Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πράξεις που για αυτόν σημαίνουν... αγάπη


Μπορεί στις γυναίκες να αρέσουν τα μεγάλα και ρομαντικά λόγια και ένα «σ'αγαπώ» να είναι αρκετό για να τις ανεβάσει στα ουράνια, για τους άνδρες όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι άνδρες είναι πρακτικοί, παρορμητικοί και γι'αυτούς οι πράξεις συχνά μετρούν περισσότερο ακόμα κι από τα πιο τρυφερά λόγια. Τι εννοούμε;

Ο άνδρας θέλει από εσάς...

Την αμέριστη προσοχή σας

Όταν σας βλέπει να ασχολείστε με το κινητό σας την ώρα του φαγητού αυτόματα σκέφτεται «δεν είμαι σημαντικός για εκείνη». Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ψυχολόγοι, ο ανδρικός εγκέφαλος έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να κάνει ένα πράγμα κάθε φορά, απομακρύνοντας εκείνη τη στιγμή όλα τα άλλα ερεθίσματα. Μπορεί οι γυναίκες να λειτουργούν διαφορετικά (οι μαμάδες ξέρουν από πρώτο χέρι πόσα πράγματα μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα), όμως ο άνδρας σας θα το εκτιμήσει αν σε στιγμές όπως το φαγητό επικεντρώνεστε μόνο σε αυτόν. Είναι σα να του λέτε «είσαι η προτεραιότητά μου, σ'αγαπώ». Φροντίστε, λοιπόν, όταν σας μιλά να τον κοιτάζετε στα μάτια και περιορίστε τις παρεμβολές.

Το αγαπημένο του γεύμα

Ξέρετε την παροιμία που λέει «ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στην καρδιά ενός άνδρα είναι από το στομάχι του;» -ε είναι αλήθεια! Το να ξέρετε τι θα ήθελε να φάει, χωρίς καν να τον ρωτήσετε, δείχνει πόσο καλά τον ξέρετε. Το ζευγάρια που γνωρίζουν λεπτομέρειες ο ένας για τον άλλον, λένε οι ειδικοί, έχουν και τους πιο ευτυχισμένους γάμους. Ακόμα, όμως, κι αν στον άνδρα σας αρέσουν όλα σας τα φαγητά, μία στο τόσο κάντε του μια έκπληξη, π.χ. φτιάξτε του ένα γλυκό!

Να φοράτε το αγαπημένο του φόρεμα

Το να φροντίζετε τον εαυτό σας και να ντύνεστε ωραία του δείχνει ότι σας ενδιαφέρει να του αρέσετε, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί. Ο ανδρικός εγκέφαλος αντιδρά στα οπτικά ερεθίσματα περισσότερο από τον γυναικείο, άρα όταν ο σύντροφός σας βλέπει να φοράτε ένα σέξι φόρεμα λαμβάνει το μήνυμα ότι το φοράτε γι'αυτόν. Μάθετε, μάλιστα, όπως κατέληξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Rochester στη Νέα Υόρκη, ότι ένα κόκκινο φόρεμα λειτουργεί αφροδισιακά στους άνδρες.

Να φροντίζετε τον εαυτό σας
Διώξτε το στρες, τρώτε σωστά, κάντε γυμναστική, σταματήστε το κάπνισμα και περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας. Όλα αυτά θα τα κάνετε καταρχήν για εσάς, αλλά κάνοντάς τα του δείχνετε και ότι τον αγαπάτε. Του στέλνετε το μήνυμα ότι «θέλω να έχω μία μακρόχρονη, υπέροχη ζωή μαζί σου και θα το κάνω ό,τι μπορώ για να μη χρειαστεί ποτέ να νιώσεις ότι θα σου πάθω κάτι». Υπάρχει καλύτερο κίνητρο για να φροντίζετε την υγεία σας;

Να του κάνετε κομπλιμέντα

Από τα πολύ-πολύ παλιά χρόνια οι άνδρες έπρεπε να παλέψουν και να παρέχουν για να κερδίσουν και να κρατήσουν μία γυναίκα. Και ακόμα και σήμερα δεν διστάζουν να επιδείξουν τον ανδρισμό τους όταν εμφανίζονται επίδοξοι ανταγωνιστές. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να θυμίζετε στον άνδρα σας ότι τον αγαπάτε για όλα αυτά κάνει για εσάς: Για το ότι σας φροντίζει, σας παρέχει, λύνει τα προβλήματά σας, επισκευάζει τα πάντα, είναι ο εραστής και ο ιππότης σας. Κάνοντάς του ειλικρινή κομπλιμέντα για την εμφάνιση, την δύναμη και το μυαλό του επιβεβαιώνετε ότι τον θαυμάζετε και τον αγαπάτε.

Να τον παροτρύνετε να έχει και προσωπικό χρόνο

Μπορεί για εσάς να μην είναι δύσκολο να του ζητάτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, όμως εκείνος μπορεί να δυσκολεύεται να σας πει τι χρειάζεται. Κατά καιρούς, λοιπόν, μπορείτε να του προτείνετε να συναντά τους φίλους του ή να ασχολείται με πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Με τον τρόπο αυτό του δείχνετε ότι υποστηρίζετε τα ενδιαφέροντά του και ότι είναι ελεύθερος να κάνει όσα νιώθει ότι έχει ανάγκη.

Να ζητάτε τη συμβουλή του

Ο σύντροφός σας θέλει να νιώθει ότι αποτελεί σημαντικό μέρος του κόσμου σας. Του αρέσει, μάλιστα, να είναι αυτός που λύνει τα προβλήματα της οικογένειας. Ζητήστε, λοιπόν, τη γνώμη και τη συμβουλή του σε θέματα που σας απασχολούν, π.χ. με την δουλειά σας ή με κάποιο οικονομικό ζήτημα, και αποδείξτε έτσι ότι τον εμπιστεύεστε και εκτιμάτε την κρίση του.

Να τον ευχαριστείτε για τα μικρά, καθημερινά
Την επόμενη φορά που άνδρας σας θα πάει τα παιδιά στο σχολείο ή θα κατέβει να πετάξει τα σκουπίδια, εκφράστε κάπως την ευγνωμοσύνη σας. Η ζωή μας κυλά σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που συχνά ξεχνάμε να προσέξουμε τις μικρές καλές πράξεις που οι άλλοι κάνουν για εμάς. Ένα απλό «ευχαριστώ» θα του δείξει ότι ακόμα τις προσέχετε.

Να είστε τρυφερή

Αντί για ένα πεταχτό φιλί την ώρα που φεύγετε από το σπίτι προτιμήστε μία ζεστή αγκαλιά μερικών δευτερολέπτων. Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι γυναίκες μπορεί να συνδέονται λεκτικά με τους άνδρες, όμως για τους άνδρες το άγγιγμα είναι σημαντικότερο. Άλλωστε και σε εσάς αρέσει μια ζεστή αγκαλιά.

Να κάνετε σεξ

Δεν χρειάζεται να είναι σεξ της μιας ώρας, για το οποίο θα χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού. Έστω και μερικά λεπτά να κρατήσει θα έχει καταφέρει να κορυφώσετε τη ντοπαμίνη, την ορμόνη της απόλαυσης, και στους δυο σας. Ωραία είναι τα προκαταρκτικά, οι αγκαλιές και τα φιλιά αλλά πού και πού χρειάζεται και το ωμό σεξ.

Να τον αφήνετε να εκδηλώνεται

Μπορεί να έχει στο μυαλό του χίλια δύο πράγματα που τον απασχολούν και τον αγχώνουν. Δείξτε του ότι είστε εκεί για να τον ακούσετε χωρίς να κρίνετε και χωρίς να προσπαθήσετε να δώσετε λύση. Αν, για παράδειγμα, επιστρέψει μία μέρα από τη δουλειά στεναχωρημένος, ρωτήστε τον αν θέλει να σας μιλήσει. Αν θέλει, έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει. Αρκεί που θα ξέρει ότι είστε εκεί για να τον ακούσετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα