Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ;;;!!!


Η παρακατω ιστορία  διαγράφει μία ιδέα στην οποία ο κ. Γκουρτζίεφ έδινε έμφαση.


Αυτή των διαφορετικών ¨Εγώ¨.

Ένα άτομο λέει συνεχώς ¨Εγώ¨ΜΟΥ - όμως αυτό το ¨Εγώ¨ δεν εκπροσωπεί αυτό που είναι πραγματικά. Είναι θύμα μερικών επιπόλαιων, εναλλασσόμενων, ¨Εγώ¨, στα οποία παραδίνεται, αντί να έχει ένα σταθερό ¨Εγώ¨ στο οποίο θα μπορούσε να αναγνωρίσει όλο του τον εαυτό.

Όσο για την αντίληψη ότι η κατάστασή μας δεν μπορεί ν΄ αλλάξει - ο κ. Γκουρτζίεφ λέει πολύ εμφατικά ότι έτσι όπως είναι, ο άνθρωπος είναι απόλυτα ανίκανος ν΄ αλλάξει οτιδήποτε, είναι τελείως σκλαβωμένος από όλες τις παρορμήσεις του και όλους τους συνειρμούς του.


 Εκτός, αν αρχίσει να ξυπνά ως προς αυτό που είναι, δηλαδή ν΄ αποκτήσει επίγνωση του τρόπου με τον οποίο συνεχώς σύρεται & φέρεται από τις παρορμήσεις - που έχουν διαμορφωθεί παρά την θέλησή του - έτσι ώστε να μην γνωρίζει καθόλου πότε καταλαμβάνεται από αυτές, τότε, στην διαδικασία της επιστροφής στον εαυτό, της παρουσίας στον εαυτό, αρχίζει ν΄ανακαλύπτει την δυνατότητα, για να αναπτύξει το είναι του.»

 D.M.D. : « Είπατε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων, οι πλήρως ασυνείδητοι, ο συνηθισμένος άνθρωπος του οποίου οι φαντασιοπληξίες περιγράφονται στην ιστορία σας και μετά εκείνος που έχει ξυπνήσει ως προς τα γεγονότα και αρχίζει να προσπαθεί ν΄ αλλάξει. Αλλά τι γίνεται με τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, τον αληθινό άνθρωπο ; Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας τέτοιος ;

……..Ένας επιτυχημένος κοινωνικά πολυάσχολος  άνθρωπος ξυπνά κάποιο πρωινό με κακή διάθεση. Καθώς βουρτσίζει τα μαλλιά του κάνει μια αδέξια κίνηση και ρίχνει την βούρτσα του, την σηκώνει ακόμα πιο χοντροκομμένα και την πετάει με το χέρι του και σπάζει τον καθρέφτη. Αυτό τον εκνευρίζει ακόμα χειρότερα κι είναι εξοργισμένος με την συζυγό του  που δεν του έχει ετοιμάσει ήδη τον πρωινό του καφέ μαζί με την εφημερίδα.  Σε πολύ άσχημη κατάσταση, φεύγει από το σπίτι για να πάει σε μία συνάντηση της επιχείρησης.

Είναι μια όμορφη μέρα, πραγματικά υπέροχη, και έξω αρχίζει να νιώθει καλύτερα.  Βλέπει ένα ατύχημα στον δρόμο, αλλά οι σκέψεις του ταξιδεύουν γιατί ένα πρόσωπο στο πλήθος του θυμίζει κάτι - ένα πάρτι γενεθλίων όπου έφαγε μια υπέροχη μαρέγκα. 

Μόλις προσπερνά μια καφετέρια όπου συχνάζει, γιατί να μην σταματήσει και να πάρει το πρωινό του; Κάθεται, προσέχει μια γυναίκα σ΄ ένα διπλανό τραπέζι, μία γοητευτική γυναίκα, που τον κοιτάζει με φανερό ενδιαφέρον. Αρχίζουν την συζήτηση, και η διάθεσή του αλλάζει για δεύτερη φορά ως δια μαγείας.

Ξαφνικά θυμάται την συνάντηση που υποτίθεται ότι έπρεπε να πάει και αποφασίζει να τηλεφωνήσει για να την αναβάλει.

Τηλεφωνεί πολλές φορές στην σειρά παίρνει λάθος αριθμό.

Για μια φορά ακόμη εμφανίζεται ο εκνευρισμός του. Η περιγραφή τελειώνει, αλλά θα μπορούσε να συνεχίζεται επ΄ άπειρον. Αυτά τα ασήμαντα πράγματα έχουν κατακτήσει την ημέρα αυτού του δήθεν ¨ελεύθερου¨ ανθρώπου, χωρίς καθόλου να έχει επίγνωση αυτού.  Έχει ολοκληρωτικά σκλαβωθεί απ΄ αυτά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα