Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Tι είναι η διαισθητική ανάγνωση

Παράδοση στο χείμαρρο του «Πολέμου της Πληροφορίας»

ή Επιλεκτική Εστίαση της Ενέργειας ώστε να αποκομίσουμε

ένα πολύτιμο νόημα από τα πράγματα,

τις σχέσεις μας,

τη Ζωή,

το Τώρα;!


Γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ένα βιβλίο, ένα κείμενο, έναν άνθρωπο,ενώ το κείμενο κι ο άνθρωπος επικοινωνούν στα Ελληνικά;!

1] Κάποιος μπορεί να βρίσκεται σε ένα πνευματικό - μορφωτικό -  επίπεδο, το οποίο δεν αντανακλά στο κείμενο που διαβάζει ή μπορεί να είναι προκατειλημμένος απέναντι σε ότι δεν αντανακλά στις πεποιθήσεις του, άρα εσωτερικά το απορρίπτει.

Επίσης πολύ σημαντικό, εάν κάποιος δονείται σε διαφορετική ενέργεια - συχνότητα από αυτή του κειμένου [συγγραφέα], είναι αδύνατον να «ξεκλειδώσει τους κωδικούς» που για κάποιον άλλο είναι πανεύκολοι!

Π. χ. Εάν το κείμενο δονείται σε Ενέργεια Αγάπης, ενώ ο αναγνώστης έχει «Κλειστή Καρδιά», είναι αδύνατον να το Κατά - Νοήσει. Αλλά και αντίστροφα, προκαλεί αποστροφή σε κάποιον που δονείται στην Αγάπη, ένα κείμενο λουσμένο στην αρνητικότητα.

2] Ενώ παντού χρησιμοποιούνται απλά Ελληνικά, δε γίνεται κανενός είδους Εμβάθυνση σε ένα βιβλίο, κείμενο, Διά - Λογο.

3] Εάν κάποιος δεν ξέρει να «Ακούει» ένα συνομιλητή, δεν ξέρει και να «διαβάζει», να Επι - Κοινωνεί,  άρα και να ερμηνεύει τη Ζωή.

[Σε αυτή την περίπτωση, σπάνια οι άνθρωποι «βουτούν τη γλώσσα» στο μυαλό ή στην καρδιά τους για να Επι – Κοινωνήσουν Α – Ληθινά, παρά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να «αδειάσουν το βρώμικο φορτίο τους» στους άλλους χρησιμοποιώντας τους ως σκουπιδοτενεκέδες…]

[Με την ίδια λογική, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να τιμήσεις με την προσοχή σου κάποιον που δεν ξέρει να Ακούει, να Επι – Κοινωνεί και απλά «ξεφορτώνει». Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις αμέσως :))) ].


Με λίγα λόγια, η Αλληλο - Κατά - Νόηση προϋποθέτει Εσωτερική Ειρήνη.

Πως είναι δυνατό να εξάγουμε Πολύτιμα Φιλοσοφικά Νοήματα όταν δεν εμβαθύνουμε [σε ένα κείμενο] κάνοντας ένα είδος Σπουδής;!

Η Σπουδή σημαίνει τη μελέτη, την προσοχή, την ανάλυση, την εμβάθυνση.

Βρισκόμαστε στην εποχή του Πολέμου της Πληροφορίας. Το καθημερινό «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο, η ανάγνωση πληροφοριών, η καθημερινότητα, μοιάζει  συχνά με ένα «επιφανειακό πασάλειμμα» επάνω από την επιφάνεια όλων όσων προβάλλονται ή συμβαίνουν.

Με αυτού του είδους το «πασάλειμμα» πολλές φορές μοιάζει η ίδια η ζωή των ανθρώπων που ζουν τα πάντα με ρηχότητα και δεν εστιάζουν σε κάτι συγκεκριμένα – σε άνθρωπο, βιβλίο, ταινία, συμβάν – ώστε να αποκαλύψουν τα κρυμμένα  νοήματα και διδάγματα πίσω από κάθε τι.

Ο μόνος τρόπος για να διδαχθούμε πραγματικά την ίδια τη Ζωή ή μέσα από ένα κείμενο που μοιάζει ενδιαφέρον, είναι η Επιλεκτική Εστίαση σε αυτό – άρα ηΠειθαρχία του Νου για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε τα πάντα να αποκτούν έτσι ένα Νόημα στη Ζωή μας.

Σημασία έχει, όσα κάνουμε στη Ζωή μας να έχουν ΝΟΗΜΑ.

Πως σχετίζεται η Πειθαρχία του Νου με τη Διαισθητική Ανάγνωση;!

Ακούγονται σκληρά όλα αυτά;! Κι όμως, είναι πολύ πιο απλά κι από το κουραστικό επιφανειακό «πασάλειμμα» - όπως το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο - το οποίο αποσπά μεγαλύτερα ποσά ενέργειας από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Καθώς όταν κάποιος υπνωτίζεται, πλέον λειτουργούν άλλες δυνάμεις πάνω από αυτόν που του αποσπούν τη ζωτική του ενέργεια και τον έλεγχο του εαυτού του. [Αλλά αυτό ανήκει σε άλλη σπουδή…]

Η διαισθητική ανάγνωση είναι πολύ απλά, η Σύνδεση με το «Εσωτερικό Πυρήνα» της Φώτισης. Η εσωστροφή. Το «μάζεμα της ενέργειας» προς τα μέσα μας, ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε σε ένα κείμενο, μία παράγραφο για να το Κατά - Νοήσουμε.

Όταν συγκεντρώσουμε την ενέργεια στον εσωτερικό μας πυρήνα, συνδεόμαστε με το Υπερσυνείδητο, με το Συμπαντικό Νου. Με αυτό τον τρόπο, αμέσως όταν γεννιέται μία απορία, αυτομάτως απαντάται! Αυτομάτως όλα όσα μοιάζουν με γρίφους, αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας! Και για να καταλάβουμε, πρέπει να ανοίξουμε την Καρδιά μας, ώστε να λειτουργήσει η Συναισθηματική Νοημοσύνη.

Μόνο αυτή μπορεί να συνδεθεί με τον Συμπαντικό Νου, ώστε να καταφέρουμε έτσι να «μπούμε» στο μυαλό και στην καρδιά του συγγραφέα, αρθρογράφου, συνομιλητή. Είμαστε όλοι μέρος του Συμπαντικού Νου. Όταν αποκόπτουμε εαυτό από αυτόν, διαχωριζόμαστε από τη Γνώση και την ίδια τη Ζωή. Η Ζωή είναι παντού αλληλένδετη στο Σύμπαν.

Η Νοητική Πειθαρχεία δεν είναι άλλη από την εθελοντική Εστίαση της Ενέργειας σε ένα σημείο - αντί της απόσπασης.

Η Διαισθητική Ανάγνωση δεν είναι παρά η ίδια η Συναισθηματική Νοημοσύνη, μέσα από την οποία καλείσαι να ερμηνεύσεις τα Πάντα, αφού η ίδια συνδέεται με το Συμπαντικό Νου και κάθε πληροφορία στο Σύμπαν. Όλες οι πληροφορίες δύνανται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, φτάνει ο Δέκτης και ο Πομπός να είναι Συνειδητά Ανοιχτοί [μέσω της Καρδιάς, όχι απλά μέσω του Νου].

Δοκιμάστε το και θα ερμηνεύσετε όλη τη Ζωή, τον Κόσμο και τους Άλλους με αυτό τον τρόπο…

Με την Εστίαση της Προσοχής θα καταλάβεις τι διαβάζεις.

Με την Εστίαση στην Καρδιά θα ερμηνεύσεις.

Με την Απουσία Προκατάληψης & με Ανοιχτή Καρδιά, θα μάθεις Α - Λήθειες και θα Εμ = Πνευστείς από τον άλλο, τα βιβλία, τη Ζωή...


Και θα γίνεις κι εσύ ένας Ήλιος που θα φωτίζει και θα εμπνέει..

Γιατί ξέρεις να αφουγκράζεσαι, να «Ακούς» με Καρτερικότητα – άρα είσαι ανοιχτός και ανοιχτή μέσω της Καρδιάς, επικοινωνείς με τα Πάντα στο Σύμπαν.

Γιατί ξέρεις όχι μόνο να «Διαβάζεις» αλλά και να «Ερμηνεύεις» τώρα πια τα σημάδια, συνδεδεμένος / συνδεδεμένη με το Συμπαντικό Νου.

…Γιατί κάθε Αλληγορία ή τα εισαγωγικά [«»]που εσωκλείουν μέσα τους παράξενες εκφράσεις και λέξεις, δεν είναι παρά η Ποίηση, η άλλη όψη της Ζωής που είναι τελικά Ό – Μορφη, έχει μορφή, άρα Α – Λήθεια, δηλαδή Φως.


Όταν από το «πασάλειμμα» περάσεις στο «Νόημα», τότε ο ρηχός φασαριόζικος χείμαρρος του «πολέμου της πληροφορίας» εξαφανίζεται κι όλα αποκτούν Υπό - Σταση, Μορφή, άρα και ΨΥΧΗ.

 
Φίλις Χρυσού
[Αndromeda Galactica]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα