Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΥ………ΣΕ ΦΟΒΑΣΑΙ;



Φόβος……
Φοβάσαι ν αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και τις αναστολές σου; Μήπως πρέπει να κινητοποιήσεις τις κρυφές σου δυνάμεις και να υπερβείς τα όρια της υπερβολικής σου ανασφάλειας δημιουργώντας ένα πλαίσιο θωρακισμένο ορμή και αποφασιστικότητα; Πού είσαι εσύ;
Τι επιδιώκεις και τι περιμένεις άραγε από τους άλλους αν δεν εκφράσεις το μέσα σου?

Φοβάσαι να εκφραστείς. Να πεις τι αισθάνεσαι. Τι σε προβληματίζει. Φοβάσαι να αντιπαρατεθείς με τους συνεργάτες σου. Φοβάσαι να διαφωνήσεις. Φοβάσαι να συμφωνήσεις. Φοβάσαι να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου. Φοβάσαι να ξεσπάσεις το θυμό σου. Φοβάσαι την αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα λόγια σου στον κύκλο σου. Φοβάσαι την απόρριψη. Φοβάσαι την αποδοχή. Φοβάσαι να εκτεθείς. Φοβάσαι να κλάψεις. Φοβάσαι να γελάσεις. Φοβάσαι μην πληγώσεις. Φοβάσαι μην πληγωθείς. Φοβάσαι την επιτυχία. Φοβάσαι την αποτυχία. Φοβάσαι να κάνεις όνειρα. Φοβάσαι, φοβάσαι, φοβάσαι……..

Ο φόβος, έχει πολλά πρόσωπα, είσαι σε θέση να τα αναγνωρίσεις και να τα αντιμετωπίσεις; Για παράδειγμα, ο φόβος του να αναλάβεις τις ευθύνες σου, ο φόβος της δέσμευσης, ο φόβος της ανεξαρτησίας αλλά και της αλλαγής.

Τελικά, ΖΕΙΣ; Απολαμβάνεις τις στιγμές σου; Ξεχνάς πόσοι άνθρωποι σε εκτιμούν, σε χρειάζονται, στηρίζονται σε εσένα, έχουν την ανάγκη σου;
Για πολλούς είσαι ανεκτίμητος! Πίστεψέ σε! Δυνάμωσέ σε! Στην τελική, ας χάσεις. Δεν κερδίζουμε πάντα αυτά που επιθυμούμε. Εκτός και αν πιστεύουμε πως η ουσία της ζωής μας είναι μόνο το κέρδος.
Στην ουσία, ο φόβος, είναι ένας καλός σύμμαχος, ένας πολύτιμος φίλος, που αν δεν κάνουμε παρέα μαζί του, δε θα καταφέρουμε ποτέ να πράξουμε το αδύνατο.

Πιστεύοντας λοιπόν, ότι ο φόβος είναι ένας σύντροφος στη ζωή μας, που χρειάζεται να τον κατανοήσουμε καλύτερα, η συμβίωσή μας μαζί του, θα γίνει πιο ισορροπημένη, πιο ουσιαστική. Και το κυριότερο: Να γίνει το μονοπάτι της ψυχικής μας ωρίμανσης και εξέλιξης.

Και έτσι θ αρχίσουμε να ζούμε. Να τολμάμε, να εκφράζουμε τα θέλω μας. Να είμαστε εμείς!
«Βίος βίου δεόμενος ουκ έστιν βίος»
Η ζωή που φοβάται τη ζωή δεν είναι ζωή

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

Σοφία Ασλαματζίδου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα