Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πότε γίνεται η ενσάρκωση της Ψυχής;



ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ……;
Ακριβώς…. όταν γίνεται η σύλληψη και αρχίζει η ανάπτυξη του εμβρύου, τότε ανάλογα με τις καρμικές συνθήκες που ικανοποιούνται, «μαρκάρεται» κατά τρόπον τινά….το έμβρυον από την ψυχή, η οποία καρμικά προορίζεται να ενσαρκωθεί σ’ αυτό. Το ωροσκόπιο κατά την σύλληψη, προκαθορίζει τις αστρολογικές επιδράσεις που υφίσταται η Ψυχή κατά το «μαρκάρισμα»  του εμβρύου.

Αν θέλαμε να δώσουμε όμως μια πιο απλοϊκή παρομοίωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όλο «πακέτο» ΓΟΝΕΙΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ προσδίδει έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό εις το έμβρυον, από το οποίον ελκύεται η Ψυχή, η οποία ΚΑΡΜΙΚΑ έχει «φορτισθεί» κατάλληλα, έτσι ώστε να υποστεί έλξη από το έμβρυον και να ενσαρκωθεί σ’ αυτό. 

Το έμβρυον αναπτύσσεται μέσα εις την μήτρα της μητέρας του και όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του, τότε γεννιέται. Την στιγμή της γέννησης τουόταν αποκόπτεται η σύνδεση του με την μητέρα του, η Ψυχή ενσαρκώνεται εις το έμβρυον, όπου και ακολουθεί η σταδιακή «προσαρμογή» της εις το σώμα.

 Το ωροσκόπιο την στιγμή της γέννησης προσδιορίζει επίσης τις αστρολογικές επιδράσεις που δέχεται η Ψυχή λόγω των συνθηκών που επικρατούν κατά την στιγμή αυτή, που όμως είναι σε πλήρη αρμονία με τις επιδράσεις που έχει δεχτεί η Ψυχή κατά την στιγμή της σύλληψηςΜε άλλα λόγια, η γέννηση προκύπτει ( και άρα η ενσάρκωση της Ψυχής ) όταν οι αστρολογικές συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι συμβατές με αυτές που δέχτηκε κατά την σύλληψη.

Αν θεωρήσουμε το παράδειγμα του μαγνητισμού, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Ψυχή κατά την σύλληψη «ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ»  έτσι ώστε, όταν επικρατούν κάποιες συγκεκριμένες συμβατές αστρολογικές συνθήκες, να «εξαναγκαστεί» το έμβρυον να γεννηθεί ώστε η Ψυχή να μπορέσει να ενσαρκωθεί. 

Γι’ αυτό και ο «Πρόκλος» μας περιγράφει ένα ολόκληρο σκεπτικό, πως μπορούμε από την ημερομηνία γέννησης να βρούμε πότε έγινε η σύλληψη. Οι διάφορες κινήσεις που παρατηρούνται εις τα έμβρυα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται αποκλειστικά σε υποσυνείδητες και αντανακλαστικές κινήσεις της μητέρας, η οποία έχει και τον πλήρη έλεγχο του εμβρύου. Γι’ αυτό λέγεται ότι το έμβρυον διάγει μια φυτική ζωήόσο βρίσκεται εις την κοιλιά της μητέρας του. 

Σύμφωνα όμως με τον «Πλάτωνα» πρέπει να υποστηρίξουμε ότι η είσοδος της Ψυχής γίνεται με την έξοδο του βρέφους, διότι το αποκύημα είναι τέλειον τότε και όχι προηγουμένως και καθώς έχει γίνει τέλειον, η φύση δεν το κρατάει μάταια μέσα. Όταν λοιπόν το σώμα γίνει ένα και σύνολο,τότε η αθάνατη Ψυχή δεσμεύεται σ’ αυτό. Και γίνεται ένα όταν είναι τέλειον, και είναι τέλειον…. όταν έλθει εις το Φως....διότι όταν μένει μέσα….είναι μέρος άλλου.

Αναφορικά αποσπάσματα:
Ο Πρόκλος-εις τα Σχόλια εις τον Τίμαιο E 322.19 μας λέγει: «Ακόμα και εκεί κατηγορούσε ταορφικά ποιήματα που λένε ότι εμείς αναπνέουμε την Ψυχή που μεταφέρεται από το Σύμπαν».

Φιλόπονος- Περί Ψυχής 202.1 :  Ο Αριστοτέλης επίσης δηλώνει ότι εις τα Ορφικά Έπηλέγεται ότι η Ψυχή, καθώς την μεταφέρουν οι άνεμοι, μπαίνει μέσα μας από το Σύμπαν με την αναπνοή μας. Φαίνεται πάντως ότι ο ίδιος ο Ορφέας θεωρεί ότι η Ψυχή είναι ξεχωριστή και μία, από την οποία γίνονται πολλές διαιρέσεις και πολλές άμεσες επιρροές φτάνουν εις τις μερικές Ψυχές από την συνολική ψυχή.

Ο Ιάμβλιχος- Περί Ψυχής από Στοβαίο 1,49,32 ή Ορφικό Απόσπασμα 27μας λέγει : Το ωροσκόπιον κατά την σύλληψηκαθορίζει ποιά θα είναι η ζωή των Ψυχών που μπαίνουν εις τα σώματα...οι απορροές των άστρων παράγουν την μεγαλύτερη παράλλαξη, λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την ώρα της σύλληψης όσο και την ώρα της γέννησης.

 Ο Πρόκλος-Σχόλια στην Πολιτεία 2.5 μας λέγει:   Εφ' όσον η ενσάρκωση γίνεται κατά την γέννηση, σημαίνει ότι κατά την έκτρωση δεν υπάρχει Ψυχή μέσα στο έμβρυον.

Άρα, πολύ πιθανόν η όλη «περιπέτεια» που περνάνε οι γονείς, κυρίως η μητέρα, οι συγγενείς και ο γιατρός να οφείλεται σε καθαρά «καρμικά» αίτια, δηλαδή πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να περάσουν αυτή την δοκιμασία/εμπειρία. Οπότε είναι λογικό.... να μην έχει γίνει ούτε το «μαρκάρισμα» του εμβρύου από την Ψυχή, μιας και αυτό θα ήταν άσκοπο…….!
 (E.I.)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα