Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αν σε συμπαθούν όλοι, κάτι κάνεις λάθος

Το να χαράζεις το δικό σου δρόμο, δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Η κορυφή δεν έχει μοναξιά, έχει φοβερή μπάρα και το καλύτερο cast διασημοτήτων του κόσμου.
Τολμάς ν’ ανέβεις ως εκεί;
συμπαθούν, δεν με συμπαθούν, δεν σε συμπαθούν, δεν με συμπαθει κανεις, γιατι με αντιπαθουν, δεν με συμπαθει κανεισ, δεν με συμπαθουν οι φιλοι του, τι κανω και με αντιπαθουν, συμπαθεια, εμπαθεια

Θυμάστε κάπου εκεί στην πρώτη Λυκείου, τότε που οι δεινόσαυροι περπατούσαν τη Γη, το Ίντερνετ πέρναγε μέσα από μπρικοειδή μόντεμ στα 33.600 και κινητά τηλέφωνα είχαν μονάχα οι σούπερ-κακοί στα προχώ έργα; Θυμάστε πόσο σημαντικό ήταν να είσαι «κομμάτι», ψυχή της παρέας και να σε χαιρετάνε οι πάντες, από τον Κυρ-Μπάμπη που πούλαγε κουλούρια έξω από το σχολείο μέχρι και τον πιο άσχετο συμμαθητή σου από το Άλφα-Άλλη-Άκρη-Του-Διαδρόμου;
Και αν βιώσατε κάποια βερζιόν της παραπάνω ιστορίας, είναι πολύ πιθανό το κουσούρι να σας ακολούθησε και στον ενήλικο βίο.

Αυτή η ακατανίκητη τάση να είσαι ευγενικός παντού και πάντα, να μην κακοκαρδίζεις κανέναν και καμιά, να έχεις την πίτα ολόκληρη, το σκύλο χορτάτο και μόνιμα καπαρωμένο το Νόμπελ Ειρήνης;

Λέγεται ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και σε προχωρημένα στάδια, μπορεί να αποβεί μοιραία.
Ως χρόνιο θύμα της «Amita Motion-Όλη η Παρέα Ένα Χαμόγελο» προπαγάνδας, αφίχθην στον ενήλικο βίο με την αστεία ιδέα πως έπρεπε να με αγαπούν όλοι, ανά πάσα στιγμή. Ξέρετε τώρα, αυτές οι φαιδρότητες που βγαίνεις σε ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και ενώ το μαλακο-ραντάρ χτυπάει κόκκινο συναγερμό, εσύ εξακολουθείς να είσαι ευχάριστος και φιλικός και καταλήγεις να φεύγεις με προσκλήσεις για τους εφιαλτικότερα βαρετούς καγκουροκαφέδες της ζωής σου.

συμπαθούν, δεν με συμπαθούν, δεν σε συμπαθούν, δεν με συμπαθει κανεις, γιατι με αντιπαθουν, δεν με συμπαθει κανεισ, δεν με συμπαθουν οι φιλοι του, τι κανω και με αντιπαθουν, συμπαθεια, εμπαθεια

Και υπάρχει ας πούμε ένα φυσικό όριο, μια αόρατη τελική γραμμή η οποία αχνοφαίνεται ως τα εικοσικάτι και βάζει τα δυνατά της να σε πείσει ότι αν δεν ευχαριστήσεις τους πάντες, θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Μπορείς λοιπόν, ελαφρά τη καρδία, να στείλεις αυτή τη γλυκιά γραμμή στο διάολο.

Η ζωή είναι περίπλοκο πράγμα. Δεν είναι ούτε σωστή, ούτε λάθος. Ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Απλά είναι. Σου δίνει πάσες και αντιδράς. Οι αντιδράσεις σου, σε βάθος χρόνου, γίνονται αυτό που οι ψυχολόγοι χαίρονται να βαφτίζουν προσωπικότητα. Η προσωπικότητα, από τη φύση της, επίσης δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή. Απλά είναι. Κάποιοι θα τη γουστάρουν, κάποιοι θα την απεχθάνονται.

Συγχαρητήρια, μόλις έγινες ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Αν συμφωνούσες με όλους τους τριγύρω, το μόνο λογικό συμπέρασμα θα ήταν πως είσαι είτε φανταστικός ψεύτης είτε αφοσιωμένος ψυχασθενής. Εξαιρετικές ιδιότητες αμφότερες, αλλά όχι ακριβώς τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο διηνεκές. Το να έχεις συγκεκριμένες απόψεις, από τη στιγμή που τις στηρίζεις με τη στάση σου και ακόμη και όταν τις αμφισβητείς καθημερινά, μένουν αναλλοίωτες –ή έστω μεταμορφώνονται σε ενδιαφέροντα παιδιά- σημαίνει πως είσαι αληθινός, πως ανασαίνεις το γλυκά μολυσμένο αέρα του εδώ, πως έχεις το θάρρος να σταθείς στα πόδια σου και να τραβήξεις το δικό σου δρόμο.

συμπαθούν, δεν με συμπαθούν, δεν σε συμπαθούν, δεν με συμπαθει κανεις, γιατι με αντιπαθουν, δεν με συμπαθει κανεισ, δεν με συμπαθουν οι φιλοι του, τι κανω και με αντιπαθουν, συμπαθεια, εμπαθεια

Και σίγουρα, οι κοινωνικές ύαινες «που περνάνε σούπερ» θα σπεύσουν να απομακρυνθούν με την ταχύτητα του φωτός. Οι ασπόνδυλοι παραλίγο άνθρωποι θα σε βρουν «άξεστο και σνομπ» και οι γυναίκες που ονειρεύονται ένα χρόνια ναρκοληπτικό κουβαλητή, θα τρέξουν αλαφιασμένες μακριά απ’ τη ματιά σου. Θα είσαι όμως, για πρώτη φορά και για πάντα αληθινός.
Και όσοι στέκονται ακόμη γύρω σου, θα είναι οι πολυτιμότεροι θησαυροί που θα σου δώσουν ποτέ οι Θεοί. Το πλήρωμα που θα σε κουβαλήσει μέχρι τις πέρα άκρες του μαγικού πανηγυριού που ονομάζουμε ζωή.
Και αν υπάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό, υπόσχομαι, θα πάω σε σκυλάδικο και θα είμαι ευχάριστος και συγκαταβατικός, ένα ολόκληρο βράδυ.
 galsnguys

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα