Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

"Αυτοί που χάνουν τον εαυτό τους, βρίσκουν τον Εαυτό τους"


Η ατραπός της μαθητείας είναι προοδευτική ανάπτυξη και ωρίμανση. Στην ατραπό της μαθητείας γίνεστε ο Αληθινός Εαυτός σας. Στον πρώτο βαθμό ταυτίζεστε με το σώμα σας, τα ρούχα σας, τα φτιασίδια σας κτλ… Αυτά είστε σεις.

Σ’ ένα επόμενο στάδιο ταυτίζεστε με τα συναισθήματά σας. Μετά ταυτίζεστε με το νου σας, μετά με τα ενδιαφέροντά σας, μετά με τα σχέδιά σας˙ αλλά έρχεται μια στιγμή που αντιλαμβάνεστε ότι είστε μια Θεία Παρουσία μέσα στο σώμα˙ ότι δημιουργηθήκατε κατ’ εικόνα του Θεού˙ ότι είστε ένας Σπινθήρας του Θεού.

Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης φώτισης. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να υπηρετείτε καταστροφικούς, χωριστικούς ή εγκληματικούς σκοπούς, γι’ αυτό προετοιμάζετε τον εαυτό σας για «σταύρωση».

Στη «σταύρωση» θέλετε να δώσετε καθετί που είστε και που γνωρίζετε για την υπηρεσία της Μιας Ζωής, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο και φραγμός στη ζωή σας είναι το να εργάζεστε για τα δικά σας ενδιαφέροντα. Αν δουλεύετε για τον εαυτό σας, χάνετε˙ κερδίζετε, αν δε δουλεύετε για τον εαυτό σας. Γι’ αυτό είπε ο Χριστός κάποτε ότι αυτοί που χάνουν τον εαυτό τους, βρίσκουν τον Εαυτό τους.

Το μεγαλύτερό σας εμπόδιο στη ζωή είναι οι προσπάθειές σας να εστιάσετε τη ζωή σας στα χωριστικά ενδιαφέροντά σας. Εποχή με την εποχή έχουμε προβλήματα, δυσκολίες, πολέμους, φόβο, εγκλήματα… Τελικά πρέπει να φτάσουμε στη κατανόηση του ότι δεν πρόκειται να εργασθούμε μόνο για τα δάχτυλα και τη μύτη μας, αλλά για ολόκληρο τα σώμα. Είμαστε Μια ανθρωπότητα. Αυτό εκφράστηκε όμορφα από το Χριστό όταν Αυτός είπε, «Εγώ είμαι το δέντρο και σεις είστε τα κλαδιά».


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα