Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε αυτό που θέλετε από τη ζωή!!!





Από τη δουλειά μου με τους πελάτες μου, ξέρω πόση ενέργεια και  ελπίδα χρειάζεται για τους θέσει κάποιος τους στόχους του νέου έτους. Επίσης, γνωρίζω πόσο αποκαρδιωτικό μπορεί να είναι όταν αυτοί, οι στόχοι, γίνονται ανέφικτοι πριν ακόμη έρθει ο  Φεβρουάριος.
Ενώ η πρόθεσή μας είναι συνήθως καλή, από το ενεργητικό κίνητρο μας  μερικές φορές λείπει η αγάπη. Με άλλα λόγια, συχνά θέτουμε ως στόχο να πετύχουμε κάτι, το οποίο δεν μας αρέσει στον εαυτό μας, με σκοπό να το εξαλείψουμε.

Για παράδειγμα, άρχισα να δουλεύω με μία πελάτισσα τον περασμένο Ιανουάριο που ήρθε σε μένα λέγοντας: «Μισώ το στομάχι μου. Φέτος θέλω να χάσω τουλάχιστον 15 κιλά. "Η πρόθεσή της ήταν να αγαπήσει το σώμα της, αλλά το ενεργητικό κίνητρο που την τροφοδοτούσε ήταν μίσος για το σώμα της.
Ρώτησα πώς επρόκειτο να χάσει το βάρος και γεμάτη ενθουσιασμό άρχισε να μου απαριθμεί όλες τις δραστηριότητες που θα προσπαθούσε να κάνει ήδη από την αρχή του έτους: τρέξιμο τρεις φορές την εβδομάδα, γυμναστήριο, αποφυγή γλυκών και  φαγητού έξω, και ο κατάλογος με τους κανόνες συνεχίστηκε.
Είχε γίνει λάτρης της πειθαρχίας σε ό, τι αφορά τη διατροφή της, το καθεστώς προπόνησης, και την κοινωνική ζωή.
Μετά από δύο εβδομάδες συνεχών όχι σε προσκλήσεις δείπνου των  φίλων της και αποφεύγοντας τα γλυκά, δοκίμασε μια μπουκιά κέικ του αγοριού της και κατέληξε να φάει το ήμισυ του γλυκού του. Από τη στιγμή που πλήρωσαν το λογαριασμό, η εσωτερική της πειθαρχία επαναστάτησε και άρχισε να την επιπλήττει ασταμάτητα. Ένιωσε απαίσια και πέρασε όλη τη νύχτα κατηγορώντας τον εαυτό της. Ορκίστηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά, αλλά με κάποιο τρόπο συνέχισε την ολίσθηση.
Ρώτησα γιατί ήθελε να χάσει βάρος και αφού <<σκάψαμε>> βαθιά μέσα της και μέσα από το μίσος για το στομάχι της, ανακαλύψαμε ότι ήθελε απλά να αισθάνεται άνετα με το σώμα της. Ήθελε να απολαύσει το χέρι του φίλου της στο στομάχι της, αντί να φοβάται γι'αυτό. Ήθελε να καθίσει χωρίς να σκέφτεται το αν είχε ή όχι ψωμάκια. Ήθελε να αισθανθεί όμορφα, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, και να βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα της.
Της εξήγησα ότι αν δεν ακολουθούσε το δρόμο της αγάπης για το σώμα της δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να περνάει το χρόνο της επιπλήττοντας τον εαυτό της, κατηγορώντας τον, και απομονώνοντας τον από κοινωνικές εκδηλώσεις και ξαφνικά, μόνο και μόνο επειδή η ζυγαριά έδειξε έναν ορισμένο αριθμό να αρχίσει να αισθάνεται όμορφη, να νιώθει αυτοπεποίθηση, και να αγαπάει το σώμα της.
Έτσι, αντί να συνεχίσει να είναι αυστηρή, δουλέψαμε πάνω στο να γίνει υποστηρικτής αγάπης. Κινήθηκε μακριά από την εμπιστοσύνη της ζυγαριάς και προς την εμπιστοσύνη του εαυτού της: τα συναισθήματα της πείνας της, τα δικά της ερεθίσματα για την αγάπη αλλά και για το τι  θεωρούσε θρεπτικό για το σώμα της.
Η απόφασή της αντιστράφηκε από την επιθυμία να χάσει 15 κιλά, στο θέλω να αισθάνομαι σε αρμονία με τον εαυτό μου. Αντί να είναι σε συνεχή φόβο μην σπάσει τους κανόνες, ήταν πια σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις με βάση το κατά πόσον ή όχι ένα συγκεκριμένο γεύμα ή προπόνηση θα την βοηθούσε να νιώσει σε αρμονία με το σώμα της. Το ταξίδι έγινε ευχάριστο και διασκεδαστικό αντί τρομακτικό και ψυχοφθόρο.
Αν έχετε πρόβλημα να εκπληρώσετε ένα στόχο, αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να κινηθείτε μακριά από το να είστε αυστηροί και να κινηθείτε προς την κατεύθυνση  της υποστήριξης της αγάπης. Ρωτήστε πρώτα πρώτα τον εαυτό σας γιατί θέλετε να επιτύχετε ένα συγκεκριμένο στόχο.
Η Danielle LaPorte, συγγραφέας του  The Desire Map λέει, "Δεν κυνηγάτε αυτόν τον ίδιο τον στόχο, στην πραγματικότητα κυνηγάτε ένα συναίσθημα."
Ποια είναι η επιθυμητή αίσθηση πίσω από την αποφασιστικότητα;
Κάντε αυτό το συναίσθημα  στόχο σας. Ξέρω ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό!
 Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο, την αγάπη και την υποστήριξη που χρειάζεται για να δημιουργήσετε διαρκείς αλλαγές.
mindbodygreen

Απόδοση Κειμένου dorieaς
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα