Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Eτήσια Επισκόπηση του 2014

Η μετάβαση από την αρμονία της Φύσης στην τελετουργική τάξη της Ιδέας.
Η χρονιά τελειώνει και από τη συμπαντική δόνηση του 2013 (6) περνάμε σιγά σιγά στην δόνηση του 2014, στη δόνηση δηλαδή του αριθμού 7. Ο τελευταίος μήνας του 2013 σφραγίζει το έτος με τον αριθμό 9 και λειτουργεί ως μήνας προετοιμασίας για την μετάβαση στον καινούργιο ετήσιο κύκλο, αποβάλλοντας και ξεκαθαρίζοντας τις καταστάσεις.
Waking
Μέσα στον τελευταίο μήνα του 2013 θα βιώσουμε καταστάσεις και θα έρθουμε σε επαφή με πρόσωπα που μπορεί ίσως και να σταματήσουν να υπάρχουν στη ζωή μας την επόμενη χρονιά, τα οποία όμως θα μας διδάξουν με τον τρόπο τους ένα σημαντικό μάθημα και θα μας ανοίξουν τον δρόμο για έντονες συνειδητοποιήσεις που θα ξετυλίγονται καθ’όλη τη διάρκεια του 2014.
Η μετάβαση από το 6 στο 7 συμβαίνει φυσικά κάθε εννέα χρόνια, όταν επαναλαμβάνονται οι εννεαετείς ετήσιοι κύκλοι. Ο συγκεκριμένος εννεαετής κύκλος (2008-2016) που διανύουμε έχει ιδιαιτερότητες μιας και κλείνει το 2016 ενεργοποιώντας την ολοκλήρωση μέσα από έναν καρμικό αριθμό (16), και στην διάρκειά του ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν τέσσερις καρμικοί και ένας κύριος αριθμός (έτη 2010, 2013, 2014, 2016 και 2011 αντίστοιχα).

Η μετάβαση στο 2014 (7) μας κλείνει περισσότερο στον εαυτό μας και μας κάνει να σκεφτούμε, να ερευνήσουμε και να φιλοσοφήσουμε τη ζωή. Μας απομονώνει. Μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης ζωής είναι και αυτό ένα χρήσιμο στάδιο που προσθέτει στην ωρίμανσή μας. Πολλαπλάσια του επτά δεν βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των αριθμών. Το πρώτο πολλαπλάσιο του επτά, το δεκατέσσερα, είναι πέρα από τους αριθμούς που μπορούμε να μετρήσουμε με τα δέκα δάκτυλά μας. Το επτά είναι ένας αριθμός χωρίς πολλά κοινά πράγματα με την ομάδα, δεν έχει πολλές ομοιότητες με τους υπόλοιπους αριθμούς, θεωρείται πρώτος αριθμός από τους μαθηματικούς και δικαίως θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε αριθμό μοναξιάς..
Στην φύση δε βρίσκουμε αυτόν τον αριθμό συχνά. Τα λουλούδια έχουν συνήθως τέσσερα, πέντε ή έξι πέταλα, οι κρύσταλλοι έχουν έξι ή οκτώ πλευρές, αλλά το επτά δεν εμφανίζεται σε καμία περίπτωση. Γιατί άραγε; Μια απλή απάντηση μας δίνουν τα μαθηματικά: τα επτάγωνα δεν εφάπτονται στο επίπεδο και δε μπορούν να είναι κανονικά στερεά. Το επτά λοιπόν δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες του χώρου. Παρά το γεγονός αυτό όμως, δεν υπάρχει συνθήκη ζωής ή διαδικασία εξέλιξης που να μην εμφανίζει σε κάποιο σημαντικό στάδιο-κλειδί τον αριθμό επτά. Υπάρχουν επτά χρώματα στο ουράνιο τόξο που ενώνουν το σκοτάδι με το φως. Ο κόσμος αποτελείται από δονήσεις (μουσική) και υπάρχουν επτά τόνοι (νότες). Οι επτά θάλασσες της Γης μεταφέρουν και μετακινούν τις υδάτινες μάζες σε όλον τον πλανήτη. Μέσα από επτά ανοίγματα, άνθρωποι και ζώα, αισθανόμαστε, μυρίζουμε, βλέπουμε, ακούμε και γευόμαστε τον κόσμο. Επτά είναι και τα κύρια όργανα στο ανθρώπινο σώμα που διατηρούν τη ζωή.
Το επτά είναι ο αριθμός που σχετίζεται με τον χρόνο και με την μεταμορφωτική-εξελικτική διαδικασία που εμπειράται ο άνθρωπος. Ο Ιπποκράτης έχει περιγράψει τις επταετείς φάσεις εξέλιξης του ανθρώπου. Αν το επτά λοιπόν είναι ο αριθμός της μεταμόρφωσής μας προς μια πιο θεϊκή κατάσταση, δεν είναι καθόλου περίεργο που έχει μια εξέχουσα θέση στον Χριστιανισμό. Στην Αποκάλυψη αναφέρονται οι επτά Εκκλησίες και οι επτά Σάλπιγγες που θα φέρουν τη μεταμορφωτική αλλαγή από την κατάσταση του θανάτου στο επίπεδο της ζωής και πάλι (ανάσταση νεκρών). Πάνω στον σταυρό ο Χριστός είπε επτά φράσεις και βέβαια δεν ξεχνάμε τις επτά ημέρες της κοσμικής δημιουργίας.
Όμως, πόσο εφαρμόσιμα θα είναι τα πράγματα μέσα από το πρίσμα του Επτά κατά τη διάρκεια του 2014, άραγε; Πόσο ζωντανά και πόσο φυσικοποιημένα; Η χρονιά που έρχεται θα μας ανεβάσει σε ανώτερες σφαίρες και θα μας διδάξει πολλά μέσα από θεωρητικές και βιωματικές καταστάσεις, αλλά πόσο θα καταφέρουμε να φέρουμε την αρμονία και την ειρήνη μέσα μας και στον κόσμο γύρω μας, στην πραγματικότητα δηλαδή που ζούμε και όχι θεωρητικά και μόνο στο μυαλό μας; Είναι σημαντικό για φέτος να προσπαθούμε να καταβιβάζουμε την ενέργεια των σκέψεων και των σχεδίων σε ένα πρακτικό επίπεδο υλοποίησης.
Για να κάνεις μια μετάβαση χρειάζεται να αφήσεις πίσω κάτι. Ας σκεφτούμε όλοι τι είναι αυτό που αφήνουμε πίσω μας καθώς τελειώνει η χρονιά και πόση έχει αξία αυτό για εμάς. Η ιερή Επτάδα είναι μια ομάδα-δίνη κραδασμικών ακτινοβολιών εσωτερικής μορφής και δύναμης που αποτυπώνεται στους 7 πλανήτες. Η ακτινοβολία αυτή περιέχει μέσα της τη νίκη του ίδιου του Πνεύματος, της αρχικής Πρώτης Αιτίας, πάνω στα άλλα συνυπάρχοντα παράγωγα της Ύλης, που είναι η χαμηλή κραδασμική ενέργεια. Κατά το 2013 (6), η Εξάδα ασχολήθηκε με τις κατηγορίες των έμψυχων όντων μιας και το Έξι σημαίνει γάμο, ένωση αντιθέτων και ισορροπία (τα έμψυχα όντα είναι οι Θεοί, οι Δαίμονες, οι Ήρωες, οι Άνθρωποι, τα Ζώα και τα Φυτά). Η Επτάδα, φέτος, ασχολείται με πέρα από τον καθημερινό φθαρτό άνθρωπο καταστάσεις, όπως για παράδειγμα οι ενέργειες που έρχονται από τους επτά πλανήτες. Δε είναι τυχαίο που το αστρολογικό σκηνικό της χρονιάς είναι ιδιαίτερο και αρκετά σημαδιακό (η νέα χρονιά ξεκινάει με μια δύσκολη νέα σελήνη, ο μεγάλος σταυρός στα παρορμητικά αλλάζει  διαθέσεις και δημιουργεί μια νέα εποχή πραγμάτων, το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα ενεργοποιείται πάλι εν μέσω επιρροής δύο εκλείψεων πράγμα που εντείνει την δύναμή του, μέχρι τον Απρίλη δεν παίρνουμε ανάσα μέσα από την αλλεπάλληλη διαδοχή ανάδρομων κινήσεων των προσωπικών πλανητών κτλ)
Τρεις από τις αρετές του πνευματικού ανθρώπου που θα φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς είναι η Αδιαφορία, η Στωικότητα και η Απάθεια. Οι λέξεις μπορεί και να παρερμηνευτούν, μιας και στη σύγχρονη εποχή πολλές είναι οι έννοιες που έχουν διαστρεβλωθεί, οπότε ας εξηγήσουμε τι εννοούμε ακριβώς με αυτές και για ποιον λόγο είναι αρετές.
Αδιαφορία: Δεν επιτρέπεις στους άλλους να σε διαφοροποιούν από τον εαυτό σου
Στωικότητα: Υπομονή και πνευματική/ψυχική ηρεμία απέναντι σε προσβολή της ισορροπίας της ομάδας στην οποία ανήκουμε. Ανθεκτικότητα στις ταραχές που οφείλονται στο ομαδικό κάρμα.
Απάθεια: Πέρα από τα χτυπήματα που μπορεί να έρθουν στην ομάδα-οικογένεια που ανήκουμε από άλλες ομάδες-οικογένειες, μπορεί και να υπάρξουν αναταραχές και προσβολές της ύπαρξής μας μέσα από γεγονότα που δεν προκαλούνται από ανθρώπους  αλλά για παράδειγμα από φυσικά φαινόμενα..
Μια χρονιά σημαντικών εξελίξεων και προόδου σε παγκόσμιο συνειδησιακό επίπεδο μέσα από διαδικασίες επιστημονικής έρευνας, βαθιάς ενδοσκόπησης και αφόρητης μοναξιάς..
Η χρονιά είναι αρκετά δύσκολη μιας και φέτος καλούμαστε να στραφούμε προς τα μέσα και να ανακαλύψουμε το ιερό και το ανίερο κομμάτι μας, να βρούμε το κλειδί που ανοίγει την πόρτα και να βρεθούμε σε κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και ακινησίας, θαυμάζοντας ή απλά παρατηρώντας το αποτέλεσμα των κινήσεων και των χειρισμών που κάναμε στις υποθέσεις μας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
Ουσιαστικά όμως, δεν είναι μια χρονιά που απλά έχουμε χρόνο για να παρατηρήσουμε και να εκτιμήσουμε τις καταστάσεις και το πώς αυτές αποτυπώνονται εσωτερικά, αλλά μια χρονιά που μας προετοιμάζει ψυχολογικά και συνειδησιακά για τις δύο επόμενες χρονιές (2015 και 2016), οι οποίες θα είναι για όλους καθοριστικές όχι μόνο όσον αφορά στην εσωτερική ωρίμανση αλλά και όσον αφορά στα γεγονότα και στις καινούργιες συνθήκες ζωής και διαβίωσης που προετοιμάζονται φέτος για τον καθένα ή που ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει ο ίδιος λειτουργώντας μέσα από το επίπεδο της συνείδησης.
Ένα από τα κλειδιά αυτής της χρονιάς θα είναι η επιστημονική και λογική εξέταση των καταστάσεων και η βαθύτερη έρευνα πίσω από τα γεγονότα. Κατάλληλη χρονιά για εξειδίκευση πάνω σε συγκεκριμένο τομέα και για αναγνώριση των πνευματικών προσπαθειών που έχουμε καταβάλει μέχρι τώρα.
Στο εσωτερικό σύστημα των Επτά Κοσμικών Ακτίνων, η Έβδομη Ακτίνα συνδέεται με την τελετουργική τάξη και είναι η Ακτίνα που συνδέει το πνεύμα και την ύλη και λειτουργεί μέσω του νόμου, της οργάνωσης και της τελετουργίας. Τα άτομα που συνδέονται με αυτή την Ακτίνα βρίσκουν απόλαυση στην τάξη και στην διαδικασία της τελειοποίησης των μορφών.. Δεδομένου ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση της ενέργειας μέσα από συγκεκριμένη μορφή, η έβδομη Ακτίνα σχετίζεται με τις οικονομικές δραστηριότητες και την τελετουργική μαγεία.
Θετικές εκδηλώσεις της έβδομης ακτίνας που μπορούμε να περιμένουμε φέτος είναι η δύναμη, η δημιουργικότητα, η αυτονομία, η ευγένεια και η οργάνωση. Αρνητικές εκδηλώσεις που μπορούμε να περιμένουμε φέτος είναι η υπερηφάνεια, οι προλήψεις, η περιορισμένη έως φτωχή λογική διάκριση, η αλαζονεία και τυπικά μαύρης μαγείας.
Για να αρχίσει κάτι πρέπει να τελειώσει πρώτα κάτι άλλο.
Οι δύο πρώτοι μήνες του έτους είναι λίγο έως πολύ καθοριστικοί για το τέλος ενός μεγάλου κύκλου και την ολοκλήρωση υποθέσεων μας. Με επιτυχία ή όχι, αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές τάσεις της ημερομηνίας του καθενός και τις συνειδητές προσπάθειες που έχει καταβάλει στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι όπως και να έχει όμως περίοδος κλεισίματος κύκλου  και τελικής τακτοποίησης υποθέσεων. Η χρονιά λοιπόν αρχίζει με κάτι που τελειώνει και αυτό είναι το πρώτο από τα οξύμωρα σχήματα που μπορούμε να περιμένουμε γενικότερα στις ζωές μας όσο θα περνάνε οι μήνες του 2014.
Ιανουάριος 2014Οι τάσεις του μήνα περιστρέφονται γύρω από άξονες οικονομικών θεμάτων και επενδύσεων, τόσο οικονομικών όσο  και συναισθηματικών. Εκκρεμότητες από το προηγούμενο έτος έρχονται μπροστά μας ζητώντας επίλυση και οι αισθηματικές μας σχέσεις αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα πλέον, καθώς οι σύντροφοι γίνονται πιο ξεκάθαροι και πιο ρεαλιστές, ίσως και πιο σκληροί.. Γενικότερα πάντως, η δυναμική του μήνα είναι πολύ καλή για ξεκαθαρίσματα και σταθεροποίηση των βάσεων σε οποιοδήποτε θέμα, ειδικά για καινούργια επιχειρηματικά εγχειρήματα.
Φεβρουάριος 2014Μοναξιά, απομόνωση και περισυλλογή είναι οι τάσεις του μήνα. Είναι καλό διάστημα για να αποκτήσουμε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό και να ευθυγραμμιστούμε πάλι με το κέντρο μας. Όμως δεν είναι καλός μήνας για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την επέκταση των δικών μας, ατομικών θεμάτων, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο κινήσεων, συζητήσεων και προσωπικής προβολής με πρακτικό τρόπο. Θετικότερο αποτέλεσμα θα υπάρξει αν προωθηθεί μια συλλογική ιδέα παρά ένα προσωποπαγές σχήμα. Στα αισθηματικά μας θέματα υπάρχουν πολύ θετικές εξελίξεις για ζευγάρια που έχουν μοιραστεί αληθινά πράγματα μεταξύ τους και για όσους επιθυμούν μια σχέση που να συμπεριλαμβάνει την ανώτερη και πιο πνευματική πτυχή της Αγάπης. Για τα ζευγάρια που δεν έχουν αγάπη και για όσους αποζητούν κάτι απλά για να έχουν, προμηνύεται διάλυση, χωρισμός και άσχημη ψυχολογική διάθεση.
Το τρίμηνο των ευκαιριών και των εξελίξεων.
Μάρτιος 2014Αυτός είναι ο μήνας όπου η ενέργεια αυξάνεται, οι διαθέσεις ανεβαίνουν, βγαίνουμε από την απομόνωση και αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια και να υλοποιούμε τις σκέψεις μας δίνοντάς τους σάρκα και οστά. Μήνας με ιδιαίτερα θετική ενέργεια ενίσχυσης του έργου μας από διάφορες πλευρές. Βοήθεια και υποστήριξη θα υπάρξει, αλλά το κλειδί του μήνα είναι να στηριχτούμε στα δικά μας πόδια και να δουλέψουμε πάνω στην αυτοπεποίθησή μας. Όνειρα που μπορεί να φαίνονται απατηλά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να υποστηρίζονται από έναν στέρεο και δυνατό σκελετό. Για τα αισθηματικά μας είναι καλός μήνας για επισημοποίηση σχέσης, ανάληψη περισσότερων ευθυνών και για σχεδιασμό οικογένειας. Οι γνωριμίες που θα κάνετε οι αδέσμευτοι αυτόν τον μήνα θα έχουν διάρκεια, για καλό ή για κακό..
Απρίλιος 2014Η τάση του μήνα μας τραβάει προς το εσωτερικό της ύπαρξής μας και οδηγούμαστε σε συμπεράσματα σε σχέση με τις συναισθηματικές μας ανάγκες και τη λειτουργία του ψυχολογικού μας μηχανισμού. Ας κρατήσουμε τα συμπεράσματα και ας μην πάρουμε αποφάσεις ακόμη όμως γιατί καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα θα έρχονται πολλές πληροφορίες και και καινούργια ερεθίσματα και θα χρειαστεί ψύχραιμη και λογική σύνθεση όλων αυτών των δεδομένων. Είναι δύσκολος μήνας όσον αφορά σε σχέσεις που δεν έχουν επισημοποιηθεί και χρειάζεται προσοχή σε βιαστικές, παρορμητικές αποφάσεις που μπορεί να υπαγορεύονται από υπερβολικό συναίσθημα και περιορισμένη λογική σκέψη. Σε γενικές γραμμές είναι ένας μήνας που φέρνει αρκετές αλλαγές, ευνοούνται μετακομίσεις και αλλαγές στο σπίτι, ενώ στα αισθηματικά μας υπάρχει η ευκαιρία να γίνουν καλές, σωστές και αρμονικές συνεννοήσεις με αποτέλεσμα τη δέσμευση σε ψυχικό και νοητικό επίπεδο, αρκεί όμως να αποφευχθούν οι εγωιστικές προσεγγίσεις.
Μάιος 2014Πολύ δημιουργικός μήνας αν και οι εξάρσεις δε  θα λείψουν και χρειάζεται προσοχή ο τρόπος που επικοινωνούμε και ο χειρισμός του λόγου. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον μήνα ως «μαγικό», μιας και η ενέργειά του είναι τέτοια που μπορεί να υλοποιήσει κυριολεκτικά από το πουθενά τα πάντα. Με τον λόγο και τη συνειδητή του χρήση μπορούμε να εμφανίσουμε αλλά και να εξαφανίσουμε πράγματα που υπάρχουν αποθηκευμένα μέσα μας, σχέδια ή όνειρα.. Η υλοποίηση  και η αφυλοποίηση καταστάσεων φυσικά δε θα συμβεί με μαγικό τρόπο όπως στις ταινίες, αλλά μην εκπλαγείτε αν κάποια πράγματα εμφανιστούν ή εξαφανιστούν σαν από θαύμα. Καλός μήνας για επαγγελματική δράση, κοινωνική δικτύωση, αλλά και για ερωτική εκδήλωση. Προσοχή σε θέματα που επιθυμείτε να παραμείνουν κρυφά γιατί ο μήνας έχει αποκαλύψεις και αποφύγετε τις παράλληλες σχέσεις γιατί μπορεί να περάσετε καλά αυτόν τον μήνα, αλλά ο επόμενος δε θα έχει την ίδια γεύση. Από τον επόμενο μήνα οι ενέργειες αλλάζουν και όλοι μας θα πληρώσουμε αυτά που οφείλουμε..
Καρμικές δυσκολίες, βαλτωμένες καταστάσεις και μια πολύ μικρή αλλά σημαντική ευκαιρία..
Ιούνιος 2014Αρκετά δύσκολος μήνας που για μερικούς θα φέρει τα πάνω κάτω, ειδικά σε θέματα εργασίας και οικογενειακής γαλήνης. Είναι μήνας που χρειάζεται όλοι να σκεφτούμε ουσιαστικά και πρακτικά πάνω στα θέματά μας. Αυτό μπορεί να μη φέρει άμεσα τις λύσεις που θέλουμε, μιας και η ενέργεια του μήνα κάνει τα πράγματα να κινούνται αργά και βασανιστικά σταθερά, αλλά η πρακτική στάση που θα κρατήσουμε πάνω στις εξελίξεις ή στις βαλτωμένες καταστάσεις θα είναι αυτό που χρειάζεται για να μην καταστραφούν όλα για όσα έχουμε προσπαθήσει το προηγούμενο διάστημα. Ο μήνας θα είναι αρκετά κουραστικός, με πολλές ευθύνες και περιορισμένο χρόνο για να αναπαυθούμε, σωματικά ή ψυχικά και καλό είναι να μην καταπονήσουμε πολύ το σώμα μας και να βρίσκουμε κάθε τόσο λίγο χρόνο για ξεκούραση. Εντάσεις ψυχολογικές που μέχρι τώρα καταπιέζονταν και θάβονταν βαθύτερα σε υποσυνείδητο επίπεδο, θα προβάλουν ξαφνικά και καλούμαστε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό του λόγου αλλά και στις μετακινήσεις μας αυτόν τον μήνα, όπως επίσης και στη διατροφή μας.
Ιούλιος 2014Ο δεύτερος από τους τέσσερις μήνες του έτους που έχουν δύσκολο, καρμικό αριθμό. Αυτός ο μήνας υπόσχεται αλλαγές και ανατροπές που δεν περιμένουμε και που για κάποιους μπορεί να είναι ευχάριστες εκπλήξεις και χαμόγελο από την τύχη, ενώ για κάποιους άλλους μπορεί και να είναι κεραυνός εν αιθρία. Οι εξελίξεις αυτού του μήνα ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα διεργασιών και χειρισμών που έγιναν τον προηγούμενο μήνα και τώρα βλέπουμε το αποτέλεσμα να υλοποιείται. Οι τάσεις μάς οδηγούν στο να θελήσουμε να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα που μας περιορίζει από τον προηγούμενο μήνα και στη διαδικασία αυτή μπορεί  κάποιοι από εμάς να υπερβούμε όρια και να αγνοήσουμε υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, με αποτέλεσμα να βιώσουμε τον αντίκτυπο των πράξεών μας.
Αύγουστος 2014Ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατά τον οποίο δίνεται μια μικρή αλλά πολύ σημαντική ευκαιρία να επαναφέρουμε σε κάποιο βαθμό την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μας. Έχουν προηγηθεί ήδη δύο δύσκολοι μήνες που έφεραν αναστάτωση σε τομείς της ζωής μας. Ακολουθεί ένας δύσκολος Σεπτέμβρης και στο μεσοδιάστημα υπάρχει μια μικρή ανάπαυλα, όχι για να χαλαρώσουμε απόλυτα και να πάμε διακοπές, αλλά για να φέρουμε σε ισορροπία τις έκρυθμες καταστάσεις και να φροντίσουμε για το άμεσο μέλλον. Μήνας που θα παίξει καταλυτικό ρόλο η αγάπη, η αφοσίωση και η προσφορά. Είναι πολύ θετικός μήνας για οικογένειες και για θέματα σπιτικού και οικονομικής διαχείρισης, αλλά όχι καλός για αποφάσεις που έχουν οριστικό ή τελεσίδικο χαρακτήρα. Μεταβατικός μήνας κατά τον οποίο θα πρέπει να είμαστε ελαστικοί αλλά και μετρημένοι ταυτόχρονα. Τα οικονομικά θέματα θα απασχολήσουν τη σχέση σας και θα λειτουργήσουν ως παράγοντας που κρύβεται πίσω από σκέψεις και εκδηλώσεις συναισθημάτων. Καλός μήνας για μικρές, τοπικές επιχειρήσεις και για μικρά οικονομικά ανοίγματα που όμως θα γίνουν με προσοχή και μετά από έρευνα και συμβουλές από ειδικούς.
Σεπτέμβριος 2014Κάθε χρονιά ο  Σεπτέμβριος είναι ιδιαίτερος και ο συγκεκριμένος Σεπτέμβρης φέτος, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Μήνας που τονίζει την εσωτερικότητα και την αυτοανάλυση και μας καλεί να σκεφτούμε σοβαρά και εις βάθος τη ζωή μας. Αυτό βέβαια είναι μια γενικότερη δόνηση καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς που όμως γίνεται πιο έντονη κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Η απομάκρυνση από την εξωτερική πραγματικότητα και η είσοδος μας στον κόσμο της εσωτερικής πραγματικότητας μπορεί να συνδυαστεί λειτουργικά με διακοπές, εξισορροπώντας με αυτόν τον τρόπο την απόλυτη έξοδο από τα εγκόσμια,  αλλά δε θα πρέπει να παραμείνουμε για πολύ αυτόν το μήνα σε πεδία που είναι εσωτερικά και δεν έχουν άμεση επαφή ή πρακτική σχέση με την καθημερινότητα που θα συνεχίσει να τρέχει με τα γνωστά προβλήματά της. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν μήνα που χρειάζεται να μπούμε μέσα μας για να ατενίσουμε φιλοσοφικά τα πράγματα, χωρίς όμως να ξεχαστούμε εκεί μέσα, αλλά να βγάλουμε έξω τα συμπεράσματά μας και να τα εφαρμόσουμε πρακτικά δίνοντας λύσεις στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της.

Σημαντικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Προετοιμασία για απανωτά σοκ.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, τα γεγονότα αποκτούν έναν περισσότερο συλλογικό-υπαρξιακό χαρακτήρα και οι μικρές, καθημερινές μας ιστορίες, τα προσωπικά μας δράματα και οι ατομικές μας υποθέσεις μπλέκονται σχεδόν ποιητικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις. Το μέρος αρχίζει να ενώνεται με το όλον και συνεκδοχικά οδηγούμαστε όλοι σε μια κοινή μοίρα..
Οκτώβρης 2014Αριθμολογικά, ο μήνας συμβολίζεται από τον αριθμό 8. Αυτός ο αριθμός συνδέεται με την ανατολή ενός καινούργιου κόσμου και αυτό φαίνεται και μαθηματικά αν σκεφτούμε ότι το 8 είναι ο πρώτος κυβικός αριθμός (2χ2χ2=8) και ο πρώτος χώρος λαμβάνει σάρκα, οστά και ‘’ζωή’’ μέσα από το γεωμετρικό σχήμα του κύβου. Μήνας που θα μας απασχολήσουν συγκεκριμένα και σοβαρά οικονομικά θέματα, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχουν μείνει ημιτελείς υποθέσεις από την αρχή του έτους.  Τα πράγματα που ξεκίνησαν τον Γενάρη περνανε στο επόμενο επίπεδο αυτόν τον μήνα και η ενέργεια ανορθώνει, υποστηρίζει και εξελίσσει τη δράση που αναπτύξαμε στην αρχή του έτους.  Επίσης, ό,τι ξεκινήσαμε τον Ιούνιο, τώρα θα το δούμε να αλλάζει και να χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση.
Νοέμβρης 2014Ο μήνας αυτός είναι σημαντικός γιατί κλείνει έναν κύκλο εργασιών και ασχολιών. Ολοκληρώνονται καταστάσεις με αποτέλεσμα τα πράγματα να δείχνουν το τελικό τους πρόσωπο και με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουμε πλέον τι έχουμε καταφέρει, σε ποιο βαθμό, αν τα άτομα που μας ενδιαφέρουν όντως ανταποκρίνονται και εν ολίγοις, πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Στα αισθηματικά μας θέματα το βάρος πέφτει αυτόν τον μήνα στην αγάπη που υπάρχει και στο αληθινό, ανθρώπινο νοιάξιμο των συντρόφων και όχι τόσο στην εγωιστική επιβεβαίωση που παίρνουμε μέσα από την σχέση. Όσοι κινούνται ακόμη στην εγωιστική συχνότητα θα έχουν ένα πολύ δύσκολο μήνα. Περίοδος για να φυτέψουμε ιδέες και να τις αφήσουμε να δυναμώσουν μέσα στην επόμενη χρονιά.
Δεκέμβρης 2014Δυναμικός και πολύ θετικός ο μήνας, ειδικά για καινούργια ξεκινήματα και για ριζικές αλλαγές με στροφή 180 μοιρών. Οι σπόροι που φυτεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα αρχίζουν να βλασταίνουν τώρα και γεμίζουμε δύναμη και ενέργεια που μας βοηθάει να υλοποιήσουμε έναν καινούργιο κόσμο όχι μόνο μέσα μας, αλλά και γύρω μας. Προωθούνται κινήσεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με την επιβεβαίωση και εδραίωση της ατομικής ύπαρξης και της μονάδας, αλλά πάντα με τρόπο λειτουργικό και εξυπηρετικό για το σύστημα στο οποίο εμπεριέχονται οι μονάδες. Στα αισθηματικά μας, είναι ένας καλός μήνας για να ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις και να βάλουμε τα υγιή μας όρια, κυρίως σε επίπεδο συζήτησης και επικοινωνίας.
Μια σύντομη προεπισκόπηση της χρονιάς που έρχεται για τον κάθε αριθμό ξεχωριστά.
Για να δείτε πώς θα κινηθούν τα πράγματα πιο ειδικά για εσάς κατά τη διάρκεια της καινούργιας χρονιάς, υπολογίστε τον θεμέλιο λίθο σας και διαβάστε τον αριθμό που σας αντιστοιχεί. Για να υπολογίσετε τον θεμέλιο λίθο της ημερομηνίας σας αρκεί να αθροίσετε την ημέρα και τον μήνα της γέννησής σας και το αποτέλεσμα να το ανάγετε σε μονοψήφιο αριθμό. Για παράδειγμα, αν έχετε γεννηθεί στις 19 Μάρτη οποιουδήποτε έτους, έχετε θεμέλιο λίθο 4 (1+9+3=13,  1+3=4).
Θεμέλιος Λίθος  1Φέτος, όταν δείτε μια ευκαιρία μη διστάσετε να την αρπάξετε και να την εκμεταλλευτείτε. Είναι βασικό να μην παραμελήσετε το κοινωνικό σας κομμάτι, μιας και μέσα από αυτό μπορεί και να σας εμφανιστούν ευκαιρίες για να κλείσετε συμφωνίες αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τη σχέση σας που μπορεί να έχει παράπονα ότι την παραμελείτε. Επαφή με πρόσωπα κύρους, πολιτικής ή/και οικονομικής επιφάνειας θα σας κάνει καλό.  Το κλειδί αυτής της χρονιάς είναι να λειτουργήσετε εκτελεστικά και αποφασιστικά, με τρόπο τέτοιο δηλαδή που να δίνετε εσείς την τροπή στα γεγονότα. Το σκεπτικό είναι ότι εσείς είστε το αφεντικό του εαυτού σας. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι επιτρέπεται φέτος να γίνετε ο Χίτλερ, χρειάζεται να είστε προσεκτικοί και μετρημένοι στις κινήσεις σας για να μην καταστρέψετε όλα αυτά που έχετε χτίσει τα προηγούμενα έτη.
Θεμέλιος Λίθος  2Φέτος είναι η χρονιά που θα βάλετε σε τάξη τις εκκρεμότητές σας στα πρακτικά  θέματα αλλά κυρίως μέσα σας, με τον εαυτό σας και τη συνείδησή σας. Θα ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας και παρότι δε θα είστε στην καλύτερη σας ψυχολογία, η λάμψη σας θα είναι πολύ δυνατή και θα τραβήξει κοντά σας αρκετούς καινούργιους φίλους και ενδιαφερόμενους. Ταξιδέψτε, μετακινηθείτε, και ζήστε θετικά. Προσέξτε την υγεία σας και να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε μεγάλες αποστάσεις. Μέσα σε όλη αυτή την περίεργη  και μπερδεμένη ψυχολογία που θα έχετε, να προσέξετε να μην διώξετε άτομα που τα θέλετε ακόμη γιατί ό,τι φύγει από εσάς φέτος δε θα ξαναγυρίσει πίσω. Προσοχή λοιπόν, μέτρο και συνετές αλλά αληθινές αποφάσεις.
Θεμέλιος Λίθος  3Είναι η ιδανική χρονιά για να κάνετε πάσης φύσεως ανοίγματα μιας και θα μπορέσετε να έχετε τον έλεγχο πάνω στα θέματά σας για πολλά χρόνια μπροστά. Είναι σημαντικό να είστε αισιόδοξοι επειδή η ενέργεια αυτής της χρονιάς κάνει τα πράγματα πιο σταθερά άρα καλό και έξυπνο είναι να σταθεροποιηθεί η θετικότητα και η καλή σας διάθεση. Ταυτόχρονα να είστε και συνετοί γιατί οι συνέπειες των ξεκινημάτων σας θα σας ακολουθήσουν για τα επόμενα 9 χρόνια, οπότε μην ξεκινήσετε κάτι για το οποίο δεν είστε σίγουροι ότι το θέλετε και ότι θα μπορέσετε να το καταφέρετε.  Να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας. Πάρτε θαρραλέες αποφάσεις και κάντε κινήσεις με γνώμονα το μέλλον και όχι το παρελθόν. Αυτή είναι μια χρονιά που ευνοεί το καινούργιο και όχι το παλιό.
Θεμέλιος Λίθος  4Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να διαθέτετε  αυτή τη χρονιά είναι η  προσαρμοστικότητα στα πράγματα και στις ανάγκες των άλλων καθώς επίσης και η διεισδυτικότητα στις καταστάσεις. Η χρονιά είναι η κατάλληλη για να μαγνητίσετε και να ελκύσετε αυτό που θέλετε, είτε αυτό είναι σχέση είτε είναι γνώση, είτε απλά χρήματα. Προσοχή όμως γιατί αυτή τη χρονιά δεν ευνοούνται τα τυχερά παιχνίδια. Τα χρήματα μπορούν να σας έρθουν μόνο μέσα από δουλειά και μάλιστα μέσα από άλλο άτομο ή μέσα από χρωστούμενα και αναδρομικά. Μπορεί στη διάρκεια της χρονιάς να έχετε φθορές σε εργαλεία που σας είναι χρήσιμα στη δουλειά σας ή να προσελκύσετε γύρω σας άτομα που δεν είναι τα πλέον κατάλληλα για να σας βοηθήσουν.
Θεμέλιος Λίθος  5Στα προσωπικά σας θέματα καινούργιες γνωριμίες ακόμη και κοινωνικού τύπου μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι πιο σοβαρό αν και η τάση της χρονιάς είναι να περάσετε απλά χαλαρά και ωραία. Είστε πιο ξεκάθαροι και είναι πιο εύκολο για εσάς φέτος να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, να είστε λίγο περισσότερο τολμηροί και να επωφεληθείτε των ευκαιριών. Είστε ο εαυτός σας και κάνετε κινήσεις που προωθούν τις επιθυμίες σας και τα σχέδιά σας. Η δύναμη της πειθούς είναι μεγάλη και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Το κλειδί για αυτή τη χρονιά είναι η προσωπική επαφή που θα κάνετε με τους ανθρώπους. Εσείς είστε το κλειδί, το σώμα σας, η φυσική σας παρουσία, ο μαγνητισμός σας. Μη μείνετε στη σκιά αλλά μιλήστε και γνωρίστε κόσμο που στο μέλλον θα σας φανεί χρήσιμος. Μια προέκταση του σώματος σας είναι και ο προσωπικός σας χώρος, είτε είναι το σπίτι σας είτε ο χώρος της εργασίας σας. Ασχοληθείτε λοιπόν με το περιβάλλον σας κάνοντάς το πιο ωραίο, άνετο και λειτουργικό. Γενικά η διάθεσή σας θα είναι καλή και γι’ αυτό θα σας είναι και σχετικά εύκολο να ξοδέψετε λίγα χρήματα παραπάνω για το χώρο σας.
Θεμέλιος Λίθος  6Η απαισιόδοξη σκέψη μπορεί να σας συνοδεύει στη διάρκεια της χρονιάς αυτής (κάθε μήνας δεν είναι ο ίδιος όμως, συμβουλευτείτε και τον αριθμό του προσωπικού σας μήνα) και θα νομίζετε ότι τα εγχειρήματα και οι προσπάθειές σας δεν τελεσφορούν. Όντως ισχύει αυτό, αλλά είναι χρήσιμη περίοδος για να δείτε τι ακριβώς έχετε κάνει λάθος από την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Σε καμία περίπτωση μην παραιτηθείτε, ούτε να σκεφτείτε να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας.  Δεν είναι χρονιά για αλλαγές γιατί μπορεί αυτές να αποβούν μοιραίες, αφήστε τες για την επόμενη χρονιά, τότε δηλαδή που θα μπορέσετε να αναπνεύσετε και να νοιώσετε την ελευθερία των επιλογών και την απολαυστική πλευρά της ζωής. Βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι καλά. Το αίσθημα της κόπωσης και της εξάντλησης έχει να κάνει με τη βαριά δόνηση της χρονιάς. Μείνετε στα γεγονότα, έχετε υπομονή και μην ξεκινήσετε καινούργιες αισθηματικές σχέσεις γιατί μπορεί και να έχουν άδοξη ή και δυσάρεστη κατάληξη.
Θεμέλιος Λίθος  7Είναι η χρονιά που ενεργοποιείται κατά πολύ αυτό που λέμε ελεύθερη βούληση, είτε είναι η δική σας, είτε αυτή ενός αλλού προσώπου με επιπτώσεις επάνω σας. Ο προγραμματισμός σας λοιπόν πρέπει να είναι μόνο για απλά βραχυπρόθεσμα σχέδια, των οποίων η πιθανή ανατροπή να μην έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη ζωή σας, παρά για μακροπρόθεσμα και σοβαρά ζητήματά σας. Το σλόγκαν της χρονιάς αυτής λοιπόν είναι ”βλέποντας και κάνοντας”. Θα έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σε μια δουλειά ή σε μια σχέση αλλά χωρίς να περιμένετε σταθερότητα ή βελτίωση από την αρχή. Δε θα ήταν καλό να δεσμευτείτε είτε σε προσωπικό επίπεδο με έναν γάμο, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο με ένα πολυετές συμβόλαιο. Η χρονιά αυτή είναι υπερβολικά μεταβλητή και ρευστή για δεσμεύσεις και ξεκαθαρίσματα και αν είστε άτομο που λειτουργείτε με το πρόγραμμα και ψάχνετε έντονα την ασφάλεια, τότε μπορεί και να περάσετε πολύ δύσκολα φέτος. Αν πάλι είστε άτομο που έχετε ανάγκη απλά να χαλαρώσετε και να γεμίσετε από εμπειρίες, τότε αυτή η χρονιά θα σας ανταμείψει στο έπακρο.
Θεμέλιος Λίθος  8Αν σκέφτεστε να παντρευτείτε αυτή η χρονιά έχει τους καλύτερους οιωνούς. Οι σχέσεις με την γενικότερη έννοια θα γίνουν πιο συναισθηματικές και θα βαθύνουν. Μπορείτε να βασιστείτε στη βοήθεια που θα ζητήσετε από φίλους ή από οικογενειακά πρόσωπα με τα οποία θα περάσετε πολύ καλά.  Πολύ πιθανόν είναι και το ενδεχόμενο η οικογένειά σας να μεγαλώσει είτε αυτό σημαίνει γέννηση απογόνου είτε γάμος συγγενικού σας προσώπου ή ακόμη και την επιστροφή του άσωτου υιού. . Η χρονιά αυτή, όπως ευνοεί το γάμο,  την ισορροπία και την αρμονία, αντίστοιχα ”βοηθάει” και τα διαζύγια ή την οριστική ρήξη. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να έρχεται μια μορφή ισορροπίας που δε μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά…
Θεμέλιος Λίθος  9Αν το αντικείμενο της δουλειάς σας έχει να κάνει με θέματα απομόνωσης ή έρευνας και στατιστικής τότε η δόνηση της χρονιάς θα σας βοηθήσει κατά πολύ στα επαγγελματικά σας. Δεν είναι όμως η χρονιά για καινούργια ξεκινήματα ή για σημαντικές και ριζικές ανακατατάξεις στη ζωή σας. Η χρονιά προσφέρεται περισσότερο για αυτοανάλυση παρά για δράση. Αυτό αφήστε το για την επόμενη χρονιά ή για κάποιο συγκεκριμένο μήνα αυτής της χρονιάς που να το ευνοεί (συμβουλευτείτε και τον αριθμό του προσωπικού σας μήνα). Στα προσωπικά σας θέματα ευνοούνται κάπως περισσότερο οι παράνομες, μυστικές σχέσεις καθώς και οι επαφές που κάνετε με άτομα με τα οποία εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος. Δώστε προσοχή στον οικονομικό τομέα και μην πάρετε ρίσκα με τράπεζες, δάνεια, επενδύσεις και χρηματιστήριο. Η διαίσθησή σας λειτουργεί φέτος, αλλά όχι για τα τυχερά παιχνίδια, μόνο για να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας.
Καλή χρονιά σε όλους
Love and Magic
Athan
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα