Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

--- ΤΟ ΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ Α ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ---

Κανείς έως σήμερα δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα που ταλανίζει επιστήμονες και ερευνητές, για το τι ακριβώς είναι αυτό το παράξενο «κάτι» στην άκρη του δαχτυλιδιού Α του Κρόνου, που εντοπίστηκε τυχαία στις 15 Απριλίου του 2013, όταν οι κάμερες του Cassini στόχευαν ένα μικροσκοπικό φεγγάρι που ονομάζεται Προμηθέας και περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο -πιο εσωτερικό- από τα δαχτυλίδια του Κρόνου.
Ο αστρονόμος Καρλ Μάρεϊ του Queen Mary University of London, που παρατήρησε τη περίεργη συστροφή στην άκρη του δακτυλίου Α που εξείχε, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του το 2013 στο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης: «Προσωπικά δεν είχα δει ξανά κάτι τέτοιο στον δακτύλιο Α μέχρι την ανάλυση των εικόνων στις 19 Απριλίου. Εκείνη τη μέρα ήταν τα 80ά γενέθλια της πεθεράς μου και έδωσα στο μυστήριο αντικείμενο το όνομά της.»

Το μυστήριο αντικείμενο παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο καθώς οι κάμερες του Cassini δεν μπορούν να δουν σε βάθος μικρότερο των 10 χλμ. Έτσι η «Πέγκυ», που φαίνεται να είναι περίπου 1 χιλιόμετρο σε διάμετρο, παραμένει γνωστή μόνο από την παρεμβολή που προκαλεί και οι φήμες για εξωγήινο σκάφος συνεχίζουν να πληθαίνουν!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα