Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Παρατηρήστε Και Αποδεχθείτε Τις Σκέψεις Σας, Αλλά Δεν Χρειάζεται Να Τις Ακολουθήσετε!!!

Παρατηρήστε & Αποδοχή τις σκέψεις σας, αλλά εσείς δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τουςΤα μυαλά μας είναι σαν τις πόλεις.

Ορισμένα οικοδομικά τετράγωνα είναι όμορφα, ασφαλή, ανοικτά και ευχάριστα.


Άλλα είναι εφευρετικά, πολύχρωμα, δημιουργικά και διασκεδαστικά.


Έπειτα, υπάρχουν και τα οικοδομικά τετράγωνα που δεν έχουν καθαριστεί  και ως εκ τούτου είναι ακατάστατα, γεμάτα σκουπίδια, και ομιχλώδη.


Και όπως κάθε πόλη, τα μυαλά μας έχουν σημεία που είναι σκοτεινά και επικίνδυνα. Που προσπαθούν να σε βλάψουν.Για να απορρίψουμε  ένα σημείο σαν αυτό είναι μια επιλογή, και μπορεί να είναι μια μορφή αυτο-σαμποτάζ.


Οι σκέψεις μας είναι αυθόρμητες. Αλλά δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσουμε.




Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, πότε οι σκέψεις εισέρχονται στο μυαλό μας ή τι σκέψεις μπορεί να είναι. Όπως ένα σκοτεινό σοκάκι, μπορεί να εμφανιστεί μια σκέψη καθώς στρίβουμε μια γωνία και η οποία μπορεί να είναι απρόβλεπτη, ανησυχητική, και μερικές φορές, να παραλύει.

Μπορούμε, ωστόσο, να ελέγξουμε αν θα συνεχιστεί ή όχι καθώς προσπερνάμε το σκοτεινό σοκάκι. 


Μπορούμε να επιλέξουμε να ακολουθήσουμε τις αρνητικές αυτοκαταστροφικές σκέψεις μας, ή μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να τις παρατηρήσουμε, να τις αποδεχτούμε όπως είναι, και να συνεχίσουμε. 


Οι Σκέψεις  είναι σαν τα σύννεφα που διασχίζουν τον ουρανό. Τα βλέπουμε από μακριά,  αποδεχόμαστε την παρουσία τους, αλλά τα αφήνουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους.


Με το να δώσουμε προσοχή στις αρνητικές σκέψεις μας μπορεί να μας οδηγήσει σε παρορμητικές συμπεριφορές, βλαπτικές συνήθειες, καταθλιπτικές σκέψεις, παράλογες πεποιθήσεις, αναποτελεσματικές αντιδράσεις, απομόνωση, θλίψη, θυμό, και αυτο-σαμποτάζ.


Όταν ακολουθούμε τις σκέψεις μας, ουσιαστικά συμφωνούμε μαζί τους. Όταν το μυαλό μας  λαμβάνει μια σκέψη όπως «είμαι αηδιαστικός» ή «δεν αξίζω να ζήσω», και την ακολουθούμε αμέσως τότε εμφανίζονται  παρόμοιες αρνητικές σκέψεις, και είναι σαν να λέμε "συμφωνώ. Είμαι αηδιαστικός. "Ή" Συμφωνώ, δεν  αξίζω τίποτα. Πες μου περισσότερα. "

Οι σκέψεις αυτές μας επιτρέπουν να κρίνουμε τους εαυτούς μας και αφήνουν το μυαλό μας να μας φοβερίζει. Αντ 'αυτού, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις πιο θετικές σκέψεις, ή να αμφισβητήσουμε τις αρνητικές σκέψεις και να διαφωνήσουμε μαζί τους.


Για παράδειγμα, εάν μια σκέψη, όπως "απέτυχες σε εκείνες τις εξετάσεις", μπει στο μυαλό σας, αντί να την αφήσετε να σας οδηγήσει στην "δεν είσαι καλός σε τίποτα" σκέψη, μπορείτε να την παρατηρήσετε από μακριά, να την αποδεχθείτε, και να την μετατρέψετε σε «ναι, απέτυχα στις εξετάσεις, ώστε να μπορέσω να μελετήσω περισσότερο και να είμαι πιο έτοιμος την επόμενη φορά. "


Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα. Όλοι έχουμε σκοτεινές σκέψεις. Και μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από αυτές, να αποδεχθούμε ότι είμαστε άνθρωποι και ότι δεν είναι κακό να έχουμε αυτές τις σκέψεις, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε την έμφυτη δύναμη μας και την αυτο-συμπόνια ώστε να αποφασίσουμε να μην τις ακολουθήσουμε.

psychcentral

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα