Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η κατάβαση στο εσωτερικό του μεγαλύτερου σπηλαίου στον πλανήτη αποτελεί μια επική εμπειρία.

son_doong_cave_vietnam_01

Η σπηλιά Son Doong είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου και βρίσκεται στην επαρχία Quang Binh στο Βιετνάμ. Η είσοδος του σπηλαίου βρέθηκε αρχικά από έναν κάτοικο της περιοχής που ονομάζεται Ho Khanh το 1991, αλλά οι πρώτοι άνθρωποι που εισήλθαν ήταν μια ομάδα Βρετανών σπηλαιολόγων, με επικεφαλής τον Howard Limbert το 2009.
 Το όνομα "Son Doong" σημαίνει ποταμός του βουνού ("Mountain River"), από τότε που δημιουργήθηκε 2 έως 5.000.000 χρόνια πριν, από το νερό του ποταμού που διάβρωσε σιγά σιγά τον ασβεστόλιθο κάτω από το βουνό. Η εντυπωσιακή είσοδος δημιουργήθηκε όταν η οροφή κατέρρευσε δημιουργώντας αυτούς τους τεράστιους φεγγίτες.
Είναι πάνω από 5,5 μίλια, και μέσα σε αυτήν υπάρχουν μια ζούγκλα και ένα ποτάμι!Είναι τόσο μεγάλη, ώστε θα μπορούσε να χωρέσει έναν  ουρανοξύστη 40 ορόφων μέσα στους τοίχους του.

Αυτό το μυθικό σπήλαιο πρόσφατα άνοιξε στο ευρύ κοινό από μια εταιρεία που ονομάζεται Oxalis, αλλά η κατάβαση σε αυτό δεν είναι για λιπόψυχους, καθώς το ταξίδι στο σπήλαιο παίρνει μια ημέρα και μισή μέσα από πυκνή ζούγκλα. Κοστίζει $ 3000!
Φαντάζομαι ότι αυτή η εξερεύνηση θα μοιάζει με την εξερεύνηση ενός νέου πλανήτη για πρώτη φορά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα