Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Kαμφορά: Καταπολεμά κρυολογήματα και φλεγμονές

camfora

Η καμφορά (Cinnamomum camphora η λατινική ονομασία) είναι μια υπόλευκη στερεά ουσία με ισχυρό διακριτικό άρωμα, που βρίσκεται στο ξύλο της Καμφοράς, ενός μεγάλου αειθαλούς δέντρου.


Απαντάται στην Ανατολική Ασία και σε τμήματα της Βόρειας Αφρικής. Το έλαιο της καμφοράς είναι ένα φυσικό συντηρητικό και εντομοαπωθητικό. Πολλά σεντούκια και αποθηκευτικά ντουλάπια φτιάχνονταν κάποτε από ξύλο καμφοράς για να βοηθήσει στη διατήρηση του περιεχομένου τους.
Για χιλιάδες χρόνια, η καμφορά υμνήθηκε για την ικανότητά της να αντιπαλεύει τα βακτήρια. Η ινδική αγιουρβεδική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει την καμφορά ως αντιβακτηριακό παράγοντα για πάνω από 5.000 χρόνια και οι Αφρικανοί χρησιμοποίησαν τον φλοιό του δέντρου της καμφοράς για την καταπολέμηση του πυρετού και της ελονοσίας, καθώς και ως αντισηπτικό.

kamfora1
Τ0 1800 η καμφορά ήταν πολύ δημοφιλής στην Αμερική και στην Ευρώπη, όπου οι άνθρωποι φορούσαν συχνά κρύσταλλα καμφοράς γύρω από το λαιμό τους για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων και για να αποκρούσουν τις μολυσματικές ασθένειες. Σήμερα η καμφορά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κρυολογήματος και για να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η καμφορά σκοτώνει τα βακτήρια και καταπολεμά τις λοιμώξεις, αν και δεν συνιστάται για τη θεραπεία των ανοικτών πληγών, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Το καμφορέλαιο παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να γίνεται μασάζ σε διαστρέμματα, για τον πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις και οι πιο σύγχρονοι βοτανολόγοι συμφωνούν πως αυτή είναι η καλύτερη χρήση του. Η καμφορά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, δρώντας ως αντιερεθιστικό και μουδιάζοντας τα περιφερειακά αισθητήρια νεύρα. Ζεσταίνει επίσης το δέρμα και απορροφάται εύκολα όταν εφαρμόζεται τοπικά, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για αρθριτικά και ρευματισμούς.
Camphor
Χρησιμοποιείται ακόμα σε πολλές εμπορικές αλοιφές, αποσμητικά, απολυμαντικά, εντομοκτόνα, διαλύτες χρωμάτων και σαπούνια. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε αγνό λάδι καμφοράς, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως οι ενέσεις με λάδι καμφοράς δεν συνιστώνται πλέον, καθώς η κατανάλωσή τους κρίθηκε ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Ωστόσο, το λευκό λάδι καμφοράς, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεί ένα ενεργό συστατικό για κάποιες καραμέλες για το βήχα. Μάλιστα, η λευκή καμφορά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως αντιβηχικό. Περιέχει ουσίες που ανακουφίζουν το ανώτερο αναπνευστικό και αποτρέπουν το αντανακλαστικό του βήχα.
Εάν εφαρμόσετε τοπικά καμφορά, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποφύγετε την εισπνοή των αναθυμιάσεων, καθώς η υπερβολική έκθεση σ’ αυτές μπορεί να είναι επίσης τοξική.
Τα άτομα με διαταραχές επιληπτικών κρίσεων δεν πρέπει να καταπιούν ή να εισπνεύσουν καμφορά, γιατί όπως έχει γίνει γνωστό μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις σε ευαίσθητα άτομα. Το καθαρό έλαιο καμφοράς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά, γιατί η παρατεταμένη χρονική περίοδος χρήσης του μπορεί να δημιουργήσει δηλητηριώδη επίπεδα στο σώμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα