Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τα τείχη της καρδιάς......



Όλοι μας έχουμε υψώσει τείχη στην καρδιά μας για χάρη της επιβίωσης. Σε αυτά τα εσωτερικά τείχη είναι στριμωγμένοι οι κρυφοί μας φόβοι, οι άσχημες εμπειρίες μας, τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά μας, τα ελαττώματα μας, οι αμφιβολίες μας. Όλοι μας έχουμε αυτό το σκοτεινό κομμάτι μέσα μας.

Και μια μέρα έρχεται η αγάπη, η αληθινή αγάπη που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από όσο τολμάει κανείς να παραδεχτεί. Ξυπνάει μέσα του η ίδια νευρικότητα που νιώθει αν δούμε στο όνειρό του ότι είναι γυμνός στο δρόμο. Γιατί το να συνδεθεί κάποιος σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξει σ αυτό το σκοτεινό μέρος μέσα του και να επιτρέψει στο φως να μπει.

Η αγάπη λειτουργεί σαν ένας μεγάλος θεραπευτής. Προσπαθεί να βρει και να γιατρέψει εκείνα τα συναισθήματα που εξ αιτίας τους υψώθηκαν τείχη.
Όταν κάποιος νιώθει αγάπη νιώθει ταυτόχρονα ασφάλεια και σιγουριά. 

Νιώθοντας ασφαλής θέλει να συνδεθεί, αλλά καθώς πάει να συνδεθεί συναντάει αυτά τα εμπόδια που έχει υψώσει στην καρδιά του. Όσο πιο ασφαλής αισθάνεται τόσο περισσότερο επιτρέπει στα κρυμμένα του συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια. Και εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο. 

Η αγάπη μας προμηθεύει με εμπιστοσύνη έτσι ώστε να αφήσουμε την μη εμπιστοσύνη μας για την αγάπη να βγει στην επιφάνεια. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όση πιο πολλή αγάπη αισθάνεται κάποιος τόσο περισσότερες από τις παλιές ανασφάλειες του βγάζει στην επιφάνεια. 

Και γι αυτό πολλές φορές στις μεγάλες αγάπες συμβαίνουν και μεγάλες συγκρούσεις και φαίνεται ότι ο άλλος βγάζει στην επιφάνεια έναν κακό εαυτό που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι επιτρέπει στο σκοτεινό σημείο μέσα του να βγει στη επιφάνεια προκειμένου να θεραπευτεί..





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα