Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Καταστροφή Στη Φουκουσίμα Προκλήθηκε Από Ανθρώπινη Παρέμβαση!!


Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα πέρυσι προκλήθηκε από "ανθρώπινη παρέμβαση» και όχι μόνο  από το τσουνάμι, ανέφερε μία ιαπωνική κοινοβουλευτική επιτροπή στην τελική της έκθεση για την καταστροφή. 

«Από τις κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές και την Tokyo Electric Power [Tepco] έλειπε το αίσθημα της ευθύνης για την προστασία της ζωής και της κοινωνίας των ανθρώπων," δήλωσε η  Επιτροπή Ανεξάρτητης έρευνας για το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα  την Πέμπτη. 

"Πρόδωσαν αποτελεσματικά το δικαίωμα της χώρας να είναι ασφαλής από πυρηνικά ατυχήματα. Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα σαφώς ότι το ατύχημα ήταν «τεχνητό» ", ανέφερε. 


Οι αντιδραστήρας έξι του πυρηνικού σταθμού υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά τον Μάρτιο του 2011 όταν ο σεισμός και το τσουνάμι έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις και  απελευθέρωση ραδιενέργειας.



"Σύμφωνα με τη μελέτη αυτής της επιτροπής, στις 11 Μαρτίου, πιστεύεται ότι το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi ήταν σε ευάλωτη κατάσταση χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορούσε να αντέξει σεισμούς και τσουνάμι," αναφέρει η έκθεση.

Η κυβέρνηση και ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας TEPCO κράτησαν μυστικό το ότι οι  αντιδραστήρες θα μπορούσαν να έχουν καταστραφεί από τον αρχικό σεισμό. Η πρώτη έκθεση της TEPCO ανέφερε όλα αυτά, αλλά στην συνέχεια προτίμησαν να δικαιολογηθούν , λέγοντας ότι το μέγεθος του σεισμού και του τσουνάμι ήταν πέρα από κάθε προσδοκία κάτι που δεν μπορούσε λογικά να έχει προβλεφθεί.

Αλλά η έκθεση της επιτροπής, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μια σειρά από ευκαιρίες για λήψη αποφάσεων, οι ρυθμιστικοί οργανισμοί και ο φορέας διαχείρισης TEPCO ανέβαλαν σκόπιμα τις αποφάσεις, δεν έλαβαν μέτρα και οι αποφάσεις που πήραν ήταν αυτές που τους βόλευαν." 

Αναφέρει επίσης ότι ο λάθος τρόπος αντιμετώπισης του ατυχήματος θα μπορούσε να θέσει τα πάντα εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής.

ΑΡΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Τα ευρήματα συνιστούν περαιτέρω έρευνα σχετικά με την επίδραση του μεγέθους του σεισμού 9,0 - σε αντίθεση με το πανύψηλο τσουνάμι - για τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.

Γιγαντιαία κύματα παρέλυσαν τον εξοπλισμό ψύξης στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προκαλώντας ρευστοποιήσεις που σκόρπισαν ραδιενέργεια και ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να τραπούν σε φυγή. Η Επιτροπή δήλωσε στο παρελθόν ότι η αρχική αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης ήταν αργή και ανεπαρκής. Επειδή ήταν απροετοίμαστη.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Imad Khadduri, πυρηνικός επιστήμονας και συγγραφέας, είπε:
«Αυτοί οι αξιωματούχοι δεν είναι επιστήμονες. Θα έπρεπε να  συγκεντρώσουν μια ομάδα επιστημόνων και να στηριχθούν σε αυτούς, αλλά δεν το έκαναν. Απλά δεν έκαναν κάτι.Ναι, υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτό. "

"Αλλά σε γενικές γραμμές, αν αυτό το είδος της καταστροφής συνέβαινε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, πραγματικά αμφιβάλλω αν οι κυβερνήσεις και οι επιστήμονες στο άλλο μέρος του κόσμου θα ήταν σε θέση να την αντιμετωπίσουν, όπως έκαναν οι Ιάπωνες .» 

Η επιτροπή, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο έπειτα από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης,  σχεδιάστηκε ως εναλλακτική λύση στην έρευνα της διοίκησης στη χειρότερη πυρηνική κρίση σε μια γενιά.

Ο Kiyoshi Kurokawa,  πρόεδρος της επιτροπής, είπε ότι ήταν βέβαιος ότι η Επιτροπή είχε καταφέρει μία«ενδελεχή έρευνα και διαδικασία ελέγχου"  κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επίσης ο Kurokawa δήλωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει μια νέα δέσμη πολιτικών προτάσεων που θα πρέπει να "εφαρμοστούν με σταθερά βήματα με συστηματική προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση".

Τόνισε ότι είναι  ευθύνη των μελών της επιτροπής να βεβαιωθούν ότι ακολουθούνται οι συστάσεις. Η Επιτροπή δήλωσε ότι κατέχει πάνω από 900 ώρες ακροάσεων και συνεντεύξεων με περισσότερα από 1.100 άτομα κατά τη διάρκεια της έρευνας. Μεταξύ των ερωτηθέντων ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Naoto Kan, ο πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Yukio Edano, καθώς και βασικά μέλη από την TEPCO.

Από humansarefree
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα