Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ



Θέμα: Τι είναι η μετενσάρκωση;

Αδέλφια. Ενσαρκωνόμαστε εις το ΓΗΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για να διευρύνουμε τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας. Ο στόχος αυτός φυσικά πραγματοποιείται μέσα από πολλές ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, σε πολλές ΖΩΕΣ.

Εις την ουσία…..είναι αλήθεια ότι ΟΛΟΙ υποφέρουμε από κάποιο είδος ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ…..σε κάποιο σημείο εις το εξελικτικό μας ξεδίπλωμα…κι εμείς αντίστοιχα με την σειρά μας….κακοποιούμε με τον ίδιο τρόπο τους….άλλους…!
Σίγουρο είναι ….ότι η μακρά σειρά των ΥΛΙΚΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ μας ….δεν ξεκινά με μια εξελιγμένη Συνείδηση αφιερωμένη σε υψηλές ανθρώπινες αρχές. 

Πρέπει απλά να σφυρηλατήσουμε το δρόμο μας μέσα από πολλές ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ προτού το σώμα μας και η προσωπικότητα μας καταφέρουν να γίνουν πρόθυμα, πειθαρχημένα ΕΡΓΑΛΕΙΑ του ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ή της ΨΥΧΗΣ. Δηλαδή….προτού μπορέσουμε να τα αφιερώσουμε εις τη ΒΟΗΘΕΙΑ (Θεία Βοή) των άλλων ανθρώπινων υπάρξεων γύρω μας.

Τελικά το ταξίδι αυτό…..ΑΔΕΛΦΙΑ….είναι μεγάλο….και μακρύ…..!


Εις την αρχ….έχουμε να κάνουμε με τα ζωώδη ΕΝΣΤΙΚΤΑ μας, οι ΟΡΜΕΣ και οι ΟΡΕΞΕΙΣ, μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ την ΥΠΑΡΞΗ μας. Αν και μπορεί να προκαλέσουμε κάποια βλάβη σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο….εν τούτοις δεν είμαστε ακόμη αληθινά ικανοί για το κακό. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσω μ’ ένα λιοντάρι…..που γυρίζει μεγαλόπρεπα γύρω από το θήραμά του. 

Απλά εμείς…..ακολουθούμε τη ζωώδη Φύση μας. Καθώς όμως συγκεντρώνουμε μεγαλύτερη ΕΜΠΕΙΡΙΑ, μαθαίνουμε και η Συνείδησή μας αναπτύσσεται και το ίδιο ισχύει για την ικανότητά μας…να ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ. Τώρα……από την Πνευματική σκοπιά, η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα εις το ζωικό βασίλειο και το δικό μας…..είναι η πολύ μεγαλύτερη και διαρκώς εξελισσόμενη ικανότητα…..ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Φυσικά αυτή η ικανότητα θα πρέπει να σας διευκρινίσω….ούτε εξελίσσεται…..ούτε αναπτύσσεται ταυτόχρονα….αλλά και εις τον ίδιο βαθμό σε όλα τα μέλη του ανθρώπινου γένους. 

Έχουμε διαφορετικές περίοδους και προοδεύουμε με διαφορετικούς ρυθμούς. Ώσπου τελικά ο καθένας να φτάσει σ’ ένα προχωρημένο επίπεδο, τα ένστικτά μας και οι παρορμήσεις του σώματος μας θα κάνουν για λογαριασμό μας, όπως και στα ζώα, πολλές από τις επιλογές μας..

Εις την αρχή ξεκινάμε σαν «νέες» Ψυχές και εις τις πρώτες φάσεις είμαστε σαν τα παιδιά ….(και τα παιδιά όπως γνωρίζουμε είναι πολύ «σκληρά» αναμεταξύ τους.) Κάτι που στην ώριμη Συνείδηση ενός ενήλικα φαίνεται σαν έκφραση σκληρότητας, για πολλά παιδιά είναι απλά περιέργεια που δεν έχει μετριαστεί με στοργή. Οι αρχικές μας εξερευνήσεις του υλικού Κόσμου περιορίζονται πάνω απ’ όλα από το βαθμό του πόνου που μπορεί ν’ αντέξει το σώμα μας. 

Η ενσυναίσθηση μας αναπτύσσεται μέσα από μακριές περιόδους εμποδίων και συγκρούσεων, αλλά και κακουχίες που προκαλούμε με την σειρά μας στους άλλους. Με τον καιρό όμως αναπτύσσουμε την ικανότητα και συγκρατιόμαστε και να μην κάνουμε κακό …μόνο και μόνο επειδή φοβόμαστε μια πιθανή τιμωρία. Σιγά-σιγά όμως ωριμάζουμε κι εξελίσσουμε τη Συνείδησή μας, ώστε οι περιορισμοί της συμπεριφοράς μας να γίνουν περισσότερο εσωτερικοί παρά εξωτερικοί.

Επειδή το επίπεδο Συνειδητότητας ποικίλει εις τον καθένα μας και εξαρτάται φυσικά από εκείνο που έχουμε ήδη επιτύχει κατά την διάρκεια προηγούμενων ενσαρκώσεων μας, θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε ηλικιακά εις το (περίπου…τα 21 μας χρόνια : 2Χ7=21)…..σαν έναρξη της γενικότερης αντίληψής μας ….για το…γίγνεσθαι.

Κι επειδή μας έχει απασχολήσει …..ιδιαίτερα η εκπαίδευση μας (που σημαίνει ότι ανασύρω κάτι που ήδη βρίσκεται),….. μπορεί η εκπαίδευση να το φέρει εις το Φως μόνον…αν το άτομο έχει ήδη αποκτήσει την ικανότητα για σεβασμό μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησε σε άλλες ζωές.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ –ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

Για να δούμε ΑΔΕΛΦΙΑ….πως τελικά σχεδιάζουμε μία ενσάρκωση.

Η κάθε ενσάρκωση έχει τις ρίζες της σ’ ότι έχει συμβεί παλιότερα, αλλά κυρίως εις την αμέσως προηγούμενη ζωή μας εδώ εις τη ΓΑΙΑ. Σ’ όλες τις αμέτρητες πρώιμες ενσαρκώσεις μας, ο ΚΥΡΙΟΣ σκοπός της ύπαρξης μας εδώ εις τη Γαία, είναι η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ σ’ αυτό το Υλικό επίπεδο. Αργότερα φυσικά αναλαμβάνουμε ενσαρκώσεις προκειμένου να κατανοήσουμε και εάν  είναι αναγκαίο, να θεραπεύσουμε ότι έχουμε βιώσει.

Η ανασκόπηση της ζωής μας ολοκληρώνεται κάθε φορά που εγκαταλείπουμε με το θάνατο το υλικό μας σώμα. Δηλαδή…είναι μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, απαλλαγμένη από τις υπαγορεύσεις της προσωπικότητας κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε που κυρίως πρέπει να στραφούμε εις τη συνέχεια. Μας βοηθούν να απομονώσουμε τους τρεις πιο καθοριστικούς παράγοντες, που θα προσδιορίσουν την ουσία της επόμενης ενσάρκωσης μας. 

Οφείλουμε να καταλάβουμε ΑΔΕΛΦΙΑ….ότι εμείς είμαστε οι ΚΡΙΤΕΣ της εδώ ΖΩΗΣ μας….με τη διαφορά ότι κρίνουμε τον ΕΑΥΤΟ μας ΣΥΝΠΑΝΤΙΚΑ….βάσει τωνΝΟΜΩΝ που διέπουν την Φύση. 

Για να το καταλάβουμε καλύτερα…με το πέρας της εδώ ζωής μας…ας πούμε ότι κάποιος ζει και πεθαίνει εις τα 77 του χρόνια……μόλις αποθνήσκει ….όλα αυτά τα χρόνια....συμπυκνώνονται και γίνονται χρονικά π.χ. σε 7 δευτερόλεπτα. Τότε αν έχεις κάνει ...π.χ. άσχημες πράξεις ας πούμε 35 τον αριθμό σε όλη την ζωή σου…τότε αυτόματα και οι 35 πράξεις γίνονται μία….αλλά με μεγαλύτερη πυκνότητα και βαραίνει η Ψυχή σου. Αντίστοιχα….αν έχεις κάνει π.χ. 30 καλές πράξεις, ενέργειες…τότε αυτόματα  αυτές γίνονται μία….και ελαφρύνει η Ψυχή σου. 

Έτσι χοντρικά έχουμε 35 άσχημες….μείον 30 καλές πράξεις (35-30=5) ….οι οποίες 5 πλέον  κακές πράξεις…..τις χρεωνόμαστε για την επόμενη φορά ……εις την επόμενη μας ενσάρκωση και ξαναερχόμαστε εδώ εις τη Γαία….. για να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις…ώστε να βελτιωθούμε και να έχομε καλύτερα αποτελέσματα….την επόμενη φορά.

Για να δούμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…ποιοι είναι οι τρεις ρυθμιστικοί παράγοντες και με ποιον τρόπο θα τους απομονώσουμε…ώστε να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα….για την ζωή μας.

Α) Ο 1ος παράγοντας είναι η ΦΥΣΗ του ΥΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, εις το οποίο θα ενσαρκωθούμε την επόμενη φορά. Όπως γνωρίζουμε σημαντικό ρόλο εις τη διαμόρφωση της ανάπτυξής μας…παίζει η  (κουλτούρα) ….δηλαδή ο πολιτισμός μας  που έχουμε, το συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον, τα ενδιαφέροντα ή οι επιδιώξεις της οικογένειας….μέσα εις την οποία γεννηθήκαμε. 

Αν κατανοήσουμε ότι η επιλογή αυτού του πεδίου ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ έχει γίνει πριν την ενσάρκωση, τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε…ούτε θύματα…ούτε ευνοημένοι από τη ΜΟΙΡΑ. Είμαστε δηλαδή εις τη μέση για να επιτύχουμε τους ΣΤΟΧΟΥΣ….της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ μας.

Β) Ο 2ος παράγοντας είναι ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΥ και ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Ο σπουδαιότερος παράγοντας σε κάθε ενσάρκωση είναι το υλικό μας σώμα. Το σπουδαιότερο μέρος του υλικού είναι το νευρικό μας σύστημα. Έτσι επιλέγουμε το σώμα που ταιριάζει καλύτερα…..εις την εργασία κάθε ζωής μας. 

Το συγκεκριμένο νευρικό σύστημα, δομεί σε βάθος κάθε μας εμπειρία και κατά συνέπεια τη συνολική θεώρηση της ζωής μας. Με παράλληλο τρόπο, οι φυσικές μας ικανότητες προσδιορίζουν το δρόμο με την μικρότερη αντίσταση, προκαλώντας μας να δίνουμε έμφαση στις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα που…..μας είναι εύκολα, την ίδια στιγμή που οι αδυναμίες μας εμποδίζουν ή και αποκλείουν άλλες ενασχολήσεις.

Γ) Ο 3ος παράγοντας είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ μας ή ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟΥ σώματος, που ακριβώς καθορίζει ΤΙ και ΠΟΙΟΣ  μας προσελκύει, αλλά και ΠΟΙΟΝ ή ΤΙ προσελκύουμε.

Όπως ξέρουμε…..ΑΔΕΛΦΙΑ….οι σωματικές μας αισθήσεις (δηλαδή της αφής, της οσμής, της ακοής και της όρασης) ερμηνεύουν το περιβάλλον με τρόπο που καθορίζεται και «αρωματίζεται»….από το συγκινησιακό σώμα. Το συγκινησιακό μας σώμα επηρεάζει μέσω του νευρικού συστήματος, τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε κάθε διάσταση του περιβάλλοντος, έτσι και το περιβάλλον με τη σειρά του επηρεάζεται από κάθε διάσταση ολόκληρης της ύπαρξης μας.

Έτσι είτε έχουμε ΕΠΙΓΝΩΣΗ του γεγονότος είτε όχι, ΕΜΕΙΣ ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ συλλαμβάνουμε η μία την άλλη ως πλήρη ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ «πακέτα».
Έτσι κάθε επίπεδο εις την ΑΥΡΑ μας, καθένα από τα λεπτά σώματα ανταποκρίνεται εις τις αντίστοιχες ενεργειακές διαστάσεις που υπάρχουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο. 

Εις την ουσία μέσω των ΕΛΞΕΩΝ που κυβερνώνται από το συγκινησιακό μας σώμα…ψάχνουμε να βρούμε εκείνους-και ταυτόχρονα θα έλεγα μας αναζητούν κι οι άλλοι- με τους οποίους έχουμε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ σε αυτή τη συγκεκριμένη ζωή ή σε μία αλληλουχία ζωών. 

Συνήθως…αυτή η «ομάδα» ανθρώπων περικλείει και ναι και όχι την οικογενειακή καταγωγή μας και περιλαμβάνει όμως πάντα εκείνους με τους οποίους έχουμε σημαντικές σχέσεις δηλαδή ……εννοώ σχέσεις που οδηγούν σε…… ΑΛΛΑΓΕΣ ζωής.

Έτσι κάθε φορά που ερχόμαστε εις τη Γαία….πάντα μεταφέρουμε κάθε κέρδος στην ΕΠΟΜΕΝΗ μας ΖΩΗ και πάντα εξελισσόμαστε…και δεν κατευθυνόμαστε προς τα πίσω…γιατί ακριβώς πιο κάτω δεν υπάρχει….!

 Κάθε τι που ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ…..Αδέλφια …..φέρει τα ενεργειακά του συστατικά σ’ αυτά τα συγκινησιακά και τα νοητικά σώματα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε παρέμεινε μπλοκαρισμένο ή διαστρεβλωμένο …την ώρα του Θανάτου. 

Γι’ αυτό  λέμε….ότι θα ήταν καλό…να έχουμε ένα Θάνατο «φυσιολογικό»….και όχι έναν ξαφνικό…..για να έχουμε προλάβει να ολοκληρώσουμε τις διεργασίες…. της απελευθέρωσής μας.

Κάθε τι που έχουμε ήδη μάθει….έχει γίνει κομμάτι του ΕΑΥΤΟΥ μας και επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό...που θα γίνει εις τη συνέχεια. Δηλαδή «ενσωματώνουμε» τα επόμενα (μαθήματα ζωής), επειδή καθετί από το παρελθόν που χρειάζεται θεραπεία….θα έχει το ενεργειακό του ισοδύναμο σε κάποιο από τα σώματά μας εις το παρόν. Για να το πω λίγο καλύτερα…..οτιδήποτε παραμένει μέσα μας διαστρεβλωμένο…προσελκύεται περισσότερο από το όμοιό του.

Αυτή η διαδικασία λέγεται…..ΜΟΡΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Προσελκύουμε το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ μας και το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ μας προσελκύει ΕΜΑΣ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα