Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τι πρέπει να υπάρχει στην κουζίνα για να έχεις καλή υγεία

υγεία

Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφών οι οποίες είναι απαραίτητες για υγιεινή και σωστή διατροφή και δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα σας. Ας δούμε αναλυτικά αυτές τις ομάδες:
Τόνος: Ο τόνος προσφέρει ω-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη στην διατροφή σας (στη σαλάτα, σε ομελέτες, σε σάντουιτς, στα μαγειρευτά κ.α.). Μπορείτε να καταναλώνετε 340 γραμμάρια εβδομαδιαίως, αλλά χρειάζεται προσοχή στο είδος. Ο λευκός τόνος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο γι’ αυτό οι έγκυες αλλά και μητέρες κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 170 γραμμ. την εβδομάδα.

Φασόλια: Φρέσκα, αποξηραμένα ή σε κονσέρβα, τα φασόλια αποτελούν εναλλακτική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, γι’ αυτό πρέπει πάντα να βρίσκονται σε απόθεμα στα ντουλάπια σας. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό συμπλήρωμα στο κύριο γεύμα σας, να καταναλωθούν σκέτα ως σούπα ή να προστεθούν σε ομελέτες, σαλάτες και ψητά. Πριν αποφασίσετε σε τι μορφή θα τα αποθηκεύσετε, θα πρέπει να σημειώσετε πως τα φασόλια σε κονσέρβα περιέχουν 40% αλάτι.
Ζυμαρικά: Μια αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων και συμπλήρωμα πολλών άλλων ειδών τροφών, αφού ταιριάζουν με τα πάντα. Σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών, δίνουν ενδιαφέρουν στα γεύματά σας. Επίσης, διαλέγοντας ζυμαρικά ολικής άλεσης προσλαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Τέλος, οι ποικίλοι τρόποι μαγειρέματος των ζυμαρικών –σκέτα, με διάφορες σάλτσες, μέσα σε σούπες αλλά και συνοδευτικά κρεάτων κατσαρόλας ή ακόμη και φούρνου– αποτελούν πολύ καλή τροφή και εξαιρετική λύση για καθημερινές ιδέες μαγειρέματος.
Ελαιόλαδο: Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Με τη πιπεράτη γεύση του μπορεί να προστεθεί παντού, σε λαχανικά, όσπρια και κρέατα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές σάλτσες με βάση το ελαιόλαδο ή ακόμη και να το αλείψετε σε ψωμί το οποίο θα ψήσετε.
Ρύζι και δημητριακά: Το ακατέργαστο ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολύ υγιεινή τροφή. Το ίδιο και το πλιγούρι (αλεσμένο σιτάρι). Γενικά, τα δημητριακά είναι εύκολα στο μαγείρεμα και αποτελούν τέλειο συμπλήρωμα σε κρέατα, λαχανικά, πουλερικά και ψάρια.
Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, βιταμίνη Α και C και πολύ νόστιμες. Ωμές σε σαλάτα, ως συμπλήρωμα σε ψητά ή σε χυμό ως συμπλήρωμα σε μαγειρευτά, προσδίδουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό. Οι ντομάτες σε κονσέρβα είναι μια ιδανική λύση για να τις έχετε πάντα διαθέσιμες στην κουζίνα σας, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο και υγιεινό.
Κατάψυξη τροφών: Μπορούμε πάντα να έχουμε στην κατάψυξή μας κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρια ή ακόμη και λαχανικά, τα οποία προηγουμένως έχουμε διαλέξει φρέσκα. Έτσι, έχουμε τη λύση του «φρεσκοκατεψυγμένου» για το καθημερινό φαγητό στο ψυγείο μας, μια και οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής δεν μας επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή να ψωνίζουμε νωπά προϊόντα.
Φρούτα: Τα φρούτα πρέπει να έχουν περίοπτη θέση σε κάθε κουζίνα, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και περιέχουν λίγες θερμίδες,. Να προτιμάτε πάντα τα φρέσκα φρούτα, αλλά αν δεν υπάρχουν κάποιες στιγμές, μπορεί να αντικατασταθούν και από τις κομπόστες, οι οποίες είναι εξίσου θρεπτικές. Τέλος, τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν μια καλή λύση για ένα υγιεινό σνακ ή μια γευστική αλλαγή των πιο συνηθισμένων πιάτων σας. Τα φρούτα στη διατροφή, μόνο πολλαπλά οφέλη στην υγεία μπορεί να προσφέρουν.
meacolpa

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα