Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δεν είναι τελικά αόρατοι όσοι σκαλίζουν τη μύτη τους μέσα σε αυτοκίνητα, δείχνει νέα έρευνα


Man-picking-noseΑποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα νέα έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αποδεικνύει ότι οι οδηγοί που σκαλίζουν τη μύτη τους στο αυτοκίνητό τους τελικά είναι ορατοί στους απ’έξω. Η έρευνα έρχεται να ανατρέψει την έως τώρα κραταιά αντίληψη, που ήθελε τους οδηγούς που σκαλίζουν τη μύτη τους να είναι αόρατοι στα μάτια των γύρω οδηγών και πεζών.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας βασίστηκαν σε στοιχεία που λάμβαναν υπόψιν το φως του ήλιου, την ταχύτητα των οχημάτων, τα ποσοστά καυσαερίων στην ατμόσφαιρα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του παρμπρίζ και των παραθύρων των αυτοκινήτων. Επιπλέον εξετάστηκαν οι συνήθειες σκαλίσματος της μύτης ανδρών και γυναικών που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι, ενώ σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν και από τις κάμερες της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους της χώρας.

Τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τις υποψίες εκείνων που αμφισβητούσαν την θεώρηση πως τα τζάμια των αυτοκινήτων καθιστούν μη ορατούς τους οδηγούς και επιβάτες που σκαλίζουν τη μύτη τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κανείς επιβάτης αυτοκινήτου δεν έχει αόρατες ιδιότητες ενώ προσπαθεί να αποβάλλει μύξες με τη βοήθεια των δακτύλων. Προφανή εξαίρεση αποτελούν οι οδηγοί αυτοκινήτων με φιμέ τζάμια, καθώς και εκείνοι που έχουν καλύψει τα παράθυρα του οχήματός τους με προστατευτικά για τον ήλιο, μαύρα χαρτόνια ή σκουρόχρωμες κουρτίνες.
«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις μια τόσο διαδεδομένη αντίληψη να καταρρίπτεται, αλλά αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά της επιστημονικής έρευνας» δήλωσε στο «Κουλούρι» ο δρ. Ιάκωβος Τρυμούτης, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας. «Με τους συνεργάτες μου επαναλάβαμε τους υπολογισμούς πολλές φορές, ακριβώς γιατί ούτε οι ίδιοι μπορούσαμε να πιστέψουμε τα ευρήματα. Τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να δεχθεί κανείς ένα τόσο ανατρεπτικό συμπέρασμα, όμως ένας απλός, μνημονικός κανόνας στον οποίο καταλήξαμε είναι ο εξής: αν μπορείς εσύ να δεις τους απ’έξω τότε σε βλέπουν κι αυτοί» συμπλήρωσε ο ειδικός.
Στον επίλογο της μελέτης που δημοσίευσαν, οι επιστήμονες αναφέρονται μάλιστα και σε εναλλακτικές λύσεις για όσους επιθυμούν να σκαλίσουν τη μύτη τους χωρίς να γίνουν ορατοί. Ως πιο σίγουρες επιλογές προκρίνονται το μπάνιο, τα δοκιμαστήρια καταστημάτων και τα ασανσέρ, ενώ ασφαλή θεωρούνται και τα μπαλκόνια διαμερισμάτων με την προϋπόθεση ότι η τέντα είναι κατεβασμένη.
Τέλος, στις μελλοντικές κατευθύνσεις έρευνας των επιστημόνων περίοπτη θέση καταλαμβάνει η μελέτη του εάν και κατά πόσο τα άτομα που κυκλοφορούν γυμνά στο σπίτι με ανοικτές κουρτίνες και παντζούρια μπορούν να γίνουν θεατά από τους γείτονες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα