Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΛΙΞΙΣ




Θέμα: Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας

Η Πνευματική  μας ανάπτυξη Αδέρφια…..είναι στην ουσία η ίδια ….η ίασή μας.

ΙΑΣΙΣ=ΝΟΣΗΜΑ+ΙΑΜΑ=421

Η αρχή της γήινης θυσίας και προσπάθειας του καθενός μας….λειτουργεί κάθε φορά που οι άλλοι μαθαίνουν έναν καλύτερο τρόπο, ακριβώς μέσα από το δικό μας πόνο. Στην ουσία όμως ο πόνος μας …δεν είναι το δώρο…..αλλά η ίασή μας. Μέσα από τον πόνο μας και την ίασή μας…βοηθάμε όλοι μαζί….οι καλόβουλοι χαρακτήρες…να φωτιστεί…… η Ανθρωπότητα ως Σύνολο.

Το σώμα μας, το οποίο είναι σημαντικό κι οφείλουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε……είναι ο συν ταξΕΙδιώτης εις την ΠΟΡΕΙΑ μας…..ΕΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑ και προσπαθούμε για μια βαθύτερη ΙΑΣΗ και ΑΛΛΑΓΗ… διεύρυνσης της ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

 Πολλές φορές όμως εμείς οι άνθρωποι….. έχουμε την εντύπωση ότι η θεραπεία μιας σωματικής κατάστασης ή ασθένειας δεν συνεπάγεται ασφαλώς ότι έχει συντελεσθεί και αξιοσημείωτη ίαση.

Στην συγκινησιακή κατάσταση που βιώνουμε, όσο μεγαλύτερο είναι το τραύμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δυνατότητα μας για αξιοσημείωτη ΙΑΣΗ. Αντιμετωπίζουμε τις προσκλήσεις της ζωής με ΣΥΝΕΣΗ και ΘΑΡΡΟΣ. Σε επίπεδο σκέψης, όσο μεγαλύτερη είναι η διαστρέβλωση εις το σύστημα πεποιθήσεων, τόσο λοιπόν μεγαλύτερη είναι η ίαση, εάν βέβαια….διορθωθεί αυτή η διαστρέβλωση. Δηλαδή….αν ένας Χριστιανός/Μωαμεθανός κλπ που έχει διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις περί του θείου Όντος…..τόσο μεγαλύτερη είναι η ίαση και η θεραπεία τους…οπότε καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά ενέργειας…για να αντιληφθούν και να θεραπευτούν…με αποτέλεσμα η μετάβαση τους αυτή...της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ να τους καταστήσει έτοιμους για την άνοδο τους πνευματικά, ενώ ένας θεωρητικά….Ελληνοτραφής άνθρωπος να νομίζει…ότι είναι κοντά στην ίαση του…και ψευδώς ίσως …μην καταβάλλοντας μεγάλα ποσοστά ενέργειας…να χάσει το «τρένο»….λόγω ολιγωρίας …με το να το παίζει ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ….χάνοντας το επόμενο επίπεδο ΑΝΕΛΙΞΗΣ του.
Το βασικό που οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας…ανεξάρτητα των πεποιθήσεών μας…είναι ότι η ίαση του κάθε ατόμου ξεχωριστά….επηρεάζει  και την ίαση ολόκληρου του Σώματος της Ανθρωπότητας…..με επακόλουθο και την ίαση ολόκληρου του Πλανήτη μας.
Εις την συνέχεια οφείλουμε να δούμε ….τι κρύβεται κάτω….από το ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ. Να δούμε τα λεπτότερα σώματα, τις λεπτότερες βαθμίδες της ύλης…..που μας περιβάλλουν…οι οποίες είναι οι εξής: ΑΙΘΕΡΙΚΟ-ΑΣΤΡΙΚΟ-ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
Α) Το Αιθερικό μας σώμα…..διαπερνά το υλικό σώμα….σαν να είναι ακριβώς το ενεργειακό του αποτύπωμα και αποτελείται έτσι από τις δονούμενες γραμμές Φωτός.
Β) Το Αστρικό μας σώμα…..απαρτίζεται από την ύλη…..η οποία προέρχεται από το αστρικό επίπεδο του Συμπαντικού Ενεργειακού Πεδίου. Είναι ποτισμένο με απορρέοντα φωτοχρώματα και αστραπές του Φωτός και η ευμετάβλητη ουσία του ανταποκρίνεται εις τις μεταβαλλόμενες συγκινήσεις μας, τις οποίες αντανακλά.
Γ)Το Νοητικό μας σώμα…είναι φτιαγμένο από δύο επίπεδα της Ύλης:
1) Την κατώτερη Νοητική Ουσία που παίρνει ζωή…..κερδίζοντας γνώση…..αλλά όμως χρωματίζεται με Συναίσθημα.
2) Την ανώτερη Νοητική Ουσία….που είναι το βασίλειο της Καθαρής Γόνιμης Σκέψης….της ΣΟΦΙΑΣ, της κατανόησης….εις το επίπεδο στο οποίο κατοικεί η Ψυχή.
Η ΨΥΧΗ μας…..είναι θρονιασμένη μέσα εις την ανθρώπινη Αύρα, εις την περιοχή λαβής του στέρνου, εις τον θυμό αδένα….αλλά ταυτόχρονα όμως ζει…και εις το εξαιρετικά λεπτό υλικό του Ανώτερου Νοητικού Επιπέδου του Ανθρώπινου Ενεργειακού Πεδίου. (Για να κάνω μία παρένθεση εδώ επισημαίνοντας ότι….οι επιστήμονες σήμερα με έκπληξη έχουν ανακαλύψει φυσικά…ότι όταν ένας έχει κόψει το χέρι του….να διαπιστώνει ότι πράγματι έχει φαγούρα εις το κομμένο χέρι του κλπ σαν να υπήρχε….κι αυτό συμβαίνει απλά διότι ο εγκέφαλος….εις την ουσία δηλαδή η Ψυχή….. βλέπει το σώμα ως σύνολο …το βλέπει δηλαδή…ενεργειακά.)
Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ ….καθώς εξελισσόμαστε…. πρώτα αποκτούμε τον ΕΛΕΓΧΟ του Υλικού Σώματος μας και εις τη συνέχεια με την ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ….τιθασεύουμε τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑμας.(π.χ. ..κάποιος που επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο….. ενώ ξέρει ότι του προξενεί βλάβη για το σώμα του, εν τούτοις συνεχίζει να καπνίζει….συνειδητά, βλάπτοντας τον εαυτό του…..βάζοντας μέσα του το (κακό)…τις βλαβερές ουσίες, διότι εις την ουσία ΕΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ….έτσι θέλει να νομίζει υποσυνείδητα…ενώ εις την πράξη ….κάνει (κακό) εις τον οργανισμό του. Για να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα του τσιγάρου…οφείλει να έχει ΑΥΤΟ-ΕΛΕΓΧΟ του σώματός του (κινήσεις-συνήθειες-πακέτο-μάρκα τσιγάρων-αναπτήρας/σπίρτα κλπ) και πλήρη ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ώστε να τιθασεύσει τα συναισθήματά του…βρίσκοντας ΛΥΣΕΙΣ…..και όχι να μπαρουτιάζεται να αυτοπυρπολείται συνεχώς  εις τη ζωή του. Η μάχη και η διαμάχη …είναι με τον ΕΑΥΤΟ μας….κι αν νικήσουμε τον ΕΑΥΤΟ μας …τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο ΒΗΜΑ ….προς τα εμπρός και βλέπουμε …με όραμα  το μέλλον μας.)
Έτσι για να γυρίσουμε…..πίσω εις την Ψυχή του Ανθρώπου….διαπιστώνουμε ένα μέρος της είναι ΛΟΓΙΚΟ και ΝΟΗΤΙΚΟ και ένα άλλο να είναι ΑΛΟΓΟ και ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ.
Τώρα…το πιο καλύτερο μέρος του Λογικού …προέρχεται από την ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ, ενώ το χειρότερο από την ΔΙΑΦΟΡΑ και το καθένα από αυτά βρίσκεται γύρω από το κεφάλι μας….έτσι ώστε τα άλλα μέρη της Ψυχής και του Σώματος….να υπηρετούν σαν ένα ανώτερο μέρος ολόκληρου του Φυσικού Σώματος.
Η Ομοιότητα…ωθεί όλα όσα υπάρχουν με την γενική κίνηση ολόκληρης της Σφαίρας του Σύμπαντος…από την Ανατολή….προς την Δύση…περιστρεφόμενα τυχαία…από την Ανώτερη Δύναμη της Ομοιότητας.
Έτσι αυτή η κίνηση της Διαφοράς, όντας χωρισμένη σε αρμονική αναλογία….παίρνει την τάξη των ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο …που έχουμε ΕΠΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ….διότι σε όλα τα ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΟΝΤΑ….επικρατεί ο ΣΕΠΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ. Εις την ουσία έχουμε ΕΠΤΑ εξωτερικές διαστάσεις και κάθε διάσταση έχει ΕΠΤΑ επίπεδα….και κάθε επίπεδο έχει 12 εσωτερικές διαστάσεις εξέλιξης.
Εδώ εις τη Γαία…επικρατούν τα 4 στοιχεία της τρίαινας του Ποσειδώνα που είναι:
η Γη, ο Αήρ, το Ύδωρ και το Πυρ.
Εις τον πλανήτη Γαία και σε κάθε πλανήτη με τις ανάλογες δονήσεις…υπάρχουν 3 διαστάσεις:
1η ΔΙΑΣΤΑΣΗ…..είναι οι διάφοροι Λίθοι και τα Ορυκτά….τα οποία μετουσιώνονται εις το 7ο επίπεδο σε Κρυστάλλους….οι οποίοι μας βοηθούν για την απεμπλοκή των 7 ενεργειακών μας κέντρων (τσάκρας).
2η ΔΙΑΣΤΑΣΗ….είναι τα διάφορα Φυτά και τα Ζώα
3η ΔΙΑΣΤΑΣΗ…..είναι το Ανθρώπινο Όν.
Τώρα τα όσα μας συμβαίνουν ….εδώ εις τον Πλανήτη Γαία….είναι ακριβώς ότι έχουμε κερδίσει…..κατά κάποιο τρόπο…..και «θερίζεται» από την Ψυχή μας…..η οποία παίζει το ρόλο της «θεριστικής» …μηχανής-κομπίνας…..ακριβώς όταν τελειώσει η καθεμία από τις γήινες ζωές μας.
Έτσι χρειαζόμαστε…ΟΛΟΙ μας ΑΔΕΛΦΙΑ….να έχουμε μια ανάπτυξη…..σαν Οντότητες….έναν εξευγενισμό και να κάνουμε ΚΑΘΑΡΣΗ….όλων αυτών των λεπτών σωμάτων…..που αποτελούν και το μέγιστο ΣΚΟΠΟ της εφήμερης Ανθρώπινης Ύπαρξης…..εδώ κάτω εις το Γήινο Επίπεδο.
ΑΔΕΛΦΙΑ…..οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ μας …..εις την εξέλιξη (ΕΞ-ΕΛΙΞ-Η) του Σύμπαντος….αρκεί φυσικά να μην πάρουν αέρα….τα μυαλά μας….όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς από ορισμένους (επώνυμους συγγραφείς)….αλλά και κάποιους  (άλλους) που μια μέρα ξύπνησαν…μέσα στο διαδίκτυο…και το παίζουν φωστήρες επί παντός επιστητού και εις το τέλος γίνεται μία παραπλάνηση και σύγχυση ιδεών.
Αυτό που το καταλαβαίνουμε σχεδόν όλοι μας είναι ….ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερη κατανόηση/συγχώρεση/απελευθέρωση….από όλες τις ΕΓΩΙΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ και ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ μας….ώστε τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ μας ΣΩΜΑΤΑ να διευρυνθούν πιο έντονα.
Αυτήν την περίοδο φυσικά είναι και το ζητούμενο.
ΑΔΕΛΦΙΑ….θέλουμε πλέον ανάμεσά μας ανθρώπους ΚΑΘΑΡΟΥΣ…..και όχι ανθρώπους που τους εξουσιάζουν οι αδυναμίες συλλογής χρήματος και μόνον….και μέσα εις την ματαιοδοξία τους και τον Εγωισμό τους …να το παίζουν μερικοί και ΕΚΛΕΚΤΟΙ….και να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται ανθρώπους ….πουλώντας….φύκια με μεταξωτές κορδέλες….!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ….ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ….και ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥΝΟΥ. ΤΕΛΕΊΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Οι Γνώσεις είναι μέσα μας.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟ ΣΑΣ……με το  ΔΙΑΤΙ και το ΔΙΟΤΙ….και θα βρείτε μέσω της Ελληνικής Γραμματείας…την οδό της αναζήτησης…την ΟΔΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Σήμερα οι δύσκολες….. φαινομενικά… συνθήκες που αντιμετωπίζουμε….μας δίνουν την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ….να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ την πλήρη ΑΡΜΟΝΙΑ….με την ΠΗΓΗ του ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΦΩΤΟΣ….από την οποία εκπορευόμαστε….την μεγάλη ΨΥΧΑ.
Η ΑΡΜΟΝΙΑ…..Αδέλφια…..είναι η λέξη ΚΛΕΙΔΙ….που με την σειρά της κάνει δυνατή την τελική ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της ΨΥΧΗΣ….αυτή την φορά όμως εμπλουτισμένη πια…… από την ίδια την διαδικασία της ΕΚΦΡΑΣΗΣ/της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ/της ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ….εις την δική της Πηγή, το Π-ΝΕΥΜΑ.
( ΑΡΜΟΝΙΑ=ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ=272 )

ΕΡΡΩΣΘΕ     ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ    (Ε.Ι.)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα