Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ

Του Καταμπελίση Διονύση
Να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να απλοποιήσουμε και να κατανοήσουμε πως λειτουργεί αυτός ο νόμος και όσο γίνεται να τον κάνουμε κτήμα μας για να ευημερούμε και να έχουμε καλή υγεία πνευματική, ψυχική και σωματική και κατ επέκταση δημιουργικές και παραγωγικές σχέσεις στον κοινωνικό και εργασιακό μας χώρο.
Να ξεκινήσουμε ότι με το που γεννιέται ένα ανθρώπινο ον έρχεται να πάρει την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια της ζωής του σ αυτό τον πλανήτη γη.
Έχει ένα ρολόι δίπλα του  να του υπενθυμίζει συνέχεια το χρόνο ώστε αν χρειάζεται να αυξάνει η να ελαττώνει ταχύτητα για να επιτυγχάνει τους στόχους του και μια ζυγαριά μέσα του αόρατη θέλουμε να λέμε, αλλά πολύ βασική που άλλοτε ισορροπεί άλλοτε γέρνει στη μια πλευρά άλλοτε στην άλλη, είναι συνέχεια σε κίνηση και την ξέρει πολύ καλά ο διευθύνον νους μας ο ανώτερος εαυτός μας, αλλιώς είναι το καμπανάκι της συνείδησης μας.

Σ αυτή τη ζυγαριά κάθε σκέψη κάθε συναίσθημα κάθε πράξη έχει το αντίστοιχο βάρος και αν υποτεθεί ότι και μέσα μας λίγο πολύ υπάρχει ένας πίνακας δεοντολογίας που και αυτόν ο ανώτερος νους μας γνωρίζει, παράδειγμα ξέρουμε και ξεχωρίζουμε ποιες μπορεί να είναι θετικές η αρνητικές σκέψεις ,θετικά η αρνητικά συναισθήματα, θετικές η αρνητικές πράξεις και κατά τη διάρκεια της πορείας μας στη ζωή εμπλουτίζουμε με ποιότητες αυτό τον πίνακα για να έχουμε περισσότερες επιλογές, τότε λοιπόν το κατά πως εμείς τα τοποθετούμε πάνω στη ζυγαριά αυτή αν χάνει την ισορροπία της δημιουργούνται και οι διάφορες παρενέργειες.
Αναφέρω παραδείγματα για να καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει.
Εφευρίσκουμε τρόπους όχι τόσο διαφανείς για να συγκεντρώνουμε χρήματα επειδή έχουμε ανεπτυγμένο το εγώ της φιλοχρηματίας, εκείνη η αδιαφάνεια δημιουργεί βάρος στη ζυγαριά και κατ επέκταση στη ψυχή και στο σώμα. Έχω ανεπτυγμένο το εγώ της βουλιμίας δηλ είμαι λαίμαργος στο φαγητό άρα διατάραξη της ζυγαριάς και αμέσως αύξηση σωματικού βάρους. Η ζυγαριά να θυμόμαστε ζυγίζει σκέψεις ,συναισθήματα, πράξεις. Έχω μίσος η ζήλια για συνανθρώπους μου, απλά και μόνο η σκέψη δημιουργεί εκκρίσεις βλαβερών ορμονών στον ανθρώπινο οργανισμό με ότι συνεπάγεται μέσα μας.
Μαθαίνω να λειτουργώ με αρνητικές σκέψεις ,αρνητικά συναισθήματα, αρνητικές πράξεις τότε η παρουσία μας και μόνο δημιουργεί άσχημες εκπομπές και στον περιβάλλοντα κοινωνικό μας περίγυρο οπότε μόνος κτίζω τον αποκλεισμό μου από την κοινωνία αν αυτές είναι αρνητικές ή έχω το σεβασμό αυτής και τη συγχώρηση αν οι εκπομπές είναι θετικές.
Έχω χαλάσει την ισορροπία της ζυγαριάς έχω γεμίσει το ένα της μέρος με αρνητικά συναισθήματα και άσχημες σκέψεις αυτό φαίνεται στο ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν αλλοιωθεί γέλιο δεν υπάρχει οι μύες είναι σφιγμένοι η χαρά έχει φύγει γινόμαστε λιγομίλητοι η άρθρωση του λόγου έχει χαλάσει ο λόγος γίνεται πιο φτωχός το άγχος μας έχει κυριεύσει.
Έχουμε συμβάλλει ώστε να αλλάξουμε προς το χειρότερο την τύχη μας και τη ζωή μας.
Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα που αφού κεντρίσαμε τη συνείδηση να μπορούμε ο καθένας μας να πούμε.
Δηλαδή γεμίσαμε το ένα μέρος της ζυγαριάς με φθόνο με ψέμα με λαιμαργία με ζήλια με το να βγάζουμε τον εαυτό έξω από ότι μας συμβαίνει και να τα ρίχνουμε σε άλλους με το να έχουμε φορτωθεί ευθύνες που δεν είμαστε ικανοί να εκπληρώσουμε να χρησιμοποιούμε δόλια μέσα να χρησιμοποιούμε τους πάντες να παίρνουμε ενέργεια από άλλους γιατί δεν έχουμε μάθει να αντλούμε από τον εαυτό μας ,μήπως μας θυμίζει τη Βαβυλωνία που ζούμε σήμερα και συνάμα τη μοναξιά μας .Μερικοί ίσως νομίσαμε ότι γινόμαστε εκλεκτοί και αποκτάμε υπεροχή έναντι των άλλων με τέτοιες τακτικές. Η  δημιουργία όμως ενδιαφέρεται για την εξέλιξη όλων των όντων που είχαν τη τύχη να γεννηθούν στο πλανήτη γη και κανείς δεν έχει δικαίωμα να βλάπτει τους άλλους παρά μόνο η φυσική επιλογή.
ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
Φαντασθείτε λοιπόν τι βάρος πρέπει να έχει αποκτήσει ένας άνθρωπος που το ένα μέρος της ζυγαριάς έχει τα παραπάνω και δεν είχε μεριμνήσει να την εξισορροπήσει. Πως γίνεται αυτό.
Ένα αερόστατο όταν δεν μπορεί ν ανέβει τι κάνει. Ρίχνει το έρμα δηλαδή πετά ότι του είναι άχρηστο. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε .
Πετάμε όλα όσα μας έχουν φορτώσει ,όσα μας έχουν γεμίσει τοξίνες  και είναι μέσα μας, πρώτα. Αναφέρω μερικά παραδείγματα να σας κεντρίσω και να βρείτε εσείς τα υπόλοιπα.
Ένας  πολύ φορτωμένος που καπνίζει και του δημιουργεί πρόβλημα καλό είναι να το πετάξει από τη ζωή του  γιατί θα δώσει όγκο στους πνεύμονες άρα θα συλλέγει περισσότερο οξυγόνο κατά την αναπνοή θα έχει καλύτερη αιμάτωση στον εγκέφαλο οπότε δύναμη και ζωή. Περιορισμό του αλκοόλ αν κάνει κατάχρηση για βελτίωση αγγείων. Δραστικό περιορισμό λιπαρών τροφών αν έχει βάρος .Γενικά στην εποχή μας που έχει πολύ άγχος το πολύ λίπος μέσα μας δε βοηθά χάνουμε σε κίνηση .
Εσείς βγάλετε ότι άλλο δε σας χρειάζεται.
Μετά βάλετε άσκηση στη ζωή σας.
Παραπάνω είπαμε πρώτα ξεκινάμε με αυτά. Επειδή όμως το σώμα έχει συνηθίσει να δουλεύει με τέτοια βάρη στο άλλο μέρος της ζυγαριάς για να γίνει ισορροπία τοποθετούμε δημιουργικά πράγματα π.χ κόβουμε τσιγάρο, αντικαθιστούμε με ένα δημιουργικό χόμπι που μας αρέσει . Κόβουμε αλκοόλ ,αντικαθιστούμε με κάτι χειρονακτικό η να ζωγραφίζουμε η να φτιάχνουμε το περιβόλι η να βγάζω φωτογραφίες ,καταλάβατε. Όταν αρχίσετε και νοιώθετε ήρεμοι, αρχίσετε και παρατηρείτε το περιβάλλον γύρο σας , αρχίσετε και παρατηρείτε τις λεπτομέρειες  που υπάρχουν γύρο μας και δεν είχαμε προσέξει ποτέ πριν, αυτές τις μικρές χαρές, η ζυγαριά έχει ισορροπήσει και εκεί στα απλά βρίσκεται και η ευτυχία. Καλή τύχη στη νέα ζωή.
Όταν τελειώσουμε με το μικρόκοσμο μας αρχίζουμε να πετάμε στον μεγάλο εξωτερικό χώρο με αυτοπεποίθηση όμως και γνώση γιατί ότι συμβαίνει μέσα μας συμβαίνει και έξω.
Προσοχή στην ισορροπία της ζυγαριάς, πετάμε μέχρι εκεί που μπορούμε κάθε φορά.
ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ
Όταν καταφέρουμε και βάλουμε σε μια τάξη τα θέματα του εσωτερικού μας εαυτού δηλαδή  που αφορούν εμάς τους ίδιους ,μετά ξεκινάμε τη τακτοποίηση θεμάτων που βρίσκονται έξω από εμάς ,πρώτα από το οικογενειακό μας περιβάλλον που είναι και το πιο κοντινό. Αλλού δίνουμε ευθύνες αλλού παίρνουμε προσέχοντας τις ισορροπίες ,χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, μάλιστα τα παραβλέπουμε χάριν της οικογένειάς μας ώστε να είναι όλοι καλά.
Κατόπιν ανάλογα θα κινούμαστε και στις σχέσεις μας με την κοινωνία γενικά, τακτοποιώντας οικονομικές διαφορές όπου υπάρχουν, σχέσεις με άλλα άτομα είτε τις λύνουμε είτε τις κρατάμε, εργασιακές διαφορές τις τακτοποιούμε όσο περνά από το χέρι μας.
Θα παρατηρήσετε και εσείς αν χρησιμοποιηθεί σωστά και αντικειμενικά χωρίς σκοπιμότητες αυτός ο νόμος του δώσε και πάρε κτίζουμε μια μικρή ευτυχία γύρο μας που σε κανένα δε χρωστάμε ούτε μας χρωστούν και όλοι μας προσέχουν γιατί τους προσέχουμε και εμείς. Τα μάτια  της ψυχής και του μυαλού συνέχεια ανοικτά ώστε να συντηρούμε αυτή τη κατάσταση.
Τέλος παρατηρούμε μετά από τέτοιες διαδικασίες γινόμαστε περισσότερο ήρεμοι, ευδιάθετοι, μας  αρέσει να απολαμβάνουμε τη ζωή με τις διακυμάνσεις της και γινόμαστε  περισσότερο χρήσιμοι γενικά σε όλα.
ΚΑΤΑΜΠΕΛΙΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
2ος βαθμός Usui Reiki Ryoho
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα