Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη Ρόδο - Πρωτοφανής θεομηνία (Βίντεος +Φωτογραφίες)

Ομάδα της ΕΜΑΚ στέλνει αύριο το πρωί στη Ρόδο η Πυροσβεστική για να εντοπιστούν οι δύο αγνοούμενοι από τη θεομηνία

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στο νησί των Ιπποτών

Για μεγάλες καταστροφές μιλάει o δήμαρχος Ρόδου- Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο παλαιό νεκροταφείο της Ιαλυσού - Τουλάχιστον 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς από παρασυρόμενα αυτοκίνητα έχει λάβει η πυροσβεστική - Χωρίς ρεύμα περιοχές του νησιού

Πρωτοφανής είναι η θεομηνία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί της Ρόδου με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες.

Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας είναι να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 50χρονο και μια 30χρονη που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά όταν επιχείρησαν να διασχίσουν γέφυρα στην Κρεμαστή.

Μαζί τους, σύμφωνα με το rodiaki.gr, ήταν και ένας 30χρονος, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει.





Και οι τρεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι εκπαιδευτικοί από το ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των δύο εκπαιδευτικών. Στις έρευνες εκτός από πυροσβέστες συμμετέχουν αστυνομικοί, εθελοντές και λιμενικοί καθώς εκφράζονται φόβοι μήπως οι δύο αγνοούμενοι έχουν καταλήξει στη θάλασσα. Για τις ανάγκες της επιχείρησης έρευνας θα μεταβεί το Σάββατο το πρωί ομάδα της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Δημάρχου Ρόδου οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Σύμφωνα με την πυροσβεστική αντίστοιχες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού.

 

Ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, δήλωσε στο protothema.gr, ότι έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε όλο το βόρειο τμήμα του νησιού που επλήγη από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον κ. Κουσουρνά τις επόμενες ώρες αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες. Ο κ. Κουσουρνάς, τέλος, δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τρίτο αγνοούμενο από την περιοχή της Αρχαγγέλου.
 


Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντληση υδάτων ενώ συνολικά στο νησί επιχειρούν 11 συνεργεία με 27 πυροσβέστες. Ήδη οι πυροσβέστες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων.



Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχει διακοπεί και η κυκλοφορία σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους ένω σημειώνονται και διακοπές ρεύματος.


Με πληροφορίες από rodiaki.gr

protothema


ΒΙΝΤΕΟ- Ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη Ρόδο



Κοινωνία
ΒΙΝΤΕΟ- Ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη Ρόδο
ΒΙΝΤΕΟ- Ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στη Ρόδο

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων, Φώτης Χατζηδιάκος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Ρόδο και έδωσε τις τελευταία νέα για τους δύο δασκάλους που αγνοούνται.
Δείτε το βίντεο από το Mega


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα