Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Όλες οι απαντήσεις σχετικά με τα ηφαίστεια που εκρήγνυνται!

Στις 21/11/2013 ο Chris Carrington δημοσίευσε στο thedailysheeple το άρθρο Seven Volcanoes In Six Different Countries All Start Erupting Within Hours Of Each Other (7 ηφαίστεια σε 6 διαφορετικές χώρες εκρήγνυνται μέσα σε λίγες χώρες). Ο ίδιος απαντάει στις απορίες των αναγνωστών και στο τι πραγματικά σημαίνουν αυτές οι εκρήξεις των ηφαιστείων.
Ρ

Τα ηφαίστεια κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν.


 Τα ηφαίστεια είναι αεραγωγοί, όταν η πίεση συσσωρεύεται τα ηφαίστεια απελευθερώνουν ένα μίγμα ατμού και αερίων, μερικές φορές πετρώματα και λιωμένο πέτρωμα (λάβα), για να ανακουφίσουν  την δημιουργηθήσα πίεση . 

Σύμφωνα με το  Ινστιτούτο Smithsonian , υπάρχουν περίπου 1.511 ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη . Ως Ενεργό ορίζεται ένα ηφαίστειο που έχει ξεσπάσει σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10.000 ετών. 

Το Smithsonian αναφέρει ότι, κατά μέσο όρο, υπάρχουν 60 εκρήξεις το χρόνο, και ότι μεταξύ 45 και 75 θα πρέπει να θεωρείται εντός των φυσιολογικών παραμέτρων. Σήμερα, αυτή τη στιγμή  34 ηφαίστεια που εκρήγνυνται είναι ενεργάΤο Smithsonian αναφέρει επίσης ότι έως και 20 ηφαίστεια που εκρήγνυνται σε μια δεδομένη ημέρα  είναι εντός των φυσιολογικών παραμέτρων. 

Ο λόγος που το καθημερινό ποσό είναι τόσο μεγάλο, σε αναλογία με το ποσοστό του ετήσιου αριθμoύ είναι απλά και μόνο επειδή μερικά ηφαίστεια εκρήγνυνται πάντα. 



 Τα Στρόμπολι  και  Kilauea  είναι καλά παραδείγματα, αν και υπάρχουν και άλλα που περιλαμβάνονται στην καθημερινή καταμέτρηση. 


Έτσι, με βάση τα στοιχεία του Smithsonian, είμαστε πάνω από την ημερήσια ποσότητα των αναμενόμενων εκρήξεων. Είχαμε επτά διαφορετικά και όχι σταθερά ενεργά ηφαίστεια να εκρήγνυνται μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που τράβηξε την προσοχή μου χθες. 
Τα ηφαίστεια συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως κάνουν οι άνθρωποι;
Και ναι και όχι. Τα Ηφαίστεια διασπείρουν ένα τεράστιο ποσό αερίων,  οπότε ναι, συμβάλουν με το ποσό των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, αλλά, αυτό  αντισταθμίζεται από την επίδραση ψύξης των αερίων, της τέφρας και των σωματίδιων που μειώνουν τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη.Μπορείτε να διαβάσετε για τα διάφορα ηφαιστειακά αέρια  εδώ .

Η έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo, που κορυφώθηκε με εννέα ωρών έκρηξη στις 15 Ιουνίου 1991. Στις 15 Ιουνίου, εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου διέρρευσαν στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τα επόμενα χρόνια. ( πηγή )
Οι Μάγια είπαν ότι όλα θα τελειώσουν μέσα σε φωτιά ...

Ανέφεραν, επίσης, πλημμύρες, και νομίζω ότι η ημερομηνία είναι λάθος. Δεν είμαι εξοικειωμένος με όλες τις προφητείες των Μάγια, έτσι νομίζω ότι πρέπει να επιμείνουμε στα κομμάτια της επιστήμης που καταλαβαίνουμε. 


Είναι το τέλος του Χρόνου, της Θέλησης των Θεών

Το αφήνω ασχολίαστο. 

Είναι όλα μια συνωμοσία;

«Δεν το λέω αυτό, καθόλου, αν και ο  Καθηγητής  Richard Alley του Penn State είχε κάποτε πει σε τηλεοπτική του ομιλία ότι  «αν τα ηφαίστεια επικοινωνούσαν θα μπορούσαν να καταλάβουν τον κόσμο" . Το έργο του στην ανάλυση του πυρήνα πάγου έχει παράσχει πολλές από τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα για το πώς τα ηφαίστεια έχουν επηρεάσει το κλίμα μας στο παρελθόν. 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη έκρηξη όλων των εποχών;

Η  έκρηξη  των Siberian Traps  περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια πριν. Στην καταγραμμένη ιστορία η μεγαλύτερη έκρηξη ήταν του Tambora  το 1815.

Ήταν τόσο μεγάλη, που στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε καλοκαίρι. Αυτό είναι σωστό, δεν υπήρξε καλοκαίρι. Τόση στάχτη ρίχτηκε στην ατμόσφαιρα, όταν εξερράγη το Tambora το 1815, που εμπόδισε αποτελεσματικά το φως του ήλιου και την ηλιακή ακτινοβολία, αντανακλώντας την πίσω μακριά από τον πλανήτη μας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η γη να γίνει ψυχρή και θολή. Έτσι, το 1816 υπήρξε το έτος χωρίς καλοκαίρι. Μακριά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι σοδειές, και οι άνθρωποι λιμοκτόνησαν, ενώ στην Ινδονησία 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σχεδόν αμέσως από τις ροές λάβας και τις τοξικές αναθυμιάσεις. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έκρηξη και το τσουνάμι που επακολούθησε ήταν 92.000. ( πηγή )
Αυτή η αυξημένη  δραστηριότητα έχει σχέση με τον κομήτη Ison;

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σχέση, αλλά δεν είμαι αστροφυσικός, στην πραγματικότητα δεν είμαι κανενός είδους επιστήμονας οπότε αυτό που πρέπει να πω είναι ότι δεν ξέρω. 

Ο Ison συνεχίζει τη κατάδυση του προς τον Ήλιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αρκετή στερεά ύλη για να επηρεάσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα σε τέτοια απόσταση. Δεν θα υπάρχουν βαρυτικές επιδράσεις, για παράδειγμα. 
Παρεμπιπτόντως, είδες αυτό το πλάνο της ουράς του Ison ; Είναι τόσο μεγάλη που  καλύπτει την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης 21 φορές. ( πηγή )



tail_strip

Είναι η αύξηση των ηλιακών εκλάμψεων ή ηλιακών κηλίδων η αιτία;

Ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων έχουν αρχίσει να εξετάζουν την επίδραση που έχει η δραστηριότητα του Ήλιου στις γεωλογικές διεργασίες και το κλίμα της Γης. Πολλοί συμφωνούν τώρα ότι ο αριθμός των κηλίδων μπορεί να επηρεάσει το κλίμα της Γης, ​​αλλά δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί συμπεράσματα , αν και κατά πόσο μπορούν να έχουν επίδραση στις ηφαιστειακές εκρήξεις και σεισμούς. 


Η Έρευνα στους τροχιακούς κύκλους της Γης και η επίδραση που έχουν στις διαδικασίες του φλοιού  είναι περισσότερο προχωρημένη  από την έρευνα των ηλιακών κηλίδων / γεωλογίας. Αυτοί οι τροχιακοί κύκλοι μας φέρνουν πιο κοντά ή πιο μακριά στον Ήλιο, και ανάλογα με το πού βρισκόμαστε στον κύκλο η επίδραση του Ήλιου θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις γεωλογικές διεργασίες στον βαθμό που του αναλογεί. 


Καλούνται κύκλοι Milankovitch και παρόλο που έχουν κατανοηθεί περισσότερο από ό, τι πριν από έναν αιώνα, η ύπαρξή τους  τελικά επιβεβαιώθηκε μόλις το 1976. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτούς  εδώ . 


Μήπως η Αντιστροφή των Πόλων είναι η αιτία;

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η επίγεια μετακίνηση των πόλων έχει συμβεί ποτέ. Η μετατόπιση και η ένωση των ηπείρων είναι καλά τεκμηριωμένη, όπως και η απόκλιση τους και πάλι σε μια περίοδο εκατομμυρίων ετών. Επίγεια μετακίνηση των πόλων, όπου οι ήπειροι φυσικά μετακινούνται ξαφνικά και βίαια, δεν αποδεικνύεται πουθενά στο γεωλογικό αρχείο. 
Μαγνητική μετακίνηση των πόλων έχει συμβεί, θα συμβαίνει πάντα, και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Αυτό αποδεικνύεται από το γεωλογικό αρχείο. 

Η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα σύνδεση μεταξύ της μετατόπισης του μαγνητικού πόλου και των ηφαιστειακών εκρήξεων, αλλά αυτό δεν λέει ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον. 

Είστε ένας κινδυνολόγος, λίγες μικρές εκρήξεις ηφαίστειων δεν θα επηρεάσουν τίποτα .
Λες; Καλά αυτό είναι δικαίωμά σας. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στο να επισημάνουμε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. 
Όπως προαναφέρθηκε, η έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo το 1992 μείωσε τις παγκόσμιες θερμοκρασίες για χρόνια. Δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη έκρηξη για να γίνει αυτό, αρκετές μικρές μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. 

Το κλίμα μας κινείται σε κύκλους, αυτό θα κάνει πάντα και έτσι θα γίνεται πάντα, και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σε έναν κύκλο ψύξης. Προσθέστε σε αυτό το σημείο την  έρευνα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων προκαλεί την ψύξη, και στη συνέχεια προσθέστε την ψύξη που προκαλείται από την ηφαιστειότητα και το αποτέλεσμα είναι μια ευδιάκριτη δυνατότητα μιας πιο βαθιάς ψύξης από ό, τι θα αναμενόταν διαφορετικά. 

Η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα, δεν προειδοποιεί για οτιδήποτε, έτσι πρέπει εμείς να κάνουμε την έρευνα και να διαβάσουμε και να μάθουμε για τον εαυτό μας. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν φυσικά το χρόνο για να μάθουν για τον εαυτό τους, είναι πάρα πολύ απασχολημένοι με το να εργάζονται πολλές ώρες για να θρέψουν τις  οικογένειές τους. Σε αυτό το σημείο επεμβαίνουν οι ιστοσελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης που προσφέρουν ένα διαφορετικό μονοπάτι .

Τώρα, αν κάνω λάθος, και <καούμε> ... υπέροχα, φανταστικά, μισώ το κρύο. Αν, όμως, πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, τότε το να μοιραστώ αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστές  πληροφορίες,  είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω. 


Από marinduquegov

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα