Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πατατάκια ή μαριχουάνα;



Την ίδια επίδραση με την μαριχουάνα αποδεικνύεται ότι παρουσιάζουν τα πατατάκια! Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην έρευνα του έλεγχου της όρεξης , οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία που μας οδηγεί στο να μην μπορούμε να καταναλώσουμε μόνο 1 πατατάκι , αν ανοίξουμε το σακουλάκι!

Οι πολύ λιπαρές τροφές όπως τα πατατάκια , οι τηγανιτές πατάτες , τα γαριδάκια και όλα τα παρόμοια σνακ , βρέθηκε ότι είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν στον οργανισμό μας , και ιδιαίτερα τον εγκέφαλο μας , την παραγωγή ειδικών χημικών ουσιών , των ενδοκαναβινοειδών. 



Τα ενδοκαναβινοειδή είναι χημικές ουσίες που μοιάζουν πολύ με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα και σύμφωνα με σχετικές έρευνες , είναι δυνατόν να προκαλέσουν εθισμό στον οργανισμό μας , όπως ακριβώς και η μαριχουάνα


Ο εθισμός είναι αυτός που δεν μας αφήνει , όπως φαίνεται ,  να καταναλώσουμε μόνο 1 πατατάκι αλλά όλο το σακουλάκι ή που μας οδηγεί να θέλουμε να χαλαρώσουμε τρώγοντας τέτοια σνακ , κάθε μέρα και συνήθως την ίδια ώρα της ημέρας.

Οι ουσίες αυτές εκκρίνονται στον εγκέφαλο μας με την παρουσία του λίπους της τροφής στο έντερο  και οδηγούν σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης. Όσο πιο λιπαρά είναι τα πατατάκια και όλα αυτά τα σνακ , τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάρτηση που προκαλούν , γιατί  η παρουσία των ενδοκαναβινοειδών στον οργανισμό είναι μεγαλύτερη.


Τα ενδοκαναβινοειδή σύμφωνα με νεότερες μελέτες φαίνεται ότι επηρεάζουν και την όρεξη και την γεύση  , ενώ ασκούν και προστατευτική δράση στον οργανισμό μας έναντι του ηλίου ή του ανέμου γιατί εκκρίνονται και στο ανθρώπινο δέρμα.
Προτιμήστε λοιπόν σνακ και νέα παρόμοια τρόφιμα , αντί για τα κλασσικά πατατάκια , που θα έχουν λιγότερα λιπαρά  όχι μόνο για να πάρετε λιγότερες θερμίδες και λίπη  άλλα και για να είστε και λιγότερο εξαρτημένοι από αυτά !


diaitologia

weed-ellas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα