Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ορθή σκέψη - Τορκόμ Σαραϊνταριάν




Ορθή σκέψη είναι η εξυψωτική, διαφωτιστική, ενθαρρυντική και υποστηρικτική σκέψη. Οι σκέψεις σας θα πρέπει να φέρουν ομορφιά, καλοσύνη, αλήθεια, χαρά και ελευθερία˙ αλλιώς σπέρνετε σκοτεινούς σπόρους στο Διάστημα και παρεμποδίζετε την εξέλιξη των άλλων, όπως επίσης και του εαυτού σας.

Όταν ο νους σκέφτεται με λάθος τρόπο, σταματήστε τον. Διορθώστε τον και κάνετέ τον να σκεφτεί με ορθό τρόπο. Κάθε φορά που συλλαμβάνετε το νου σας σε μια λανθασμένη δραστηριότητα και τον κάνετε να διορθώσει τον εαυτό του, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για σας. Μόνο όταν ελέγχετε το νου σας γίνεστε ένας μαθητής.

Ο νους σας μερικές φορές δρα με πιθηκίσιους τρόπους. Προσπαθεί να εξαπατήσει˙ παίζει με τη θλίψη˙ επιδεικνύεται και λειτουργεί αλαζονικά˙ προσπαθεί να προκαλέσει οίκτο. Σταματήστε αυτά τα πράγματα. Αλλάξτε τα και κάνετε το νου σας να σκέφτεται με το σωστό τρόπο. Όλα τα Μεγάλα Όντα πάλεψαν ενάντια στον πιθηκίσιο νου τους και τον κυριάρχησαν. Αυτό είναι ένας μεγάλος αγώνας και οι ανταμοιβές είναι ακόμα μεγαλύτερες…

Όταν ο νους σας εμπλέκεται σε φλυαρία, συκοφαντία, φθόνο ή προδοσία, προσπαθήστε να τον συγκρατήσετε τη σωστή στιγμή, γιατί αν τον αφήσετε να τρέχει πάνω στο λανθασμένο μονοπάτι, μερικές φορές είναι πολύ αργά για να τον ξαναβάλετε πάνω στο σωστό. Ευτυχώς ο καθένας μας έχει έναν Παρατηρητή μέσα στην καρδιά του, ο Οποίος μας ειδοποιεί όταν ο νους μας πάει σε λάθος μονοπάτι.


-Τορκομ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα