Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η αίθουσα της Άγνοιας μέρος 2ο




Η αίθουσα της Άγνοιας μέρος πρώτο


Το δεύτερο μάθημα στην αίθουσα αυτή είναι εξίσου σημαντικό, ίσως δε θα έλεγα πιο σημαντικό από το να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τη δική μας ενέργεια. Το μάθημα αυτό έχει να κάνει με την ενέργεια από τον περιβάλλοντα χώρο. 

Η ενέργεια που ήδη υπάρχει γενικά στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν αλλά και σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σίγουρα μπορείτε να καταλάβετε τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε ένα μέρος όπως οι πρωτεύουσες, πόλεις από ένα χωριό το οποίο δεν έχει καμία άνεση ίσως ούτε καν δρόμους.
Μπορεί αυτό το χωρίο, σε εμάς που έχουμε συνηθίσει στις ανέσεις μας, να μας φαίνεται εξωπραγματικό και δύσκολο να ζήσουμε εκεί. Όμως αυτό το περιβάλλον του χωριού σαφώς και τη συγκεκριμένη εποχή έχει πολύ καλύτερη και ουσιαστικότερη ενέργεια. Γιατί ένα περιβάλλον που περιβάλλεται από τη φύση είναι ενεργειακά καθαρό αλλά και οι άνθρωποι είναι με εντελώς διαφορετική ροή ενέργειας αφού είναι εναρμονισμένοι με αυτό το φυσικό περιβάλλον.
Τι γίνεται όμως με εμάς που είμαστε στην πόλη, με όλο το ψυχολογικό φορτίο που υπάρχει τώρα? Υπάρχει δυνατότητα να μετατρέψουμε ως ένα σημείο την ενέργεια αυτή που μας περιβάλλει ή αν όχι να μπορούμε να την κρατάμε έξω από μας χωρίς να μας επηρεάζει ούτε άμεσα, αλλά κυρίως έμμεσα ( όπου αυτό είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια ). 


Κατ’ αρχάς αυτό που οφείλουμε εμείς να καταλάβουμε ως εκπαιδευόμενοι, πως όχι επειδή επιλέξαμε εμείς να μπούμε σε αυτόν τον δρόμο αναζήτησης και εξισορρόπησης, ξαφνικά θα το κάνουν και όλοι γύρω μας. Το πιθανότερο είναι να συναντήσουμε μία μεγάλη κόντρα και ίσως επίθεση από το οικείο μας περιβάλλον. Θα μοιάζουμε εξωπραγματικοί γενικά αλλά και ειδικά στον τρόπο που θα χειριζόμαστε τις στάνταρ καταστάσεις αλλά και γενικότερα η αλλαγή της συμπεριφοράς μας δεν θα βρει «οπαδούς». Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Άρα αυτό που πρώτα πρέπει εμείς να αποδεχτούμε εκτός από τον εαυτό μας είναι όλα τα εγώ που θα συνεχίσουν να μας περιτριγυρίζουν. Τα εγώ αυτά να ξέρετε ότι οι πρώτες τους αντιδράσεις ενώ θα μοιάζουν επίθεση, θα είναι στοιχεία και κομμάτια από το δικό μας εγώ, τα οποία συνήθως είναι αδούλευτα ή για κάποιο λόγο εμείς θεωρούμε ότι τα έχουμε φέρει σε ισορροπία. Αναζητήστε λοιπόν τις συμπεριφορές του περίγυρου που σας ενοχλούν και με μεγάλη υπομονή, επιμονή αλλά κυρίως αγάπη, αναζητήστε τα σε σας. Το κρυφτό είναι ένα παιχνίδι που το μάθαμε μικρά αλλά τώρα θα το παίζει το εγώ μας με τον εαυτό μας με μεγάλη επιτυχία.
Αφού τελειώσετε τη διαδικασία αυτή, την έρευνα σε βάθος, οι συμπεριφορές πιθανότατα να αλλάξουν ή να σταματήσετε εσείς να ενοχλείστε από αυτές.
Κάθε φορά που κάποια συμπεριφορά σας ενοχλήσει, να θυμάστε να αναζητάτε κατάλοιπα του εγώ σας.
Όπως είπαμε δεν σημαίνει ότι επειδή εμείς επιλέξαμε έναν δρόμο πρέπει οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Η Ελεύθερη Βούληση είναι δοσμένη από τον Θεό σε όλους μας. Να ξέρετε ότι αυτό που μπορεί να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον σας θα είναι οι πράξεις, αλλά ποτέ ο λόγος. Ο Λόγος πάντα θα βρίσκει μάχες και πάντα θα χάνει. Η πράξη όμως είναι αυτή που δεν μπορεί να την καταρρίψει εύκολα κάποιος. Όταν αυτή η πράξη έχει επανάληψη τότε και μόνο τότε το περιβάλλον μας θα επηρεαστεί θετικά. 


Ότι φυτεύω για να μπορέσω να μαζέψω τους καρπούς του οφείλω να έχω υπομονή και επιμονή.
Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί είναι εύκολο να καταρρίψουμε τον λόγο του άλλου ? Μα γιατί όλοι μας λίγο πολύ στα λόγια είμαστε εύκολοι, και υπάρχουν φορές ίσως αρκετές που δίνουμε πάντα μια δόση υπερβολής στον λόγο μας για να κάνουμε εντύπωση. Αλλά πόσο καταρρίπτεται ο λόγος μας για παράδειγμα «από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα», «τέρμα θα κόψω το τσιγάρο», «να μου τρυπήσεις τη μύτη, λέμε, άμα ξανά κάνω αυτό ή εκείνο» . Βέβαια εκτός του ότι καταρρίπτουμε τον λόγο μας, πάντα θα βρούμε και πειστικές δικαιολογίες γι αυτή την κατάρριψη.
Πάμε να δούμε όμως πώς μπορούμε να μας κρατάμε σε απόσταση από όλα όσα συμβαίνουν και να μην επηρεαζόμαστε ενεργειακά.
Όλο αυτό που εισπνέουμε από το περιβάλλον μας, το οποίο είναι τοξικό, αναγκαστικά μπαίνει μέσα μας μέσω της ανάσας, υγροποιείται και έτσι μεταφέρεται σε όλο μας το σώμα. Το δικό μας αιθερικό πεδίο δεν έχει ακόμη την δυνατότητα να παραμείνει στην ακεραιότητά του, οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να εισβάλει μέσα στο αιθερικό μας πεδίο το αιθερικό πεδίο του περίγυρου αλλά και από ολόκληρο το περιβάλλον. Ένας καβγάς που μπορεί αν γίνει μπροστά μας, μία δυσάρεστη είδηση από την τηλεόραση και γενικά γεγονότα πόνου, δυστυχώς θα εισβάλλουν μέσα μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο πιο συνειδητοί μπορούμε κάθε λεπτό. Κάθε βράδυ να αναζητάμε τι μας επηρέασε και σε τι βαθμό. Μην βιαστείτε να πείτε τίποτε, να ξέρετε όσο πιο εύκολα πείτε το τίποτε, τόσο πιο ευάλωτοι είστε ακόμη και το σίγουρο είναι ότι το εγώ σας είναι κυρίαρχο του παιχνιδιού.
Οι παγίδες που θα σας στήνει το εγώ σας είναι απερίγραπτες. Όταν αυτό το καθημερινό άδειασμα σας γίνει βίωμα τότε θα μπορείτε να καταλάβετε τι μαζεύετε κάθε μέρα.
Αφού τα καταγράψετε σε ένα τετράδιο, αναζητήστε σε τι σας επηρέασε το κάθε γεγονός και γιατί. Τι θα θέλατε να κάνετε που δεν το κάνατε. Γιατί επηρεαστήκατε ? Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχατε επηρεαστεί? Τι θα γίνει την άλλη φορά αν δεν επηρεαστείτε? 


Στη συνέχεια ζητήστε συγνώμη από τον εαυτό σας που επηρεάστηκε, χωρίς κανένα βαθμό κριτικής. Επιλέξτε να διαβάστε μία προσευχή, κατά προτίμηση του Ιησού, υπάρχουν προσευχητάρια που έχουν μέσα τον κανόνα του Ιησού. Βάλτε αυτή την προσευχή σε καθημερινή σας βάση. Η προσευχή να διαβάζετε πάντα δυνατά και να ακούτε αργά και καθαρά την κάθε λέξη αν βγαίνει από το στομάχι σας. Πώς κάνουμε ανάγνωση την προσευχή. Στεκόμαστε όρθιοι κατά προτίμηση και έχουμε το ένα μας χέρι το προσευχητάρι και το άλλο το έχουμε στο στομάχι μας = 3ο μυστικό πέρασμα = Ηλιακό μας πλέγμα= ηχείο= η επικοινωνία με την θεϊκή μας Πηγή. Παίρνουμε βαθιά αναπνοή από τη μύτη με σκοπό να γεμίσει καλά το στομάχι μας και με την εκπνοή διαβάζουμε μέχρι να τελειώσει η ανάσα μας και πάλι κάνουμε το ίδιο. Μία τελετουργία θα την έλεγα με την καλή έννοια. Μετά την προσευχή πιείτε άφθονο νερό και καθαρίστε τα χέρια σας με νερό, έτσι ώστε το αιθερικό σας πεδίο να παραμείνει καθαρό για τον ύπνο.
Από τη στιγμή που γνωρίζετε τώρα τι σας επηρεάζει και σε ποιο σημείο. Την άλλη μέρα μπορείτε να σας παρατηρείτε εκείνη την ώρα και μέσα σας να ρωτήσετε τον εαυτό σας επηρεάζομαι ? σε ποιο βαθμό ? γιατί ? Εκείνη την ώρα επιλέξτε να κάνετε μόνο τις ανάσες. Βαθιά αναπνοή από την μύτη να γεμίσει το ηλιακό σας πλέγμα και εκπνοή από το στόμα μέχρι να αδειάσει τελείως. Μπορείτε να ψελλίζετε παράλληλα και το «Κύριε Ελέησον». Αυτό όλο θα είναι βοηθητικό μέχρι το βραδινό σας άδειασμα με τη μέθοδο που δώσαμε πριν.
Είναι πολύ σημαντικό μάθημα αυτό να μπορούμε να κρατάμε τα αιθερικά πεδία των άλλων έξω από μας.  


Τι γίνεται όμως όταν το κοντινό μας περιβάλλον μας επηρεάζει ? Αν αυτοί είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, ο σύντροφός μας, όπου με εκείνους είμαστε συνέχεια μαζί και δεν η κάθαρση που κάνουμε μοιάζει να πέφτει στο κενό ?  


Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα