον τρόπο δεν το καταλαβαίνω!


                       Πίσω απο όλα αυτά τα θαυμαστά βρίσκονται συνήθως εταιρείες επικοινωνίας που προσπαθούν να επιβληθούν στους πελάτες τους πουλώντας τους υπηρεσίες τις οποίες ένας απλός χρήστης του twitter τις έχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!


                        Δεν είναι τυχαίο που βλέπεις πολλούς καλλιτέχνες που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους να έχουν ξαφνικά 15000 με 20000 followers ενώ ακολουθούν με το ζόρι 50 άτομα,όπως επίσης και διάφορους πολιτικους που με το ζόρι πήραν 2000 σταυρούς στις εκλογές,έχουν ανοίξει το στόμα τους μόνο για να ψηφίσουν στη βουλή και έχουνε 8000 με 10000 followers!


                        Όλοι αυτοί είναι γυμνοί στην πραγματικότητα γιατί δεν έχουν τίποτα στην πράξη,έχουν ένα εικονικό κόσμο που τους έχουν φτιάξει οι εταιρείες που είναι απο πίσω τους και τους γεμίζουν πολλές φορές με παραμύθια για μία ανταπόκριση στον κόσμο η οποία δεν υπάρχει!


                         Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλοί πολιτικοί, καλλιτέχνες,δημοσιογράφοι που πραγματικά δουλευουν μόνοι τους τα social media και ότι παρουσιάζουν είναι αληθινό,αυτούς τους καταλαβαίνεις,είναι άνθρωποι που μιλάνε με τον κόσμο καθημερινά,δεν ζούν μέσα σε γυαλινα κλουβιά και έχουν αίσθηση της πραγματικότητας!


                          Όλα καλά μέχρι εδώ,οι εταιρείες κανουν την δουλειά τους και όσοι θέλουν ακολουθούν τα άτομα που πλασάρουν!


                           Υπάρχουν όμως και καποια accounts που προσπαθούν να προστατεψουν όλο αυτό το ψέμμα,accounts τσιράκια που τρολάρουν όποιον πάει να τους χαλάσει την εικόνα που έχουν φτιάξει!


                            Γιατί όταν βλέπουν κάποιο απλό καθημερινό χρήστη του twitter να εκφράζει μία γνώμη και αυτή να έχει ανταπόκριση στον κόσμο,φοβούνται για την δουλειά τους!


                            Όταν ένας απλός χρήστης κάνει RT ένα πολιτικό και μετά ακολουθήσουν άλλοι 10 εκεί οι εταιρείες αρχίζουν να μοιάζουν περιτές στα μάτια του πολιτικού!


                            Όταν ένας απλός χρήστης ανεβάσει ένα βιντεοκλίπ ενός καλλιτέχνη και κάνει περισσότερα views απο όσα κάνει όταν το προβάλλουν τα accounts των εταιρειών εκεί ο καλλιτέχνης αρχίζει να σκέφτεται γιατί να πετάει τα λεφτά του σε αυτούς!


                            Δεν είναι πάντα όλα θέμα χρημάτων,υπάρχει και η ανάγκη κάποιων μάνατζερ ή συμβούλων κομμάτων να ελεγχουν καταστάσεις και πρόσωπα,να δημιουργούν την εντύπωση ότι απο πίσω τους υπάρχει μια στρατιά ατόμων όλη μέρα επιβάλλουν στα social media αυτό που εκείνοι θέλουν!


                            Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό παίζει και η προβολή διάφορων sites που διεκδικούν διαφήμιση!Αν και τα views που κάνουν δεν είναι πάντα κριτήριο για να πάρει κάποιο απο αυτά διαφήμιση καθώς κάποια  sites υπάρχουν για να ξεπλένουν χορηγίες σε δημοσιογράφους που εμφανίζονται σαν διαφημιστικά έσοδα αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!
                           Το σύγχρονο παρακράτος χρησιμοποιεί και αυτό τα social media για να πετύχει τους δικούς του σκοπούς!Ένα μείγμα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που συνεργάζονται όπου τους συμφέρει!Πληρωμένα τρολς,αφελείς χρήστες που πιστευουν ότι υπηρετούν τον πολιτικό χώρο που αγαπάνε,όλοι μαζί και όποιος επιβιώσει!


                            Υ.Γ. Το #accounts_xeftiles ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ σε καμιά περίπτωση ούτε τον Χατζηνικολάου,ούτε την πολύ γλυκειά Μενεγάκη που ανέφερα στην αρχή!


                                    Το #accounts_xeftiles ΑΦΟΡΑ εκείνα τα μίζερα τρολaccounts που θέλουν να ελεγχουν το παιχνίδι που γίνεται καθημερινά στο twitter με ανηθικους τρόπους!Με τακτικές νονών της νύχτας όπου αντί για απειλητικό τηλεφώνημα σου κάνουν mention με την ευχή ΖΑΒΟ ΨΟΦΑ ή ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ και συνεχίζουν ανεβάζοντας αναλύσεις με τις δραστηριότητες σου στο twitter αντί να σου στέλνουν καλάθια με βόμβες!


                                      Το #accounts_xeftiles αφορά αυτούς που πληρώνουν ή χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα που εκτελούν "συμβόλαια θανάτου",ότι και αν είναι αυτοί,πολιτικοί,εταιρείες επικοινωνίας,sites που τους προσφέρουν εργασία και κάλυψη!

                                       Το twitter είναι ένα όμορφο παιχνίδι,ας μην μας το χαλάνε!

ponhroula


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα