Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Χαλαρά σε λέω



Το να μάθουμε να ζούμε πιο αργά και σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς χρειάζεται χρόνο. Αλλά σύντομα θα αποκτήσετε τη συνήθεια του να απολαμβάνετε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Πολλές φορές, διάφορες καθυστερήσεις στην καθημερινότητα, μας κάνουν νευρικούς, βιαστικούς, παράλογους και με χαμένη εντελώς την ψυχραιμία μας. Αυτό που προτείνω, φίλοι μου, είναι να μειώσουμε την ταχύτητα των κινήσεων μας και να βαδίσουμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα μας. Να παραμείνουμε ήρεμοι δηλαδή στην μέση του χάους που μας περιτριγυρίζει.

Ξεκινήστε από τα απλά. Μην τρώτε fast food. Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό και χρησιμοποιήστε φρέσκα και εποχιακά υλικά για την παρασκευή του. Είναι πιο θρεπτικό και πιο νόστιμο, μπορείτε να διακρίνετε κάθε γεύση και γνωρίσετε ακριβώς τι περιέχει μέσα, πράγμα που δεν συμβαίνει με το πρόχειρο φαγητό.


Στην συνέχεια μειώστε την ταχύτητά που οδηγείτε. Μην ανταγωνίζεστε με τους άλλους οδηγούς. Θυμηθείτε πως δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και ειδικά σε άτομα που δεν γνωρίζετε. Οδηγήστε σύμφωνα με το όριο ταχύτητας, θα εξοικονομείσετε καύσιμα, θα είστε ασφαλέστεροι και θα διατηρείσετε την ηρεμία σας, σε αντίθεση με εκείνους που πηγαίνουν ζικ ζακ και προσπερνάν τα αυτοκίνητα σαν εμπόδια, λες και βρίσκονται σε αγώνα ταχύτητας, και όλο αυτό μόνο για να φτάσουν στο επόμενο φανάρι.
Μιλήστε πιο αργά και επιλέξτε τις λέξεις που θα εκφράσουν τις ιδέες σας με μεγαλύτερη σαφήνεια. Ακούστε προσεκτικά τι λένε οι άλλοι. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ακούγοντας από ότι μιλώντας. Μην σκέφτεστε τι θα απαντήσετε σε αυτό που σας λέει ο διπλανός σας γιατί απλά δεν θα ακούσετε όλα όσα σας λέει και δεν θα καταλάβετε σωστά τα λεγόμενα του.
Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Μην βιάζεστε να πάρετε μια κρίσιμη απόφαση αν δεν είστε βέβαιοι για αυτή. Μην απαντάτε αν δεν γνωρίζετε. Μην σηκώνετε το κινητό σας αν είστε αβέβαιοι για αυτά που θα πείτε. Ηρεμήστε, συγκεντρωθείτε και απαντήστε όταν νιώσετε έτοιμοι.
Μη βιάζεστε να κρίνετε τους άλλους και μην διακρίνετε τους ανθρώπους γύρω σας από το χρώμα του δέρματος τους, τη θρησκεία τους, την κοινωνική τους θέση ή τη σεξουαλικότητα τους. Μπορεί να διαφέρουμε μα είμαστε όλοι ίσοι. Μην βγάζετε συμπεράσματα για τους ανθρώπους μονάχα από το φαίνεσθαι. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται και μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πολλά περισσότερα από ότι πιστεύατε για αυτούς αρχικά.
Απενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας και παρακολουθήστε μόνο ένα πρόγραμμα που επιλέξατε από πριν. Μην σπαταλάτε το χρόνο σε άχρηστο ζάπινγκ. Όσο και να σας φαίνεται υπερβολικό, η γρήγορη και απότομη αλλαγή των εικόνων, μας προκαλεί ανησυχία, νευρικότητα και κυκλοθυμική διάθεση.
Μην βιαστείτε να αντικαταστήσετε μια παλιά σε τεχνολογία ηλεκτρονική συσκευή που λειτουργεί ακόμα. Σεβαστείτε τον πλανήτη μην κάνετε άσκοπα περισσότερα σκουπίδια.
Σταματήστε δύο φορές την ημέρα ότι κάνετε και ηρεμήστε για 10 λεπτά. Καθαρίστε τις σκέψεις σας, ηρεμήστε την αναπνοή σας, κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε. Αν το κάνετε αυτό θα μειώσετε το επίπεδο της πίεσης του αίματος σας, θα μειώσει το στρες και θα έχετε πολλά οφέλη σε όλο το σώμα.

Η γαλήνη και η ηρεμία είναι μέσα σας μην το ξεχνάτε. Ξοδέψτε χρόνο για να διαβάσετε κάτι που σας αρέσει ή για να παίξετε με τα παιδιά σας ή για να κάνετε ένα περίπατο. Μην επηρεάζεστε από ότι κάνουν οι άλλοι γύρω σας, Ας τρέχουν, ας βιάζονται, ας αγχώνονται. Πάρτε αποστάσεις και επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας χωρίς να σας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι. Ζήστε το παρόν, αφήστε το παρελθόν και να μην ανησυχείτε για το μέλλον. Μην αφήσετε τη ζωή σας να περάσει χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Βρείτε χρόνο και ασχοληθείτε αληθινά και με αγάπη και ηρεμία με την ζωή σας. Ζήστε συνειδητά. Έχουμε όλοι την φυσική ικανότητα να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα κάθε έκτακτη ανάγκη αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να τολμάμε να δοκιμάζουμε καινούργιες λύσεις σε παλιά προβλήματα.

Μην φοβάσαι να πηγαίνεις σιγά, να φοβάσαι όταν μένεις στάσιμος για πάντα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα