Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τι σχέση έχει η περιφέρεια του λαιμού με τη στύση;

Τούρκοι ερευνητές κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με μεγαλύτερη περιφέρεια λαιμού έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους άνδρες που έχουν πιο λεπτούς λαιμούς.
Οι ειδικοί πιστεύουν πως η περιφέρεια λαιμού μπορεί να είναι ένας νέος παράγοντας που συνδέει το μεταβολικό σύνδρομο με τη στυτική δυσλειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι μια περιφέρεια λαιμού πάνω από 35 εκατοστά μπορεί να αποτελέσει προγνωστικό παράγοντα της στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, οι άνδρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία δεν μπορούν πλέον να έχουν στύση, ή να τη διατηρήσουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από διάφορους βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας, της έλλειψης άσκησης, του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ και παράνομων ουσιών , καθώς του στρες. Πρόκειται για τη πιο συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών.



Οι επιστήμονες βρήκαν ότι στις ΗΠΑ περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνδρες, πάνω από 20 ετών, υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Παράλληλα, βρέθηκε ότι η αυξημένη φυσική δραστηριότητα και τα προληπτικά μέτρα έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, σχετίζονται με μείωση του αριθμού των διαγνώσεων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι ιατροί πρέπει να ενεργοποιούνται ως προς τον προληπτικό έλεγχο για τη στυτική δυσλειτουργία στους μεσήλικες και ηλικιωμένους ασθενείς και ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν από διαβήτη και υπέρταση. 


Η σύνδεση μάλιστα, που έχει βρεθεί ανάμεσα στη στυτική δυσλειτουργία με το διαβήτη και τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο για τους άνδρες, οι οποίοι είναι απαραίτητο να αλλάξουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 90 άνδρες ηλικίας 40-60. Αυτοί οι οποίοι είχαν περιφέρεια λαιμού μεγαλύτερη από 40 εκατοστά, ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Η μεγαλύτερη περιφέρεια λαιμού έχει επίσης σχετισθεί με την υπνική άπνοια, η οποία με τη σειρά της συσχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. 


Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπνική άπνοια συνδέεται με τη μειωμένη libido στις γυναίκες και με τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έκπτωση στη σεξουαλική λειτουργία οφείλεται στη διαταραχή των ορμονών του φύλου, οι οποίες μπορούν να προκληθούν από τις διαταραχές του ύπνου. 

fevgato

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα