Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Επτά ηφαίστεια σε έξι διαφορετικές χώρες Εκρήγνυται μέσα σε λίγες ώρες !!!

7rgregre

Ένα νέο νησί εμφανίστηκε σήμερα (21/11) στον Ειρηνικό. Μια έκρηξη από ένα ηφαίστειο βαθιά στο βυθό για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια ανοικτά από τη ιαπωνική νήσο Nishino-Shima ήταν η αιτία.
Σχεδόν 13.000 χλμ. πιο μακριά στο Μεξικό στο ηφαίστειο του Colima τίναξε κυριολεκτικά τη κορυφή του ύστερα από μια μακρά περίοδο σχετικής ηρεμίας. Καπνοί και ηφαιστειακή τέφρα έφτασαν σε ύψος σχεδόν 3 χλμ. και ο βρυχηθμός του ηφαιστείου ακούγεται χιλιόμετρα πιο μακριά.
Στην Γουατεμάλα  το ηφαίστειο Fire Mountain άρχισε να εκτοξεύσει λάβα ενώ καπνοί και τέφρα σχημάτισαν ένα σύννεφο σκεπάζοντας πολλές πόλεις πλησίον του ηφαιστείου. Οι απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και 10 χλμ. μακριά και τα τζάμια στα σπίτια έτριζαν.
Στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό το ηφαίστειο Yasur έχει αρχίσει να προκαλέι την προσοχή των ηφαιστειολόγων καθώς έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται.
Στην Ιταλία η Αίτνα έχει προκαλέσει  μέχρι στιγμής σημαντική ανησυχία. Η δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και καθώς ημέρα αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη. Το νέφος από την ηφαιστειακή μάζα έγινε μάλιστα η αιτία για να μεταβληθούν τα αεροπορικά δρομολόγια εξαιτίας του κινδύνου να τεθούν οι κινητήρες των αεροσκαφών εκτός λειτουργίας (flame out) από την αιωρούμενη ηφαιστειακή τέφρα.


dn24602-1_1200 (1)
Στην Ινδονησία ένα νέφος που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 6 χλμ. έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στους κατοίκους. Το ηφαίστειο του Sinabung άρχισε ξανά να δραστηριοποιείται από το 2010 (όπου ήταν η τελευταία του έκρηξη ύστερα όμως από αιώνες ηρεμίας). Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ροή λάβας αλλά το νέφος μεγαλώνει συνέχεια.
Πάλι στην Ινδονησία αλλά στην πλευρά της νήσου Ιάβα το ηφαίστειο Merapi άρχισε να δραστηριοποιείται από εχθές. Στην προηγούμενη έκρηξή του το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Έτσι, έχουμε εκρήξεις τόσο μεγάλες που προκαλούν εκκενώσεις.  Πτήσεις ακυρώνονται, και ένα νέο νησί αναδύεται στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας. 
Έτσι, πολλά ηφαίστεια ρίχνουν τόνους φυσικού αερίου, τέφρας και σωματιδίων στον αέρα που μπορεί να έχει επιπτώσεις στο κλίμα, αυτό είναι ένα επιστημονικό γεγονός. Δεν λέω ότι αυτά τα ηφαίστεια προαναγγέλλουν την έναρξη μιας νέας εποχής παγετώνων, αλλά ο πλανήτης παρουσιάζεται πάρα πολύ ενεργός τελευταία.
Οι συνεχιζόμενες μεγάλες εκρήξεις εναποθέτουν ένα τεράστιο ποσό αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, και αυτά τα σωματίδια αντανακλούν το φως του ήλιου μακριά από τη γη με αποτέλεσμα να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.
Η  έκρηξη του ηφαιστείου Pinatubo  έριξε τη θερμοκρασία κατά περίπου 0,5 ° C σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο ψύξης ούτως ή άλλως, η ενεργοποίηση τόσο πολλών ηφαίστειων την ίδια στιγμή δεν είναι καλό. Εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες που η λάβα και τέφρα μπορεί να προκαλέσει στις ζωές εκείνων που ζουν κοντά σε αυτά, οι παγκόσμιες επιπτώσεις μπορεί να είναι τεράστιες.
Μην ξεχνάτε ότι  χαμένες καλλιέργειες λόγω της πτώσης τέφρας και των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να οδηγήσει σε πείνα και λιμός, όπως συνέβη μετά την έκρηξη του  Tambora  το 1815.
Οι οικονομικές απώλειες που οφείλονται σε απώλεια καλλιεργειών και ακυρώσεις πτήσεων είναι  εκατομμύρια δολάρια την ημέρα , όπως και με την ισλανδική έκρηξη του Eyjafjallojkull (aya fiat la u cud la) το 2010.
Οι σπασμοί της γης έρχονται χωρίς προειδοποίηση, αλλά την ίδια στιγμή αυτοί οι σπασμοί θα πρέπει να είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα σε όλους μας ότι η αλλαγή μπορεί να συμβεί εν ριπή οφθαλμού.
Καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για αυτό.
Πηγές:

Το ηφαίστειο Sinabung
Από worldtruth + periergaa

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα