Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικά Τσιγάρα: Καταναλωτικά προϊόντα και όχι ιατρικές συσκευές


sigaretta elettronica vs sigarettaΚαταναλωτικά προϊόντα και όχι ιατρικές συσκευές θα θεωρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην ΕΕ κατόπιν επίτευξης συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων.
Όπως μεταδίδει το Euronews, «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την διαμόρφωση της τελικής νομοθετικής πρότασης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε χαλαρή μάλλον στάση απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, θεωρώντας ότι είναι λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό τσιγάρο. Στον αντίποδα,οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών επιδίωξαν περισσότερο περιοριστικούς κανόνες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί η νικοτόνη που περιέχουν”.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα προϊον γρήγορα αναπτυσσόμενο στην αγορά που σε δέκα χρόνια αναμένεται να έχει ξεπεράσει εκείνη των κανονικών τσιγάρων, ύψους 700 δισ. Ευρώ.
Με βάση τη νέα αντικαπνιστική νομοθεσία, θα περιλαμβάνονται εμφανέστερες προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων, καθώς και ρυθμίσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Ωστόσο ενώ θα επιτραπούν, η Κομισιόν θα μπορεί να επιβάλει στο μέλλον την απαγόρευσή τους σε όλη την ΕΕ αν τρία ή περισσότερα κράτη μέλη τα απαγορεύσουν για λόγους υγείας.
Οι κανονισμοί περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση των προϊόντων καπνού για κάπνισμα που περιέχουν γεύσεις όπως φρούτου ή βανίλιας. Τα τσιγάρα μεντόλ θα απαγορευθούν τέσσερα χρόνια αργότερα, αφού μερικές κυβερνήσεις ζήτησαν τη βραδύτερη σταδιακή απαγόρευσή τους.
Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί επισήμως από τους υπουργούς της ΕΕ και την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πριν τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη χρονιά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα