Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

1ος Εχθρός & Σύμμαχος



Κύριε εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, αφού ξέρεις πλέον πως ο Χαρακτήρας και η στάση σου σε όλα τα προβλήματα και τις καταστάσεις είναι ο κύριος λόγος της επιτυχίας σου, είσαι έτοιμος να προχωρήσεις τις επόμενες δεκαετίες σίγουρος για την δόξα την οποία θα λάβεις ;;;


Άκουσε όμως και αυτό. Πως οι τρόποι για την Ευτυχία του Εαυτού σου, δεν έχει μόνο να κάνει με το να τον γνωρίζεις, αλλά τα παρακλάδια του λένε πως ο Εαυτός, Επιτυχία, η Ευτυχία και η κάθε είδους αυξανόμενη λογική σε συνάρτηση με τις δυνάμεις που θα αποκτήσεις και την ωριμότητα, είναι καθαρά Θέμα Χρόνου.


Εδώ όμως δε θα μιλήσω για την Χρονική Λογική μόνο. Θα μιλήσω για τον απλό Χρόνο, τον Γέροντα ο οποίος στέκεται Καθορισμένος Αιώνια να αλλάζει όλα τα πράγματα σε κύκλους. Είναι αυτός ο οποίος κυριεύει τα πάντα είτε άυλα είτε υλικά. Ο Χρόνος είναι έννοια η οποία ο κάθε άνθρωπος της Λογικής θα πρέπει να σέβεται και να τιμά καθημερινά, διότι από την στιγμή που γεννήθηκε, χωρίς να του έχει προσφέρει κάτι, ζει μέσα στην δοσμένη Μαγεία του.


Ο Χρόνος, είναι μια έννοια η οποία όπως όλες οι άλλες, έχει λάβει μόνο αρνητική σημασία από ορισμένους ψευδο-ώριμους, οι οποίοι όπως πάντα αντιλαμβάνονται τις ουσιώδεις αυτές έννοιες μόνο με τα όσα επιτάσσει, η όποια μόδα λογικής κυριαρχεί στην οικουμένη. Στον Χρόνο λοιπόν έχουν δοθεί ονόματα τα οποία δε θα έπρεπε καν να διανοούνταν να δώσουν ούτε οι καταρολάτρες. Θυμούνται μόνο τον Χρόνο όταν έχει να κάνει με «θέματα καρδιάς», και καταταράσσονται αυτόν για τις αρρώστιες ή για τις δυσκολίες τις οποίες περνάνε.


Όμως, όπως πάντα εδώ βρισκόμαστε αυτοί που πρέπει για να κατανοήσουμε όλοι μαζί, πως εκτός του ότι ο Χρόνος είναι θετικότατος όταν ξέρεις να τον χρησιμοποιείς προς όφελός σου, αυτός μπορείς να σε φέρει σε ολοένα και αυξανόμενη Λογική μα και Δυνάμεις, χωρίς να κάνει κάτι, αλλά πανίσχυρος καθώς είναι, μόνο με την ελάχιστη Μαγεία την οποία θα σου δώσει, εσύ θα προσπερνάς τα πάντα και θα εξελίσσεσαι. Διότι αυτό είναι ο κύριος λόγος Υπάρξεώς σου και του.


Είσαι συνδεδεμένος μαζί του. Έχετε μια σχέση η οποία σας ενώνει από την πρώτη σου ημέρα μέχρι και την τελευταία. Όταν στέκεσαι και μνημονεύεσαι τον καλείς. Όταν στέκεσαι και κοιτάς το μέλλον ξανά τον καλείς. Όταν προγραμματίζεις και πάλι. Τα πάντα τον φέρνουν στο Μυαλό σου. Τα πάντα τα κάνεις μέσα στα όριά του. Τα πάντα γίνονται μόνο και μόνο επειδή αυτός κυλάει διότι έχει καθοριστεί να κυλάει για όλους τους Αιώνες. Να μάθεις τον Χρόνο και να τον τιμάς διότι αυτός θα σε φέρει εκεί που θέλεις.


Εφόσον είσαι άρρηκτα συνδεδεμένος με κάτι σαν και αυτό και δεν μπορείς να ξεφύγεις ακόμα και να το ήθελες, είτε σε αυτό το επίπεδο είτε σε άλλο, κατανόησε πως δεν υπάρχει Νίκη σε αυτό το θέμα. Όλοι όσοι λένε πως η ζωή είναι μια προσπάθεια για να βγεις από τον κύκλο του Χρόνου και της Φθοράς είναι μισοί σωστοί και μισοί λάθος. Από τον κύκλο του Χρόνου δεν βγαίνεις καθώς ο Χρόνος έχει προέκταση την Λογική, μα μονάχα εσύ κάνεις προσπάθεια να την αυξήσεις έτσι ώστε να αποφύγεις την φθορά και την οξείδωση του Νου σου.


Εφόσον το κατανοήσεις το παραπάνω, τότε έλα μαζί μου να καταλάβεις την Λογική του Θέματος που απασχολεί τους πάντες. Σε κάτι το οποίο δεν έχεις Νίκη, παρά μόνο συμβιβασμό, τότε μάθε να γίνεσαι Πολιτικός και Στρατηγικός. Δώσε να κατανοήσει ο Χρόνος πως εσύ είσαι διατεθειμένος να του κάνεις τα χατίρια ! Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, κατανόησε πως ο Χρόνος δεν θέλει κανέναν να τον κατακρίνει, παρά μόνο Φίλους θέλει. Εσύ που είσαι αυτός ο οποίος αγαπάει την Μαγεία, θα γίνεις και φίλος του Χρόνου. Θα τον χρησιμοποιήσεις μόνο για το θετικό.


Με το παραπάνω εννοώ πως ο συμβιβασμός σου θα είναι απλά να καταλάβεις τις λειτουργίες του και να δίνεις χώρο για τον Χρόνο μέσα σου. Δώσε χρόνο για τον χρόνο. Μόνο έτσι εσύ θα δεις πως είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς. Για να ανέβεις σκαλοπάτια. Ο Χρόνος είναι αυτός ο οποίος περπατάει δίπλα σου, γιατί είναι ο Χώρος που σε περιβάλλει. Δεν γίνεται να υπάρχει αλλιώς αυτό το πράγμα !! Αυτή η έννοια είναι έτσι όπως δόθηκε τώρα.


Σε όλες σου τις δουλειές να ξέρεις πως θα έχεις και συνεργάτη. Αυτός όμως να γνωρίζεις πως είτε θα είναι σύμμαχός σου είτε εχθρός σου. Ο Χρόνος όσους παπάδες και να τον κάνεις αυτός θα επιβάλλει αυτό που ο ίδιος θέλει. Πολιτικός να γίνεις χωρίς ψέματα και στρατηγός για να τον κάνεις κύκλους, έτσι ώστε πάντα να είναι με το μέρος σου. Πρόσεχε όμως, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως Χρόνος είναι κάποιος ο οποίος του αρέσει να σε παιδεύει.

Τα στοιχεία τα οποία εσύ θα πρέπει να κρατήσεις για τον χαρακτήρα σου Φίλε μου, θα είναι τα εξής. Θα πρέπει κάθε φορά που αγχώνεσαι για μια δύσκολη θέση την οποία έχεις πάνω σε μια κατάσταση πως ο Χρόνος δεν είναι στατικός και πως θα περάσει μόνο όταν εσύ συνεργαστείς μαζί του. Αυτός είναι ο υπαίτιος για την εξέλιξή σου. Άρα από δω και πέρα δε χρειάζεται να ανησυχείς για την πρόοδό σου. Όταν εσύ έχεις πάρει την απόφαση να μετρήσεις τις δυνάμεις σου με κάτι και πάνω σε κάτι άλλο, γνώριζε πως θα γίνει αυτό ούτως ή άλλως όταν εσύ καθορίσεις πως θα το αναλάβεις μαζί με τον Χρόνο.


Πολλές φορές έχει τύχει να ακουστούν παράπονα από άτομα για την εξέλιξή τους, για την πρόοδό τους και την προσφορά τους όσο περνάνε οι μήνες και τα χρόνια. Φίλοι μου, πρέπει ο καθένας να έχει το «κεφάλι του εδώ». Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και πως όλα τα βήματα που κάνει κάποιος πρέπει να είναι τόσο προσεκτικά και αργά, μα σταθερά συνάμα, μόνο και μόνο για να μην χαθεί χρόνο στο μέλλον. 


Όλα πρέπει να είναι αργά και ανοδικά όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις, γιατί το γρήγορο δεν σημαίνει πάντα και σωστό. Ειδικά σε βασικές καταστάσεις τις οποίες περνάει ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή, να πάρει τον χρόνο του, να έχει την ηρεμία και την ησυχία που αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις, έτσι ώστε μελλοντικά να αυξήσει την απόδοσή του και να μειώσει την συνεργασία του με τον Χρόνο, για καλύτερα αποτελέσματα.


Γι αυτό το λόγο, υπομονή. Υπομονή, γιατί για να κάνεις σοβαρά πράγματα θες πολλά χρόνια.. Πώς κάποιος μπορεί να θέλει συνέχεια κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν έχει πράξει τίποτα, περιμένοντάς το από άλλον, ο οποίος για να το πετύχει, έχουν περάσει δεκαετίες. Αυτό το λιγότερο είναι ανόητο. Γι αυτό το λόγο, όχι παιχνίδια με τον Χρόνο που εξωτερικεύονται σε λάθος άτομα. Θα πρέπει να υπάρχει σωστή κατανόηση πως ο Χρόνος είναι σύμμαχός μας μόνο, όχι εχθρός μας που βγαίνει στα λάθος άτομα.


Μόνο να χάσει κάποιος έχει εάν βιάζεται να λάβει πράγματα με το «θέλω». Εάν κυνηγάει τον χρόνο και θέλει συνέχεια να συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν και προσπαθούν για έτη ολόκληρα αδιάκοπα, τότε ο χρόνος θα στραφεί εναντίων τους, μόνο και μόνο γιατί έχουν χάσει πολύτιμα λεπτά από την ουσία του.


Θυμήσου Φίλε μου, πρέπει να συμμαχήσεις με τον Χρόνο. Πρέπει να το κάνεις. Δώσε χώρο στον χρόνο. Ξεκίνα όλα σου τα θέματα σιγά και σταθερά. Ας περάσουν έτη πολλά. Αυτά τα έτη είναι το ταξίδι το οποίο εσύ θα πρέπει να αφοσιωθείς και να ευχαριστηθείς. Όλες οι αποτυχίες και οι επιτυχίες σου θα είναι μέσα σε αυτό και συ θα το λάβεις ως δώρο στο τέλος. Στο τέλος Φίλε της Φιλοσοφίας, ο Χρόνος θα σε βραβεύσει με μία στιγμή στην οποία θα αποδείξεις όλα αυτά τα οποία έχεις κατακτήσει με τους μόχθους σου και τους κόπους, τον ιδρώτα και τις δυσκολίες τις οποίες έχεις περάσει.


Γνωρίζεις πολύ καλά από την αρχή πως ο δρόμος που διάλεξες είναι ο πιο αργός ο οποίος υπάρχει. Το μονοπάτι της Μαγείας-Φιλοσοφίας είναι μακρύ και δεν τελειώνει ποτέ, ακόμα και στο επίπεδο του ανθρώπου. Είναι κάτι ανηφορικό και λίγοι τα καταφέρνουν. Όμως όσοι έχουν φτάσει ψηλά, κατανόησαν πως αυτό θα το κάνουν μόνο με το να διεισδύσουν στα μυστήρια αυτού. Μόνο όταν βάλουν μέσα στο πετσί τους πως όλα πρέπει να γίνουν στην αρχή πολύ αργά και βασανιστικά, για να γίνουν σωστά και να μην τους προδώσουν την τελευταία στιγμή. Την στιγμή που θα αποδείξουν σε όλους μα πάνω από όλα στον ίδιο τους τον Εαυτό, ότι δεν έκαναν την λάθος επιλογή.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα