Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τη νύχτα τα εμφράγματα είναι πιο θανατηφόρα



Οι άνθρωποι που παθαίνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν, αν το περιστατικό συμβεί οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σύμφωνα με μια μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες σχετικές εκτιμήσεις και αποδίδει το πρόβλημα κυρίως στο μειωμένο και πιο άπειρο δυναμικό των νοσοκομείων αυτές τις ώρες, όταν γίνεται η εισαγωγή του ασθενούς.

Τα εμφράγματα παραμένουν η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι ερευνητές της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ, που εξέτασαν (μετα-ανάλυση) τα ευρήματα 48 ερευνών, που αφορούσαν σχεδόν 1,9 εκατ. ασθενείς σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καναδά, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Τις νύχτες και τα σαββατοκύριακα, γενικά παίρνει περισσότερο χρόνο η αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ένα νοσοκομείο, πράγμα που μπορεί τελικά να στοιχίσει τη ζωή ενός ασθενούς με έμφραγμα, αντίθετα με κάποιον που εισάγεται σε ώρα κανονικής και πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι όσοι εισάγονται με έμφραγμα σε βραδινές ώρες ή στη διάρκεια σαββατοκύριακου, έχουν κατά μέσο όρο 5% μεγαλύτερη θνησιμότητα (είτε στο νοσοκομείο, είτε μέσα στον επόμενο μήνα από το εξιτήριό τους), σε σχέση με όσους εισάγονται κάποια εργάσιμη μέρα κατά τις πρωινές ώρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως το γεγονός ότι τα βράδια και τα σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία συνήθως δουλεύουν με λιγότερο και μειωμένης εμπειρίας ιατρικό προσωπικό. Όπως επισημαίνουν, η μεγάλη πρόκληση για ένα νοσοκομείο είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο.


real

boro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα