Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Το χειρότερο πράγμα που ένας άνδρας κάνει στην γυναίκα του


Picture
Την αφήνει παντρεμένη αλλά μόνη- Steven StosnyΑυτό που κάνει τον γάμο ανυπόφορο για μια γυναίκα είναι η απομόνωση που νιώθει όταν ο άνδρας της απομακρύνεται από τον σχέση τους συναισθηματικά. Και επειδή αυτό είναι πολύ γενικό και  οι μισοί από μας (οι άνδρες) δεν το καταλαβαίνουν, θα σας πω κάποια παραδείγματα/κατηγορίες όπως τα αναλύει ο Dr. Steven Stosny, ψυχολόγος του οποίου τα βιβλία μου είναι απολύτως κατανοητά και πιστεύω έχουν κάτι να προσφέρουν στην λύση αυτού του αινίγματος που λέγεται "καλή σχέση"...

Ξεκινάμε με ένα γνώριμο, πολύ σύνηθες παράπονο των γυναικών. Παρόλο που είναι ένα απ' αυτά που εύκολα μοιράζεται κανείς, εξακολουθεί και ταλανίζει πολλές σχέσεις : Μόνη στο σπίτι-νιώθει αποκλειστικά υπεύθυνη για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Η έννοια, η οργάνωση, τα logistics, οι "υποχρεώσεις", η  (-αποδεδειγμένη ή μη) αίσθηση ότι αν κάτι δεν το  κάνεις εκείνη, δεν θα γίνει (στην ώρα του).

Μόνη στα  Όνειρα της-ο αποκλεισμός της από σημαντικούς τομείς της ζωής του που τελικά δεν είναι πλέον μόνο ΤΟΥ  (π.χ. αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την δουλειά, τα οικονομικά, τα παιδιά, κλπ). Αυτό είναι κάτι που τελικά συμβαίνει πολύ συχνότερα απ'ότι πίστευα. Η έλλειψη διάθεσης να μοιραστεί ο σύντροφος κομμάτι, να συνεργαστεί, να λειτουργήσει ομαδικά είναι χαρακτηριστικό πολλών ανδρών.

Μόνη στο περιθώριο της ζωής του – η δουλειά απαιτεί πολύ από τον χρόνο του και αν εκείνος δεν βρίσκει τρόπους να αναπληρώσει συμπεριλαμβάνοντας την,  εκείνη βρίσκεται και νιώθει πάλι μόνη εκτός. Έχω δει ζευγάρια να καταφέρνουν να αναπληρώσουν τον χρόνο επειδή ο σύζυγος είναι αποφασισμένος, συνειδητοποιημένος και το κάνει. Αλλιώς, η μοναξιά που πληγώνει την γυναίκα είναι αποκαρδιωτική.

Μόνη στο κρεβάτι- Όλα αφορούν την ευχαρίστηση του, τον οργασμό του. Η δική της απόλαυση (προκαταρκτικά, οργασμός) είναι υποτιμημένα ή  παραβλέπονται -αγνοούνται. Η  μόνη ώρα που εκείνος δείχνει κάποια τρυφερότητα εντοπίζεται κατά την διάρκεια του  σεξ ή όταν "ζητιανεύει" για σεξ. Αυτό όταν συμβαίνει, δεν συζητιέται εύκολα. Μόνο μεταξύ κολλητών και με δυσκολία. 'Η το καταλαβαίνει κανείς από τα συμφραζόμενα. Και δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν τα ταμπού και να γίνει και η γυναίκα εγωίστρια στο σεξ. Ευτυχώς τα νέα ζευγάρια είναι πιο δίκαια σε αυτόν τον τομέα...

Μόνη έξω από την κατάθλιψή του- αν δεν ζητηθεί βοήθεια, η απομάκρυνση στο ζευγάρι σαν αποτέλεσμα, είναι αναπόφευκτη. Ειδικά τώρα με την κρίση και τις πιέσεις που ασκούνται σε όλους μας, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για πολλά ζευγάρια. Το να ζητήσει κανείς βοήθεια είναι απαραίτητο αν δεν θέλει να καταστρέψει την σχέση του.

Μόνη με τους φόβους της- οι πιο πολλοί άνδρες δεν συνειδητοποιούν πόσο τρομαχτικοί γίνονται όταν είναι θυμωμένοι. Και οι πιο πολλοί άνδρες δεν αναγνωρίζουν, απαξιώνουν με την στάση ή τα λόγια τους, τους φόβους/όλους τους φόβους της γυναίκας τους. Και κανείς δεν αγαπά για να φοβάται μόνος...

Μόνη με τις ικανότητες της- το να μην υποστηρίζει την γυναίκα του όταν αυτή κερδίζει οικονομικά πιο πολλά από αυτόν εξαιτίας της αποτυχίας που νιώθει να συντηρεί την οικογένεια του, μια υποχρέωση που θεωρεί δική του... Λίγοι άνδρες το αντέχουν. Και πολλοί προσποιούνται ότι το αντέχουν αλλά διατηρούν άλλες μορφές ελέγχου (γιατί έτσι το βλέπουν) και ασκούν κριτική, υποτιμούν τις γυναίκες τους. (Αυτούς τους τελευταίους τους λυπάμαι...)

Αν σκεφτείτε τα παραπάνω και πώς μπορούν να εκφράζονται στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού, θα δείτε πόσο επηρεάζουν την διάθεση, την ευτυχία, την ζωή μιας γυναίκας.

Τί λέτε;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα