Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τι αποκαλύπτουν τα δόντια για την υγεία μας



Μπορεί το χαμόγελο να θεωρείται καθρέπτης της ψυχής μας αλλά φαίνεται ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας μας. Μάλιστα ορισμένα σημάδια που εμφανίζουν τα δόντια ενδεχομένως προειδοποιούν για προβλήματα υγείας που παραμονεύουν. 
 
Πως μεταφράζονται όμως αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια 
 
Σύμφωνα με έρευνα  του American Journal of Medicine στην περίπτωση που τα δόντια είναι φθαρμένα και  παράλληλα πάσχετε από συχνούς πονοκεφάλους, ίσως αυτό προμηνύει μακροχρόνιο στρες και άγχος.
Πολλοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια χωρίς να το θέλουν να «τρίζουν» τα δόντια τους στον ύπνο τους με αποτέλεσμα τα δόντια να χαράσσονται. Αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρα σημάδι ότι είστε στρεσαρισμένοι και ο οργανισμός καταβάλλει προσπάθειες έστω και ακούσια να αποβάλλει το άγχος. 
Όπως έδειξε η ίδια έρευνα όταν τα δόντια  έχουν μεγάλες ρωγμές και φαίνεται σαν να καταρρέουν μπορεί να είναι σημάδι ότι πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. 
Τα οξέα που προέρχονται από το στομάχι και τη διάλυση τους ενοχοποιούνται για την αποσύνθεση των δοντιών
 
Στις περιπτώσεις όπου  τα ούλα μεγαλώνουν πάνω από τα δόντια, ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή για καρδιακά νοσήματα ή επιληπτικές κρίσεις . Την ίδια στιγμή η υπερβολική αύξηση των ούλων μπορεί να προκαλέσει μία δυσάρεστη αίσθηση ενώ σε ακραίες περιπτώσεις τα δόντια μπορεί να καλυφτούν ολοκληρωτικά.
 
Ένα άλλο σύμπτωμα το οποίο δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι η ξηροστομία η οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελεί  δείγμα ότι πάσχετε από διαβήτη ή σύνδρομο του Sjogren. Αν και η ξηροστομία μπορεί να προκληθεί από αφυδάτωση και αλλεργίες στο κάπνισμα ή νέα φαρμακευτική αγωγή, η έλλειψη επαρκούς σάλιου είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι ίσως πάσχετε από αυτά τα αυτοάνοσα νοσήματα που δεν σχετίζονται με τη χρήση φαρμάκων.
 
Μπορεί το τελευταίο πράγμα που περιμένετε να ανακαλύψετε ενώ πλένετε τα δόντια σας  να είναι μία δερματική ασθένεια αλλά συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.
 
Η εμφάνιση ενός λευκού πλέγματος μέσα στο στόμα πιθανόν να είναι ένα από τα  πρώτα σημάδια για την εκδήλωση λειχήνα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί πρόκειται για μια σπάνια φλεγμονώδη κατάσταση του δέρματος, αγνώστου αιτιολογίας, που χαρακτηρίζεται από φαγούρα. Τις περισσότερες φορές ο  λειχήνας εξαφανίζεται από μόνος του αλλά σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ιατρική θεραπεία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα