Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΓΝΩΣΗ

InsightSelling1

Η επίγνωση είναι θέμα άμεσης εμπειρίας, γνώσης μέσω ταύτισης, ξανοίγματος στο ηλιόφωτο και ταύτισης με αυτό.
Ο Τ. Χ. ΣΑΡΑΙΝΤΑΡΙΑΝ, στο βιβλίο του ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, αναφέρει τα ακόλουθα για την ΕΠΙΓΝΩΣΗ:

Καθώς προχωρούν οι διαδικασίες καταγραφής και αφομοίωσης των ενεργειών, δομούμε νέες σχέσεις με τον κόσμο, με το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό κόσμο και αυτές οι σχέσεις διευρύνουν τη συνείδησή μας. Ένας άνθρωπος που ζει μια πολύ απλή ζωή σε ένα χωριό, έχει κάποιο βαθμό συνείδησης, αλλά αν έρθει σε μια μεγάλη πόλη και ασχοληθεί με πολλές δραστηριότητες, σχέσεις και ευθύνες, η συνείδησή του δεν παραμένει ίδια.
Η συνείδησή του διευρύνεται, εξαιτίας των πολλών σχέσεων και των προβλημάτων που παρουσιάζουν αυτές οι σχέσεις. Μπορούμε να πούμε ότι κατά τις Πανσελήνους, αν κάνουμε την απαραίτητη προετοιμασία, θα διευρύνουμε πραγματικά τη συνείδησή μας γιατί θα δούμε τα πράγματα πιο καθαρά και καλύτερα συσχετισμένα στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης προσπάθειας, το φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό πεδίο.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ένα μέσον για να διευρύνουμε όχι μόνο τη συνείδησή μας αλλά και την επίγνωσή μας. Ακούμε πολλά για τη διεύρυνση της συνείδησης, αλλά πολύ λίγα για τη διεύρυνση της επίγνωσης.
 Η επίγνωση είναι θέμα άμεσης εμπειρίας, γνώσης μέσω ταύτισης, ξανοίγματος στο ηλιόφωτο και ταύτισης με αυτό. 
Είναι μια αφύπνιση στην Πραγματική Ζωή, στη λειτουργία αυτής της Μεγάλης Ζωής. Είναι η εμπειρία τόσο της μορφικής όσο της άμορφης όψης της ζωής. Η εμπειρία της εκδηλωμένης όσο και της ανεκδήλωτης όψης της ζωής, της κυανοτυπίας αυτής της εκδήλωσης και της ενέργειας αυτής της εκδήλωσης. 
Ουσιαστικά χτίζουμε μια γέφυρα ανάμεσα στον αντικειμενικό και στον υποκειμενικό κόσμο, ανάμεσα στον κόσμο της αιτίας και στον κόσμο του αποτελέσματος.
Η επίγνωση κινείται στον κόσμο της αιτίας. Πρώτα αποκτάτε επίγνωση της αιτίας και μετά μέσω της συνείδησης σας, επίγνωση του αποτελέσματός της. Αυτή η συνείδηση απαιτεί συλλογισμό, ανάλυση, επαγωγή, αναγωγή, σύγκριση κ.ο.κ. 
Η επίγνωση δε χρειάζεται αυτά τα πράγματα. Έχετε επίγνωση γιατί βρίσκεστε στον κόσμο των αιτιών. Τίποτα από τον κόσμο των αποτελεσμάτων δεν επηρεάζει την καθαρότητα της όρασης. Μπορείτε να πάτε από το αποτέλεσμα στην αιτία, αλλά η αιτία υπάρχει, και από το πεδίο των αιτιών μπορείτε εύκολα να δείτε τι συμβαίνει στο πεδίο των αποτελεσμάτων, χωρίς να επηρεάζεστε από αυτό.

Όταν η επίγνωσή σας διευρύνεται όλο και περισσότερο, διακρίνεται τη Θεία Θέληση πίσω από τις αιτίες. Μπορείτε ακόμα να διακρίνετε τα άμεσα ή διαστρεβλωμένα αποτελέσματα αυτών των αιτιών.
 Όταν αποκτάτε επίγνωση των ενεργειών, επίγνωση της αθανασίας, επίγνωση της συνέχειας της ζωής, επίγνωση της χαράς, της ειρήνης, της αγάπης και της ομορφιάς, βλέπετε πως υπήρχαν πάντα, αλλά μόνο τώρα αφυπνιστήκατε και έχετε επίγνωση της ύπαρξής τους, επίγνωση του γεγονότος πως ανήκουν στη δική σας ευρύτερη φύση, πως είναι μέρη της φύσης σας. Με αυτό τον τρόπο η επίγνωση οδηγεί στην κατανόηση.
 Η συνείδηση, μέσω δημιουργικής ζωής, δίνει την έκφραση αυτής της επίγνωσης στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης προσπάθειας, και καθώς η συνείδηση διευρύνεται, λειτουργεί καλύτερα σαν μεταφράστρια του περιεχομένου, της ομορφιάς και του πλούτου της επίγνωσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα