Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ CIΑ, Ο ΑΝΙΕΛΙ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ...ΕΚΑΤΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ



Το βιβλίο που στο εξώφυλλο διαβάζεις «Τζιάνι Ανιέλι» δεν ανοίγει ποτέ. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ένα τέτοιο βιβλίο δεν διαβάζεται ποτέ. Θάβεται μέσα στη κάσα, άγραφτο και αδιάβαστο βιβλίο. Σα σήμερα, 23 Ιανουαρίου, το 2003, πέθανε ο αυτοκράτωρ. Ο Τζιάνι Ανιέλι. Δεν γίνονται αυτά τα απίθανα πράγματα. Να πεθαίνει και ένας Θεός, ένας κολοσσός, μάλιστα να πηγαίνει στον άλλον κόσμο από τα 82 του χρόνια.
Νέος άνθρωπος ψόφησε ο Ανιέλι. Νεότατος. Τι είναι τα 80 και τα 90 όταν είσαι Ανιέλι, δηλαδή όταν δεν έχεις ηλικία. Πήγε, λέει, από προστάτη. Ίσως να πέθαινε από aids, και δεν το λέω αυτό επειδή πράγματι τον ψιλοέπαιρνε. Σίγουρα δεν τον έφαγε η στεναχώρια από τον καϋμό του, για τις αυτοκτονίες του γιου του, των ανηψιών του, από τις απώλειες στενών συγγενών του. Δεν τον πιάνουν αυτά έναν Ανιέλι.

Πανέτοιμη η Ιταλία του 1945 να τη γυρίσει την πλάκα και να ψηφίσει το κομουνιστικό κόμμα. Να πάει μόνη της στο red point φουλ πανσιόν κανονικά μέσω εκλογών. Οι Αμερικανοί βλέπουν ότι χάνεται η Ιταλία και η CIA στήνει το έργο με την ιμιγκράτσια, τους ιταλιάνους μετανάστες. Όλα όσα λέμε είναι τσεκαρισμένα.
Περισσότεροι από 25 εκ. Ιταλοί είναι στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το πλάνο της CIA όλοι αυτοί πλακώνονται σε επιστολές σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα: «Μην κάνετε τη μαλακία να ψηφίσετε ΚΚ, γιατί θα το σκυλομετανοιώσετε…». Το κόλπο έπιασε και εκλέχτηκε ο Ντεγκασπάρι. Η άλλη κίνηση των Αμερικανών ήταν ο Ανιέλι, αυτός που εξελίχθηκε στον απόλυτο κυρίαρχο το παιχνιδιού.
Χωσιές τα πακέτα με τα δολάρια και τα δάνεια στον Ανιέλι από την Αμερική. Η FIATαναδείχθηκε ο μοχλός ανοικοδόμησης της ιταλικής βιομηχανίας. Ο αυτοκράτωρ, ο Ανιέλι, έβαλε μπροστά τις φεράρι, τις μαζεράτι, τις ράι, και για χόμπυ την Γιουβέντους.
Χιλιάδες από το μετζοτζόρνο, τον ιταλικό νότο οι φτωχοί εργάτες έφθασαν στο Τορίνο να δουλέψουν στο εργοστάσιο της FIAT. Δεν τελειώσαμε.


ΕΚΑΤΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ




Αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ιταλία, κυρίως με τον δικηγόρο Τζιάνι Ανιέλι που τον βοήθησαν να γίνει ο πρώτος βιομήχανος, προκειμένου να σαμποταριστεί η άνοδος του κομουνιστικού κόμματος, με μία παραλλαγή έγινε και στην Ελλάδα. Μία η οικογένεια Ανιέλι που τα πήρε χοντρά από τις ΗΠΑ, τρεις οι οικογένειες στην Ελλάδα.
Μιλάμε σήμερα για το χοντρό παιχνίδι της CIA αμέσως μετά τον πόλεμο στην Ιταλία με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 23 Ιανουαρίου, το 2003, πέθανε ο ιδιοκτήτης της FIAT και τηςΓιουβέντους. Και λέμε να ρίξουμε κάποιες πάσες προς Ελλάδα μερηά...
Οι Αμερικάνοι βοήθησαν και τους Έλληνες εφοπλιστές. Τους χάρισαν εκατό λίμπερτυ, αυτά τα παπόρια των 10.000 τόνων, τα φορτηγά, όχι τάνκερ, που τα φτιάξανε για ένα μονάχα ταξίδι, γι’ αυτό τους έβαλαν επάνω μόνον τα απαραίτητα συμπράγκαλα στα αμερικανικά ναυπηγεία.
Άλλη η ιστορία της Ιταλίας, που δεν κόλλησε τον εμφύλιο πόλεμο όπως η Ελλάδα και το παιχνίδι δεν παιζόταν στα βουνά, αλλά με εκλογές. Με τον πόλεμο στον Ατλαντικό πνίγηκαν τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών, που είχαν τη βάση τους στο λιμάνι του Κάρντιφ, στην Ουαλία.
Οι Αμερικάνοι ήθελαν να έχουν χώρες-δορυφόρους και για να το πετύχουν, με τη σιωπηρή συμφωνία της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής Ένωσης, έπαιζαν μονότερμα. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ρίξουν χρήμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, εκεί όπου ποντάρισαν με τον αρχοντάνθρωπο Τζιάνι Ανιέλι.
Αριστοκρατικός, σπουδαγμένος, λαοφιλής ο Ανιέλι έπαιξε με χαρτί μπανισμένο στη μεταπολεμική Ιταλία. Κάποιος άλλος, και με σημαδεμένη τράπουλα δεν ήταν σίγουρο πως θα πετύχαινε να σταματήσει το ρεύμα υπέρ του κομουνιστικού κόμματος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα