Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Το πεδίο της Ενάδας είναι το πεδίο της ελευθερίας.
Εκείνοι που λειτουργούν σε’ αυτό το πεδίο είναι ελεύθερες ψυχές, μεγάλες ψυχές.
Σε αυτό το πεδίο η αυτο-επίγνωση και η αυτο-πραγμάτωση είναι γεγονότα.
Το πεδίο αυτό είναι η πύλη μέσω της οποίας ο μυημένος περνάει στην κοσμική εξέλιξη.
Κάθε μύηση είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία, ένα μεγάλο βήμα προς την ευσπλαχνία και την ενότητα.
Η ελευθερία είναι η ατραπός της ατομικής, της πλανητικής και της κοσμικής εξέλιξης.
Και εξέλιξη είναι η διαδικασία της «αυτο-πραγμάτωσης».
Βήμα με βήμα ο Εσωτερικός Σπινθήρας γίνεται ο Εαυτός Του.
Εξέλιξη είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του πνεύματος από τη φυλακή της μορφής.

Μέσω αυτού του αγώνα για απελευθέρωση η ύλη εξελίσσεται και αναπτύσσεται, παράγοντας όλο και πιο τέλειους μηχανισμούς για την έκφραση της εσωτερικής ζωής.
Ο φαινομενικός άνθρωπος είναι ένας από τους μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν μέσω της διαδικασίας της απελευθέρωσης του πνεύματος.
Η εξέλιξη προχωράει πάνω σε τρεις δρόμους ή με έναν τριπλό τρόπο:
Α. Έχουμε την εξωτερική εξέλιξη, που είναι η εξέλιξη του ατόμου και της μορφής.
Β. Έχουμε την εξέλιξη του Ηλιακού Αγγέλου.
Γ. Έχουμε την εξέλιξη του πνεύματος, μέσω απελευθέρωσης και ατομικοποίησης.
Αυτές οι τρεις εξελίξεις μοιάζουν με τρεις τροχούς. Όλοι περιστρέφονται αλλά όχι με την ίδια ταχύτητα. Μερικές φορές η εξέλιξη Α στρέφεται γρηγορότερα άλλες φορές η Β και άλλοτε η Γ.
Από τη σκοπιά του κόσμου υπάρχει πάντα πρόοδος, αλλά από την ανθρώπινη σκοπιά, όταν ο ένας ή ο άλλος τροχός επιβραδύνεται ή επιταχύνεται, νομίζουμε ότι η εξέλιξη κάνει ζικ – ζακ.
Στη χαμηλότερη πλευρά την ονομάζουμε εκφυλισμό, στην ανώτερη την ονομάζουμε πρόοδο. Αλλά αυτή η παρατήρηση προέρχεται από μια στενή σκοπιά θεώρησης του χρόνου και του χώρου. Στην πραγματικότητα όλα είναι πρόοδος.
Η εξέλιξη Α είναι η εξέλιξη της ύλης, επίσης η εξέλιξη της αστρικής και νοητικής ύλης. Όλες οι μικρές Ζωές σε αυτά τα τρία πεδία εξελίσσονται. Υπάρχει μια «ανάπτυξη μιας συνεχώς αυξανόμενης δύναμης για ανταπόκριση».
Η εξέλιξη Β αφορά στο Στοχαστή μέσα μας. Αυτός έχει τη δική του εξέλιξη. Είναι επίσης ένας παράγοντας εξέλιξης, χρησιμεύοντας σαν ένα κέντρο επικοινωνίας ανάμεσα στο ανώτερο και το κατώτερο.
Ο Ηλιακός μας Άγγελος ή το Εγώ μας είναι αυτός ο οποίος πριν από αιώνες απολυτρώθηκε από τα δεσμά της ύλης και είδε τη δόξα του Εαυτού μέσα στον εαυτό. Τώρα προσπαθεί να αποκαλύψει τη μεγάλη ομορφιά μέσα του μέσω συνεχούς διαλογισμού. Στο μεταξύ προσπαθεί να ρίξει φως στις λεπτές Ζωές στα τρία σώματα και να τις κάνει να αναπτυχθούν.
Έτσι εξελίσσεται η ανθρώπινη ψυχή.
Η εξέλιξη Γ είναι η εξέλιξη της ανθρώπινης ψυχής, η οποία είναι ο «πεσμένος» Σπινθήρας που επιστρέφει στον Οίκο.
Ο άνθρωπος βρίσκεται στην πορεία να γίνει μια ψυχή και ύστερα ο Πραγματικός Εαυτός του, ο Σπινθήρας. Η εξελισσόμενη ανθρώπινη ψυχή, ο αναπτυσσόμενος Σπινθήρας νιώθει την αληθινή του εικόνα στον Σπινθήρα του Εγώ. Για ένα διάστημα αυτός ο Σπινθήρας είναι ο Οίκος του.
Η συνειδητή ανάπτυξη αρχίζει όταν η εξελισσόμενη ανθρώπινη ψυχή αρχίζει να ανταποκρίνεται στο φως του Εσωτερικού Στοχαστή και υπακούει συνειδητά στις αγνές ιδέες που προβάλλονται από τα μεγάλα Όντα.
Η πλανητική μας Ζωή είναι ένα κέντρο μέσα στη μεγαλύτερη Ζωή του ήλιου. Αυτή η μεγαλύτερη Ζωή εκφράζεται μέσω εφτά πλανητών.
Οι πλανήτες αποτελούνται από λεπτοφυείς Ζωές. Κάθε Ζωή προχωράει προοδευτικά προς τον Κεντρικό Πνευματικό Ήλιο.
Ο άνθρωπος είναι ένα κύτταρο οτο «σώμα» αυτής της μεγαλύτερης ύπαρξης, της μεγαλύτερης Ζωής. Και αυτή η μεγαλύτερη Ζωή προχωράει, το ίδιο και όλες οι λεπτές Ζωές και μορφές πάνω στον πλανήτη.
Αυτή η εξέλιξη είναι ασυνείδητη. Και στην ασυνείδητη εξέλιξη δεν υπάρχει ελευθερία.
Η ελευθερία αρχίζει όταν αρχίζετε να γίνεστε ο εαυτός σας, ένα συνειδητό κύτταρο μέσα σε αυτή τη μεγαλύτερη Ζωή.
Γίνεστε ένας συνεργάτης του μεγάλου σκοπού προς τον οποίο προχωράει αυτή η μεγαλύτερη Ζωή. Όσο περισσότερο ανταποκρίνεστε στο σκοπό αυτής της μεγαλύτερης Ζωής τόση περισσότερη ελευθερία αποκτάτε και προσφέρετε μεγαλύτερη υπηρεσία. Η ομορφιά γίνεται η έκφραση της Ζωής σας και η καλοσύνη το φως σας.
Η συνειδητή εξέλιξη είναι μια διαδικασία αφύπνισης και μια αυξανόμενη ανταπόκριση στις ανώτερες ιδέες, στο Σχέδιο και στο Σκοπό του Ηλιακού Λόγου. Καμιά ελευθερία δεν είναι δυνατή στον ύπνο και κανένας άνθρωπος δεν αρχίζει να αφυπνίζεται αν δεν αρχίσει να ανταποκρίνεται συνειδητά στο φως του Στοχαστή μέσα του.
Πράγματι, κάθε βήμα προς τον Εαυτό είναι ένα βήμα προς την ελευθερία.
Η ελευθερία δεν είναι μια φυσική κατάσταση. Η ελευθερία δεν είναι μια διαφυγή από τις ευθύνες και τα καθήκοντά μας.
Η ελευθερία είναι μια εσωτερική ακτινοβολία από την οποία εκπέμπονται η Ομορφιά, η Καλοσύνη και η Αλήθεια και σκορπίζουν παντού τη Ζωή, παρά τα οποιαδήποτε φυσικά, συγκινησιακά και νοητικά εμπόδια. Σε μια τέτοια κατάσταση ελευθερίας ένας φυλακισμένος μπορεί να είναι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος, και ένας ισχυρός κυβερνήτης ο πιο άθλιος σκλάβος.
Η ενέργεια της ελευθερίας είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από όλη τη δημιουργία. Είναι η ενέργεια που βρίσκεται πίσω από κάθε κουλτούρα και πολιτισμό. Υπάρχει στον καθένα μας. Είναι η ατμόσφαιρα στην οποία ζει ο Πραγματικός Εαυτός.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δε μπορούμε να νιώσουμε πραγματική ελευθερία αν δεν γίνουμε ο Πραγματικός Εαυτός μας.
Όταν δοκιμάσετε την ενέργεια της ελευθερίας, γίνεστε ένα ζωντανό πυρ.
Όταν οι αρχαίοι διατηρούσαν συνεχώς το πυρ, όταν λάτρευαν το φως, την αστραπή, τον ήλιο.
Όταν έβαζαν το πυρ πάνω στους βωμούς, στην πραγματικότητα λάτρευαν την ενέργεια της ελευθερίας, την πηγή της ελευθερίας.
Αυτή η κατάσταση ελευθερίας είναι αποτέλεσμα συνειδητής εξέλιξης, αποτέλεσμα αμέτρητων εποχών πόνου, απόσπασης και παρατήρησης. Στη φύση δε μπορεί κάτι να επιτευχθεί εύκολα.
Η ατραπός προς την ελευθερία είναι η σκληρή εργασία.
Πάνω σε αυτή την ατραπό τα πέταλα της ελευθερίας ανοίγουν αργά και σκορπίζουν το άρωμα της αγάπης, της ειλικρίνειας, του σεβασμού, της ευγνωμοσύνης, της αβλάβειας, της αίσθησης ευθύνης, της δημιουργικότητας, της υπηρεσίας, της θυσίας.
Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι εκείνος που διαθέτει μια Βαθιά αίσθηση ευθύνης και μια έντονη θέληση για υπηρεσία, είναι ένας σκλάβος. Αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η αίσθηση ευθύνης και η θέληση για υπηρεσία είναι τα πρώτα κύρια σημάδια ότι ο άνθρωπος είναι τώρα ικανός να αποσπαστεί από τα δεσμά των εγωιστικών ενδιαφερόντων. Είναι ικανός να αγνοήσει τα εμπόδια που προέρχονται από τη φυσική, την αισθαντική και τη νοητική του φύση. Είναι ικανός να απορρίψει κάθε ανταπόκριση της προσωπικότητας στις συνθήκες του περιβάλλοντος και είναι τώρα ικανός να παραμείνει μέσα στη γαλήνη της Ψυχής, προσπαθώντας να ζήσει με νοημοσύνη για την ευημερία της ανθρωπότητας.
Η σκλαβιά του ανθρώπου αρχίζει όταν αυτός αρχίζει να ζει για τον εαυτό του και ξεχνάει τις ευθύνες του. Αυτό τον οδηγεί σε φυσικές και ψυχολογικές διαταραχές ή δεσμά.
Δε μπορείτε να ελευθερωθείτε και να ξεφύγετε από τις οφειλές σας παρά μόνο πληρώνοντάς τες.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε:
«Η αληθινή αξία μιας ανθρώπινης ύπαρξης καθορίζεται πρωταρχικά από το μέτρο και την αίσθηση στην οποία έχει πετύχει απελευθέρωση για τον εαυτό της».
(Άλμπερτ Αϊνστάιν, Ιδέες και Απόψεις.)
Ξεπερνάμε το μικρό εαυτό μας ζώντας για τους άλλους. Και αν το κάνουμε σοφά, αυτό το ονομάζουμε αίσθηση ευθύνης.
Καθώς η αίσθηση ευθύνης γίνεται όλο καθαρότερη και βαθύτερη, μας εμφανίζεται η αληθινή μας αξία γιατί ελευθερώνουμε το κρυμμένο φως μέσα μας, μέσα στον Αληθινό ΕΑΥΤΟ μας.
Έχουμε τρία χοντρά τείχη γύρω μας.
Το πρώτο τείχος είναι η αδράνεια του σώματος ή το χάος των τυφλών παρορμήσεων και των ορμών στο αιθερικό μας σώμα.
Έχουμε το παχύ τείχος των θυμαπατών μας: για παράδειγμα, η θυμαπάτη της εγωιστικής προσωπικής φιλοδοξίας, η θυμαπάτη της δημοτικότητας, η θυμαπάτη της πολυπραγμοσύνης, η θυμαπάτη της σύγκρουσης με αντικειμενικό σκοπό την επιβολή του δικαίου και της ειρήνης, η θυμαπάτη της υλιστικότητας, η θυμαπάτη της προσκόλλησης σε μορφές και πρόσωπα, η θυμαπάτη του μυστηριώδους και του απόρρητου.
(Αλίκη Μπέιλη, Θυμαπάτη ένα Παγκόσμιο Πρόβλημα.)
Έχουμε επίσης το χάος των πλανών στο νοητικό μας ττεδίο.
Η πλάνη δημιουργείται όταν η εξελισσόμενη ανθρώπινη ψυχή αρχίζει να εργάζεται στο νοητικό πεδίο, όπου βρίσκονται πολλά κύματα ιδεών και μορφών σκέψεων.
Εξαιτίας της έλλειψης πείρας και καθαρότητας οράματος, δε μπορεί να δει αυτές τις ιδέες και τις σκεπτομορψές όπως είναι. Προσπαθεί να τις μεταφράσει, ερμηνεύοντάς τες λαθεμένα και έτσι δημιουργεί πλάνες.
Η δημιουργία των πλανών συνεχίζεται, μέχρις ότου η αναπτυσσόμενη ανθρώπινη ψυχή επεκτείνει τη συνείδησή της προς το μεγαλύτερο εσωτερικό φως, τον Ηλιακό Άγγελο και αρχίζει να βλέπει τα πράγματα όπως είναι στο νοητικό πεδίο.
Αυτός είναι ο λόγος που ο άνθρωπος γίνεται πιο επικίνδυνος όταν αρχίζει να λειτουργεί στο νοητικό πεδίο και μερικές φορές αντιμετωπίζει περισσότερη σύγχυση στη ζωή του.
Κάθε πλάνη είναι ένα εμπόδιο προς την ελευθερία.
Πριν ο άνθρωπος προχωρήσει στο ανώτερα επίπεδα του νοητικού πεδίου ή πριν εισέλθει στην ελευθερία του ενορατικού πεδίου, πρέπει να καθαριστεί από όλες τις πλάνες του, μέσω διαλογισμού και πράξεων θέλησης.
Ο Θιβετανός Δάσκαλος αναφέρει ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο πάνω στην ατραπό προς την ελευθερία. Το ονομάζει «ο ένοικος στο κατώφλι».
Αυτό είναι ένα παχύ τείχος, μια μεγάλη σκεπτομορφή που έχει δομηθεί από τις τυφλές ορμές και τις παρορμήσεις του αιθερικού σώματος, από τις θυμαπάτες της αισθαντικής φύσης και από τις πλάνες της νοητικής φύσης.
Ένας άνθρωπος που ζει μέσα σε αυτές τις τυφλές παρορμήσεις, τις θυμαπάτες και τις πλάνες δε μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ελεύθερος. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι μια μηχανή.
Βρίσκεται σε μια ονειρική κατάσταση και οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα μπορεί να προκαλέσει μια ασυνείδητη ανταπόκριση από τη μηχανή.
Η ελευθερία είναι μια κατάσταση επίγνωσης.
Σε αυτή την κατάσταση ο αληθινός Εαυτός σας δεν καθορίζεται από κάποια φόρμουλα, δόγμα, δοξασία, έκφραση ούτε από κάποια φυσική, αισθαντική ή νοητική μορφή.
Μπορείτε να διεισδύσετε μέσα από αυτές και να δείτε τα πράγματα όπως είναι.
Η ελευθερία είναι υπακοή στις κοσμικές αρχές.
Μόνο μέσω μιας τέτοιας υπακοής μπορείτε να καταστρέψετε τους περιορισμούς και τα εμπόδιά σας.
Η υ π α κ ο ή έχει ένα εσωτερικό νόημα.
Πάνω στην ατραπό για την ελευθερία, η υ π α κ ο ή γίνεται μια σκάλα. Πάνω σε κάθε σκαλοπάτι ο ταξιδιώτης απορρίπτει το κατώτερο και αποδέχεται το ανώτερο.
Η συνειδητή υπακοή είναι μια διαδικασία αναγνώρισης και αφομοίωσης των μεγάλων ιδεών οι οποίες προβάλλονται προς τον ανθρώπινο κόσμο σαν καθοδηγητικά φώτα πάνω στην ατραπό προς την ελευθερία.
Αντιπροσωπεύουν την αληθινή αυθεντία, την αληθινή εμπειρία.
Ο άνθρωπος δε μπορεί να τις απορρίψει και να είναι ελεύθερος. Αντίθετα η ελευθερία του πετυχαίνεται με την αναγνώριση της αυθεντίας και της εμπειρίας και με την ταύτισή του μαζί τους.
Ο σκοπός του κυττάρου είναι να υπακούει στην κατεύθυνση της κεντρικής Ζωής.
Ο σκοπός όλων των λεπτών Ζωών των τριών κόσμων μας και των ανωτέρων είναι να αφήσουν τη θέληση του Εσωτερικού Σπινθήρα να ακτινοβολήσει από μέσα τους.
Αυτό είναι το νόημα της υπακοής.
Όταν τα κύτταρα ή τα άτομα παραιτούνται από τη μικρή τους θέληση και υποτάσσονται συνειδητά στην ανώτερη θέληση του Εσωτερικού Εαυτού έχουν τη δυνατότητα να ελευθερωθούν από τα περιοριστικά τους τείχη και να εισέλθουν στην ελευθερία μιας ανώτερης θέλησης.
Οι Κοσμικές Προθέσεις γίνονται αισθητές και εντυπώνονται πάνω στα ανώτερα επίπεδα της Πνευματικής Τριάδας.
Μόνο οι Μεγάλες Ψυχές μπορούν να εισέλθουν εκεί, να τις βγάλουν έξω και να τις μεταφράσουν για μας.
Οι διδασκαλίες των μεγάλων Ψυχών όπως ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ζωροάστρης και ο Χριστός ήταν μορφοποιήσεις τέτοιων Κοσμικών Προθέσεων.
Η Ομορφιά, η Καλοσύνη, η Αλήθεια, η Αγάπη, η Ενότητα, η Αγνότητα και η Θυσία αυτές είναι οι εφτά ατραποί που μας οδηγούν στην πηγή των κοσμικών αρχών.
Κάθε βήμα προς αυτή την πηγή είναι ένα βήμα προς την ελευθερία. Πράξεις ενάντια σε αυτές τις Κοσμικές Προθέσεις είναι βήματα προς τη σκλαβιά.
Σκλάβος είναι ο άνθρωπος που υπακούει στο σώμα, στις θυμαπάτες και στις πλάνες του ή υπακούει στα σώματα, στις θυμαπάτες και στις πλάνες του περιβάλλοντός του. Κολυμπάει σε αυτόν τον ωκεανό της σκλαβιάς και αυτό το ονομάζει ελευθερία.
Ελεύθερος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να εξαφανίσει την προσκόλληση στην ύλη, στο σώμα και στις τυφλές ορμές.
Προσπαθεί να εξαφανίσει τις θυμαπάτες και τις πλάνες της κοινωνίας.
Προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά που έχουν δημιουργηθεί από την προσκόλληση στην ύλη, από τη θυμαπάτη και τη χωριστικότητα.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ευεργέτης της ανθρώπινης φυλής.
Επιθυμεί να βρει την αιτία της ασθένειας, την αιτία της κοινωνικής δυστυχίας, των πολέμων, του μίσους, της ανταρσίας, της άγνοιας, της σκλαβιάς και να την εξαφανίσει.
Ένας τέτοιος άνθρωπος που θέλει να είναι ελεύθερος και να ελευθερώσει τους άλλους από αυτά τα κοινωνικά εμπόδια, πειθαρχεί το σώμα του, καθαρίζει τον αστρικό του κόσμο και ακονίζει το νου του.
Μόνο με τέτοιες τεχνικές μπορεί να φτάσει στη χώρα της ελευθερίας και να ανυψώσει και άλλους προς την ελευθερία. Ένας καλλιτέχνης δε μπορεί να ελευθερώσει τη φωτιά της μεγαλοφυίας του σε ένα ακούρδιστο βιολί.
Οι μεγάλες αρχές μπορούν να εκπληρωθούν, μόνο όταν οι φορείς έκφρασης βρίσκονται στην ανώτερη κατάσταση πειθαρχίας και αγνότητας.
Μόνο με πειθαρχία και αγνότητα μπορεί κάποιος να φτάσει στην ελευθερία.
Στην πραγματικότητα ολόκληρο το μήνυμα του Χριστού είναι ένα μήνυμα ελευθερίας.
Ολόκληρο το μήνυμα του Βούδα, του Κρίσνα, και του Ζωροάστρη είναι μήνυμα ελευθερίας. Και όλοι εκείνοι που θυσίασαν τη ζωή τους για τέτοιες ελευθερίες είναι οι ήρωες της Νέας Εποχής, της Εποχής της Ελευθερίας.
Στη Νέα Εποχή η διαδικασία της ελευθερίας είναι μια διαδικασία αποδοχής, ταιριάσματος, συνεργασίας, μοιράσματος, ορθών ανθρωπίνων σχέσεων με το πάνω και με το κάτω.
Πράγματι, η ελευθερία δεν είναι απομόνωση.
Αντίθετα, ανώτερη ελευθερία είναι η πλήρης επικοινωνία.
Οπουδήποτε έχετε ένα χάσμα επικοινωνίας, εκεί είναι το εμπόδιο σας για ελευθερία.
Απομακρύνετε αυτό το εμπόδιο και θα γίνετε περισσότερο ελεύθεροι.
Μια συνθετική διαδικασία είναι πρόοδος προς την ελευθερία.
Μια χωριστική διαδικασία είναι ένα μονοπάτι προς τη σκλαβιά.
Η ολοκληρωτική ελευθερία είναι ελευθερία για ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή.
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκτήσει ολοκληρωτική ελευθερία όσο υπάρ­χουν σκλάβοι στον κόσμο, σκλάβοι του σώματος, των συναισθημάτων και του νου.
Εκείνοι που φορτίστηκαν για μια φορά από την ενέργεια της ελευθερίας γίνονται απελευθερωτές σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι απελευθερωμένοι αντιμετωπίζουν την πίεση της σκλαβιάς, το μίσος και τις καταστροφικές δυνάμεις των φυσικών, συγκινησιακών και νοητικών σκλάβων.
Θυσιάζοντας τη ζωή μας για τους άλλους, χτίζουμε το μεγάλο ναό της ελευθερίας.
Χρησιμοποιώντας τους άλλους για το μικρό μας εαυτό, δημιουργούμε μια φυλακή για τον εαυτό μας.
Μοιραζόμενοι, γινόμαστε πιο ελεύθεροι.
Αρπάζοντας, περιορίζουμε τον εαυτό μας. Μισώντας, απομονωνόμαστε.
Αγαπώντας, γινόμαστε παγκόσμιοι, ακόμα και κοσμικοί.
Η ελευθερία είναι το όνομα μιας ενέργειας η οποία μας αποσπά από τους περιορισμούς, μας ωθεί σε ορθές ανθρώπινες σχέσεις, σε περισσότερο μοίρασμα, σε περισσότερη επικοινωνία και σύνθεση.
Η ανώτερη ελευθερία, είναι ολο­κληρωτική θυσία και η ολοκληρωτική θυσία είναι απόλυτη επικοινωνία.
Ο Πραγματικός Εαυτός είναι η πηγή της ενέργειας της ελευθερίας.
Αυτός είναι ο λόγος που κατά τη διαδικασία της αυτοπραγμάτωσης ο άνθρωπος εισέρχεται προοδευτικά σε περισσότερη ελευθερία, μέχρις ότου καταλήγει στην ολοκληρωτική ελευθερία του ΕΑΥΤΟΥ του.
Η ομορφιά, η καλοσύνη και η αλήθεια συντίθενται στην ελευθερία.
Αλλά ο άνθρωπος δε μπορεί να εκφράσει την ελευθερία αν δεν εκφράζει σε όλη τη ζωή του ομορφιά, καλοσύνη και αλήθεια.
Μια πράξη ενάντια στην ομορφιά, την καλοσύνη ή την αλήθεια οδηγεί τον άνθρωπο στη σκλαβιά.
Ένας ελεύθερος άνθρωπος είναι υπερβολικά φορτισμένος με ενέργεια.
Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σας ελευθερώνει φυσικά, συγκινησιακά, νοητικά και πνευματικά γιατί δημιουργεί μέσα σας αρμονία, ολοκλήρωση, επικοινωνία και υγεία.
Η υγεία είναι ελευθερία.
Η ασθένεια είναι σκλαβιά.
Η υγεία είναι αρμονία.
Η ασθένεια είναι χάος.
Η αρμονία είναι ελευθερία.
Η γνώση είναι ελευθερία.
Η άγνοια είναι σκλαβιά.
Η αύξηση της γνώσης είναι αύξηση της ελευθερίας.
Η σκλαβιά αρχίζει όταν ο γνώστης σταματάει να γνωρίζει περισσότερο, όταν ο αγαπών σταματάει να αγαπάει, όταν ο εξυπηρετητής σταματάει να υπηρετεί.
Η ελευθερία είναι η διεύρυνση της ουσίας.
Η σκλαβιά είναι μια διεύρυνση της μορφής αντί για την ουσία.
Ο υλισμός είναι σκλαβιά. Ο ολοκληρωτισμός είναι μια μεγάλη φυλακή.
Ένας αληθινός μαθητής της σοφίας απορρίπτει τόσο τον υλισμό όσο και τον ολοκληρωτισμό.
Σε όλες τις εκφράσεις τους σε οποιοδήποτε τομέα.
Ένας αληθινός μαθητής υποστηρίζει την ελευθερία.
Ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ ήταν ένας μεγάλος μαθητής.
Διαμόρφωσε τις τέσσερις ουσιαστικές ελευθερίες:
Ελευθερία του λόγου
Ελευθερία της θρησκείας
Ελευθερία από ένδεια
Ελευθερία από φόβο
Αυτές δόθηκαν στην ανθρωπότητα στις 6 Ιανουαρίου του 1941.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Αυγούστου του 1941 μια άλλη σελίδα του ευαγγελίου της ελευθερίας δόθηκε στην ανθρωπότητα με τη μορφή του Ατλαντικού Χάρτη.
Και αργότερα δόθηκε μια άλλη σελίδα με τη μορφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η νέα παγκόσμια θρησκεία θα έχει ένα μεγαλύτερο κλειδί.
Αυτό το κλειδί θα είναι η ελευθερία και το ευαγγέλιο της Νέας Εποχής θα είναι το ευαγγέλιο της Ελευθερίας, το ευαγγέλιο της Ομορφιάς, της Καλοσύνης και της Αλήθειας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα